אם לא - השיגי אותה בהקדם (אשלח לך את הטלפון המתאים במסר). בחוברת מפורטים המקומות בהן תוכלי לעשות ש"ש - יש גם רשימת פנימיות. התחילי להתקשר למקומות שנראים לך מעניינים ולבדוק אותם. כדאי שתדעי שחלק מהמקומות כבר התחילו את תהליך המיון - רצוי למהר. חוץ מזה - ברגע שתא מקבלת את החוברת - מלאי את טופס דחיית השירות, שלחי אותי וודאי שהגיע. בהצלחה!
שהתחילו חלק מהמיונים! אני רוצה ללכת לעמותת אלון (קיבלתי המלצה מחבר ששם- וביררתי קצת באתר שלהם. מישהו כאן יכול להביע דעה אם זה באמת טוב כמו ששמעתי שזה?) בכל מקרה- הסמינר הראשון שלהם כבר היה. אותו חבר שהמליץ לי אמר לי שהוא יעדכן אותי בקשר לסמינר השני ושאין לי מה לדאוג בקשר לזה שלא הייתי בראשון, האומנם? אני אתקשר מחר בבוקר לתק"ם. תודה על ההדרכה!
נראה לי שעדיף פשוט להתקשר ולשאול. עמותת אלון - עד כמה שידוע לי, חיים בכמה קומונות בארץ, בפרוייקטים שונים, יש שעובדים בדרום ת"א עם ילדים של עובדים זרים, יש שעובדים עם בדואים בנגב ויש עוד...
זאת באמת עמותה טובה, שעושה דברים טובים ומעניינים.. יש רק בעייה אחת, לפחות מבחנתי- כדי ללכת לעמותת אלון את חייבת לחתום גרעין נח"ל. אין להם מכסות תק"ם והם חייבים לחתום נח"ל.. אם זה לא מפריע לך- אז ממולץ!
כלומר - להתגייס ביחד עם הקומונה שלך והתנועה שממנה באת למסלול סםפציפי בנח"ל בנים קרביים = גדוד 50 בנים לא קרביים - ג'ובניקים בנח"ל בנות - מורות חיילות/משקיות חינוך/לוחמות קרקל ולשרת שם את השירות הצבאי שכולל באמצעו פרק משימה שבו חוזרים לעבודה חברתית - כל אחד בתנועתו הוא... טלי
עד יום הגיוס ניתן לוותר ללא שום בעיה אח"כ - קצת שונה - יבקשו ממך להחזיר חלק מהימים שנחשבו לך בפז"ם רק בגלל שהיית בנח"ל ולא בשירות רגיל כמו של"ת, פרק משימה וכאלה.... טלי