שלום

• פותח הנושא maec
  • פורסם בתאריך

maec

New member
שלום

מהי צורת הנקבה של "פשה" - האם המחלה פשתה באיבריו, או "פשטה" תודה

אוֹחַ

New member
אלו שני שורשים שונים.

פ.ש.ט. - פָּשַׁט - פָּשְׁטָה. פ.שׂ/ס.ה - פָּשָׂה - פָּשְׂתָה. המשמעות היא אחת, למרות הפיתוי לפרש את פסה במובן של האפיס->גז->התמוגג.

גנגי

New member
לא טועה, סתם לא מבין.

אוח פשוט קרא למוגג שימשיך מכאן את הרעיון.

אוֹחַ

New member
התמוגגות - היא מעבר ממצב מוצק למצב

נוזל. התפוגגות - היא מעבר ממצב כלשהו למצב גז. כך שתפסת אותי במצב צבירה לא מדוייק. בפעם הבאה אשתדל לדייק יותר.

קרמיט524

New member
השאלה היא

אם אפשר להתפוגג מנחת, או רק להתמוגג מנחת. אגב, נעים מאד, קרמיט הצפרדעה. הזדנבתי אחריכם לכאן מפורום תרבות עברית, שאליו הזדנבתי מפורום תרגום ועריכה בעקבות השיר של יוזף ברודסקי באדיבות האפור. מוצא חן בעיני פה, וגם שם, אז אני אשאר, טוב?

גנגי

New member
טוב.

ברוכהבאה, צפרדעה. אני מבינה שהדירה נאה בעינייך, אז בואי אני אציג לך חלק מהשכנים: יש לנו כאן אחד שמגדל שממית מחמד, ופה ממול יש כמה יצורים מעניינים מעולם החי והצומח - זה מלפפון, למשל (אין לך מושג איזה כוח רצון יש לו! לא ראיתי בחיים שלי דבר כזה!), וזאתי שם תרנגולת ערומה (זה בסדר, עשינו מגבית, בקרוב נקנה לה משהו ללבוש, היא לא תסתובב לך ככה מול הפנים כל הזמן), ואת רואה את ההוא? זה אוח - תיזהרי, שמעתי שהוא מסתובב בלילות ויש כאן אחד שמלקט לו את האורות, ככה שדי חשוך כאן, והנה כאן משמאל צימעס עם התבלינים שלה, היא משתמשת בעיקר במוסקט או בפלפל, את כבר תריחי, וזה ספלינטור, טיפת הומור אין לו, אמה-מה - נשמה טובה. והנה מוגג, הרב הראשי של הבית, גם הוא... טוב, לאיזה הומור את כבר יכולה לצפות מאנשים כאלה, ו-אופס, מי זאת? עידן? שחזרה מטרטוף? תכירו, עידן- צפרדעה, צפרדעה - עידן. טוב, ממי, אני חייבת לרוץ, יש לי פורום לנהל, את כבר תסתדרי, נכון? יש עוד המון את מי להכיר, אבל לאט-לאט. בינתיים, השכנים נאים בעינייך?

גנגי

New member
תסלחי לי,

אבל אחרי שראיתי את התמונה שלך אצל ההוא בכרטיסישי וראיתי שכולך עור ועצמות, והבנתי שהעירום זה לא עניין של אידיאלים אלא של עוני נורא, אני לא מוצאת סיבה לצחוק עלייך. אותי - זה - לא - מצחיק.

YAYA15

New member
מה זה

זה קצת מעליב ההוא בכרטיסאישי. לכולנו יש שמות חלקם זורמים כמו גנגי#$%^%$ וחלקו פחות. אבל ההוא. נכון אני לא פוקד בתדירות את האתר ובעל נטיה אופנוענית משהו ולכן משוטט בפורום שכן ממש דלת ליד, אז לפעם הבאה אם תחפשי את השם שלי ואני לא פה תני דפיקה קלה על הדלת ואני מיד אופיע. ואם הטון של המסר נבחני מדי זה לא בכוונה. לא באמת נפגעתי. ואם כבר בשמות עסקינן מאוד מטריד השם שלך יש קשר לעצם היותך ג'ינג'ית או שאני רחוק אלפי שנות חושך ובעצם את פריקית של הודו וזם שם חיבה לגנגס שהרי קשה לחבב אותו עם כל המתים-חיים הזורמים בנהר. יש חוק נגד הודעות ארוכות? ובכלל כמה שאלות אפשר לשאול בהודעה אחת? דייייייייייי

YAYA15

New member
שאלה???

אני בטוח ששאלו אותך את זה לפחות פעם אחת אבל.. אחרי שאתה זולל את כל המישמישים מה אתה עושה עם האג'וקים ( גוגואים) כן אני ירושלמי ובכלל מה מקור השם אג'וקים/גוגואים

YAYA15

New member
הידעת?

אם אתה אוסף כמות גדולה של גוגואים משהו כמו מלאנתלפים וזורק על הכביש המכוניות שעוברות משמיעות מן פקפקים אבל בגלל שאני רוכב על 2 ולא חושב שזה בריא לכלי הרכב עלו אנ נוסע אל תבצע את הניסוי הנ"ל פשוט סמוך עלי. ובכל זאת לא ענית על השאלה מה מקור השם ?

למעלה