שלום.

Minimal Affair

New member
שלום.

אני ומשפחתי מתכננים לטוס להונגריה בחופשת הפורים, אז יש לי מספר שאלות: 1. באיזה מטבע משתמשים כרגע ההונגרים? האם הם גם עברו ליורו? 2. באילו מקומות אתם ממליצים לבקר? 3. מאכל כלשהו שמומלץ לטעום? תודה רבה.
 

טומי*

New member
שלום לך....

כן בהונגריה עדיין לא עברו ליורו, והמטבע הרשמי הפורינט. בקשר למקומות בילוי? זה תלוי אם הטיול עם או בלי ילדים, וגם בקשר למאכלים? שאלה קשה. יש האוהבים דברי מתיקה, וישנם המעדיפים...בשר. רוב המאכלים ההונגריים העממיים טעימים להפליא. כמו הגולש המפורסם
 

liti

New member
ממליצה על לנגוש-מאכל הונגרי טיפוסי

הלנגוש הוא מעין סופגניה שטוחה ומלוחה עליה מורחים שמנת וגבינה צהובה מגורדת. כדאי שתברר עם המקומיים היכן ניתן לקנות לנגוש טוב במקום שתבקרו בו כי חבל שתפלו על מקום לא מוצלח ותתאכזבו. המלצה נוספת- שפורפרות של פפריקה הונגרית- אמנם ניתן למצוא אותן במעדניות בארץ אבל תמיד כדאי להצטייד בסוגים השונים שלא כולם מגיעים לארץ. אל תקנו בדוכני התיירים בשווקים אלא בסופרים שם הם עולים פרוטות. נקניק סלמי הונגרי וקבנוס הונגריים מומלצים לחובבי הנקניקים (אך לא לשומרי הכשרות שבינהם)- לנו בארץ יש עוד הרבה מה ללמוד איך עושים נקניקים כאלו... יש עוד אינסוף המלצות והסתייגויות, מציעה לך לכתוב מה אתם אוהבים באוכל וננסה להנחות מה מומלץ ומה לא. וכמובן תקראו את המלצותי בתחום האוכל בקישור המצורף, אך לתשומת לבכם הם מאפריל האחרון, כך שעבר זמן מאז ביקורי האחרון.
 

Minimal Affair

New member
תודה רבה על התשובות.

אישית, בשר או מתוק, זה לא מפריע לנו. האם הונגריה היא ארץ יחסית זולה? מחירי המסעדות וכו'.
 

sabajakov

New member
מסעדות, יחסית לאירופה המערבית,

בהחלט זולה. אם תשהו באזורים הכפריים, הפער יהיה עוד יותר משמעותי.
 

אבוטבול

New member
מחירים

לדעתי המחירים במסעדות בבודפסט הן ב25% יותר זולות מאשר תשלם בארץ
 
לא יודעת מה אוכלים בהונגריה,

אבל אצלינו בבית מומלץ ביותר גם הגומבוץ וגם הרוקוט קרומפלי!
 
למעלה