אה ויש עוד...
יש לי השראה
Spiral Dance של Starhawk. באמת הופתעתי כשאף אחד מכם לא צעק את שמה בשניה שהועלתה המלצה לספר טוב, אז הנה אני משלימה את החסר. הספר הזה הוא הניגוד המושלם לA guide for the solitary practitioner, הוא באמת התמונה המשלימה. בקסם רב, תוך רגש עמוק של אהבה, הופכת סטארהוק את המילים לשירה, את האמונה למציאות, ועושה את כל החיבורים הנכונים בין פילוסופיה לפרקטיקה, בין אגדה למציאות, בין דת לתשוקה. גם הספר הזה הוא הבסיס של הבסיס, האמונות ההתחלתיות ביותר, וגם הוא מכיל כלים בסיסיים שכל וויקאני אמור לשלוט בהם, תרגילים ראשוניים, ומסביר את כל האמונות השולטות בוויקה. הספר הזה הוא אכן הניגוד המסתורי, המתוחכם, העשיר והקסום של קאנינגהם. הוא הרבה יותר כיף לקריאה, זורם, מלא ועשיר בשפה ובמילים, באמת סיפור שאפשר לקרוא שוב ושוב ושוב. מצד שני, את עוצמת הרגש וההבנה שרוכשים ממנו, לא קל לתמצת ולסכם ולקטלג, בסוף הספר לא תמיד ברור על מה בדיוק היה הפרק (לא להגיון לפחות, אבל לאמונה ברור גם ברור!). הוא גם ספר שתמיד אפשר לקרוא שוב, וללמוד עוד, ולמצוא את עצמך מבין יותר, ואוהב יותר, וחושב יותר, ומתרגל יותר, ומהרהר יותר. תמיד כשצריך לדעת לאן לחזור, הוא הבית, הוא הספר הנכון. אם אתה מרגיש שהתקדמת מהר מדי, ואיבדת את הבסיס, הוא תמיד יהיה שם בשבילך, בחום ובהנאה צרופה. סטארהוק היא וויקאנית נשית, ובהרבה מספריה זה בולט מאוד, האמת שאני לא מצאתי יותר מדי "דגש מכוון" על הנשיות בספר הזה, הוא שיוויוני מאוד. ולסיום החסרונות, דבר ראשון הספר ישן מאוד, מה שהופך חלק מהדברים שנאמרים בו לשונים מהמקובל כיום (למשל כל הפרק על ההסטוריה הפאגאנית פשוט שגוי). דבר שני כל המארז לפעמים מונע ממך להגיע לעיקר (על מה קראתי בכלל? איפה הסיכום?- ישאל את עצמו הקורא המתחיל), אתה זוכר בעיקר את החוויה, קצת פחות את המסר (שגם הוא מדהים לקריאה חוזרת). אולי זה אבל דוקא טוב, כי זה מפעיל את היצירתיות, המחשבה והניתוח, למי שנהנה גם מהפעלת התאים במוחו... בקיצור מומלץ בחום לוויקאני המתחיל והמתקדם כאחד, אכן רבים מכנים אותו "התנ"ך של הוויקה" ולא בכדי