שלום

Out of control

New member
שלום

אני חדשה כאן (obviously). ההורים שלי גרושים כבר כמה שנים ואבא שלי עבר לגור באותה עיר אבל בשכונה אחרת. אני ילדה מאוד חברותית ומכרים בעיר ובארץ לא חסר לי. הבעיה שלי היא שיש לי המון בעיות עם אמא שלי בנושאים שונים ובעיקרם לימודים וחברים: מנושא החברים יש לה בעיה עם זה שאני מפנה תשומת לב רבה לחברי ושיש לי חברים שקטנים ממני בשנה או 2. (שכחתי לציין שאני בת 17 וחצי בכיתה י"ב). בנושא הלימודים היא מלחיצה אותי רבות. כל היום צועקת שאני לא לומדת ולא מבינה שזה רק גורע ולא עוזר. אני מבינה שהרבה הורים מתנהגים ככה וזה נשמע נורמלי לחלוטין אבל אמא שלי צועקת עלי כל הזמן והופכת את החיים בבית לבלתי נסבלים. ידיד שלי הציע לי לאיים לעבור לגור אצל אבא אבל אני לא חושבת שזה פרקטי. אני חייבת ללכת. שלומות.

g i l i

New member
היי חדשה...

אני מציעה -אם כל כך רע לך.. למה לא באמת לעבור? את צריכה לאיים ? מה תשיגי בזה? אם באמת תעברי -זה לא שתאלצי להפרד מחבריך, או מאמך, תוכלי ללמוד באותו בית ספר וגם להתקרב לאביך, והכי חשוב תוכלי לחיות בשקט את החצי שנה שנותרה ( אפילו לא) אחר כך בצבא תוכלי לחזור לגור אצל אמא אני בטוחה שהיא לא תשמור טינה.. תקנו אותי אם אני טועה..

Out of control

New member
הנה כמה בעיות:

1. אני מפחדת משינויים 2. אני מפחדת לאבד את הסביבה הבטוחה שיש לי בבית. 3. אני לא אוהבת את הבית של אבא 4. אבא שלי לא דואג לי כמו שאמא שלי דואגת לי. אני לא בטוחה אם הוא דואג לי בכלל. אם אני אלך לאנשהו ולא הגיד לו לאן ולא אחזור יקח כמה שעות עד שהוא יתקשר לשאול איפה אני, אם בכלל. אם את רוצה דוגמאות יש לי בשפע. 5. אני לא סומכת על אבא שלי שיהיה שם בשבילי שאני צריכה. זה מה שאני מצליחה לחשוב עליו ברגע זה.

g i l i

New member
הצעה...

לכי עם אמא לייעוץ משפחתי.. באמת שזה מועיל

faith2

New member
הפחד לא יעזור לך../images/Emo4.gif

אין מה לפחד מייעוץ. למה שלא תנסי, לא יתאים לך פשוט תעזבי את זה, הרי אין לך מה להפסיד אם כבר רק מה להרוויח

Out of control

New member
:\

כן נסי את להגיד את זה לאמא שלי. חוץ מזה שאין לנו ממש כסף לדברים כאלה. ואני גם לא רוצה.

עינת

New member
כאמא

רוצה לומר לך כי לעולם אל תשתמשי באיומים שאינך מתכוונת אליהם!!! ובכלל כשהבן שלי פעם "איים" שיעבור לאבא שלו פשוט ארזתי לו תיק רק הבהרתי לו שאינני בובת משחק ואם הוא עובר לאבא אין מצב שיחליט במריבה הראשונה עם אבא לחזור לגור איתי... לא צרכה לספר לך מה הוא בחר נכון? מתבוננת בסיבות שמנית למה לא לעבור לאבא ושואלת אותך - אמא באמת כל כך נוראה??? אולי יותר פשוט לשבת איתה , בזמן רגוע ולשוחח , לספר לה מה את מרגישה, מה עובר עליך ובמקביל גם לשאול אותה איך נראים הדברים מהצד שלה... חושבת שתוכלו להגיע למקום מעניין בעקבות שיחה כזו שווה לנסות! בהצלחה ו...תחזרי לספר הא?

Out of control

New member
לעינת

את צודקת אני לא מתכוונת להשתמש באיומי שווא. אם אני אגיד לאמא שאני רוצה לעבור לגור אמא אבא זה רק אם אני באמת ארצה לעשות את זה ובנתיים אני לא רוצה. מה שאמרתי זה מה שידיד שלי הציע לי לעשות ואני לא מתכוונת להשתמש בעצתו גם כי באמת איומי שווא זה לא לעניין וגם כי אני מפחדת מהתוצאות. האם זה כ"כ נורא שאלת- כן. זה נורא. לא נעים לי להגיד אבל אני לא באמת בטוחה עד כמה אמא שלי אוהבת אותי. זה בא לה במצבי רוח. גם לקחת את אמא לשיחה הציעו לי. אני לא מתכוונת לעשות את זה. אני יודעת שהיא תתרגז. אני מפחדת ממנה. אל תחשבי שהיא לא הרימה על יד פעם כי היא עשתה את זה אבל זה לא משו חוזר אז אני לא מתכוונת להתלונן על זה או משו. אני מפחדת מאמא שלי. אני מפחדת להגיד את המילה הלא נכונה. אני רק יכולה להתפלל שיום אחד היא תזרוק אותי מהבית כמו שהיא זרקה את אח שלי. זה נשמע הרבה יותר קל מלבחור לברוח.

faith2

New member
היי../images/Emo24.gif

כמו שגילי אמרה, אם קשה לך בסביבה הזאתי, למה באמת שלא תעברי לבית של אבא שלך? בסביבה מלחיצה מאוד קשה ללמוד ובכלל להתרכז בלמידה. למה שלא תנסי תקופה של נגיד חודש לגור בבית של אבא שלך?....

למעלה