שלום

n616436

New member
שלום

שלום.סילחו לי אם מדי פעם אשאל דברים שנראים ברורים מאליהם לרוב,אך ישנן מחשבות ושאלות שמנקרות לי בראש מדי פעם ואין לי כוח לחרוש את העולם הוירטואלי ו/או הספרותי על מנת למצוא תשובה מהימנה. 1.אני יודע מה פירוש די-דיי, יום הפלישה לנורמנדי, או סתם שעת שין-אך מה מייצגת הדי? 2. מה מייצגת שין בשעת השין.

קישור שמצאתי

טוען שה-D מייצג, בעצם, "Day" - ולדעתי ייתכן שה"שין" ב"שעת השין" נובע מאותו מקור, כלומר "שעה". פרטים בפנים (התשובה השניה)

איליה.

New member
גם אני חושב שהאות ש מייצגת שעה

מה שמשעשע - גם ברוסית יש ביטוי כזה: "час "Ч (צַ'אס צֶ'ה), וכפי שאתם רואים גם כאן האות Ч (צ') היא האות הראשונה של המלה שעה.

הכימאית

New member
וגם בצרפתית אומרים

le jour J וכן l'heure H (כלומר, בעברית, יום היו"ד ושעת השי"ן). זה פשוט סלנג צבאי (אני מתארת לעצמי) שבא לציין את הרגע המדויק בו מתרחש, או מתוכנן להתרחש, ארוע מסוים. כמו שלפעמים אומרים: "זה הרגע בה"א הידיעה".

TankMaster

New member
ובאנגלית כמובן . . .

H Hour. וכפי שצויין. . .במקור, זהו ביטוי שציין את מועד התחלתו של מבצע צבאי, וכיום הוא שגור בפי אנשי צבא ואזרחים כאחד. ובאשר ליום היו"ד שנזכר כאן, מטעמי קדושת השם נהוג להימנע מלהשתמש במונח זה (שהרי י' מופיעה בשמו המפורש של הקב"ה) - ובמקומו להשתמש דווקא ביום העי"ן, מן המילה עת - עת המלחמה.
TankMaster

OrGAzmUs

New member
אני דווקא סבור אחרת...

אני דווקא סבור שיום הפלישה לחופי נורמנדי, הלא הוא D-day, נקרא כך משום שהוא יום הדין-Doom-day. אני מבין שיש לטענות שלכם סימוכין משפות אחרות, אבל אם זכרוני אינו מטעני, למדתי עובדה זו מגורם די מהימן.

n616436

New member
די דיי

אני ממש בספק שזה נכון....הרבה יותר הגיוני מה שהם אמרו. די-דיי במשמעות דום דיי לקוח אולי מקומיקסים.

למעלה