שלום....

שלום....

ההודעה שלי מופנת לנגמלים מסמים קשים - קוק הרואין... נכנסתי למערכת יחסים עם מכור שנקי חודשיים, אני לא נגעתי מעולם בסמים וגם אין לי כוונה, הוא מיוחד במינו ומקסים. יש לי המון פחדים. הוא (וגם אני) לא מאמינים בתוכנית של 12 הצעדים. זה היה ממש ממש ממש בקיצור, ועכשיו לשאלות... א. אתם מאמינים שהוא יוכל לעבור תהליך גמילה בלי 12 הצעדים, אלא מהתנתקות הסביבה שלו?. ב. אתם מאמינים במערכת יחסים כזו? (שצד אחד מכור לשעבר וצד שני אין לו דבר וחצי דבר בשימוש בסמים) ג. אם יש פה מישהו שעבר גמילה בעצמו ולא דרך NA, אלא מהתנתקות ושינוי תפיסת החיים, בבקשה שיכתוב לי מסר ואני אפרט לו את סיפורי בהרחבה ואתייעץ איתו מה לעשות לגבי הפרטנר. ד. האם יש פה מישהו שהיה נקי הרבה שנים והייתה לו מעידה או נפילה אחרי הרבה זמן? תודה מקרב לב אורית

zoro3

New member
שלום לך

1.אפשרי לעבור תהליך גמילה בלי 12 הצעדים השאלה מה אחר כך ובאיזה צורה ממשיכים לחיות אני למשל במשך 14 שנים ניסיתי את כל סוגי הגמילה שיש כלום לא עזר לי רק 12 הצעדים הביאו שינוי לחיי כבר 6 שנים אני נקי. 2.כמעט כל מערכות היחסים של מכורים הם עם אנשים לא מכורים את יודעת מה זה ששתי מכורים חיים יחד אל תנסי לדמיין את זה אפילו 3.הייתי נקי 3 שנים ונפלתי[עד שהכרתי את 12 הצעדיפ]

zoro3

New member
רק להיום של מכורים אנונימים

עקרון התמיכה העצמית "כשהיינו מכורים, היינו תלויים באנשים, מקומות ודברים. ציפינו שהם יתמכו בנו ויספקו לנו את הדברים שלא מצאנו בתוכנו." טקסט בסיסי, עמוד 67 בעולם החי יש יצור החי על גבם של יצורים אחרים. זוהי העלוקה. היא נדבקת לאנשים ולוקחת מהם את מה שהיא צריכה. כשקורבן אחד מסלק את העלוקה, היא פשוט נדבקת לקורבן אחר. בהתמכרות הפעילה שלנו, התנהגנו בצורה דומה. סחטנו את המשפחות שלנו ואת החברים שלנו. במודע או לא במודע, ניסינו לקבל משהו בחינם, מכל אדם שפגשנו. בפגישה הראשונה שלנו, כשראינו שמעבירים את הסלסילה, אולי חשבנו, "תמיכה עצמית! איזה מין רעיון משונה זה?" ותוך כדי כך שהסתכלנו, שמנו לב למשהו. המכורים האלה שתמכו בעצמם היו חופשיים. הם משלמים (בשביל עצמם) וכך הם זוכים בזכות להחליט עבור עצמם. אם ניישם את עקרון התמיכה העצמית בחיינו הפרטיים, נוכל להגיע לחירות מסוימת. איש כבר לא יהיה רשאי להגיד לנו איפה לגור, כי נוכל לשלם שכר-דירה. נוכל לאכול וללבוש מה שנרצה. נוכל לקנות כל רכב שנרצה - או בניגוד לעלוקה, אנו לא חייבים להיות תלויים באחרים לשם קיומנו. ככל שאנו לוקחים על עצמנו יותר אחריות, כך אנו זוכים בחירות גדולה יותר. רק להיום: אין גבולות לחירות שאני זוכה בה אם אני מפרנס את עצמי. היום אקבל אחריות אישית ואחיה על חשבוני.

היי

אפשר להגמל בלי התכנית אבל צריך להכין תוכנית חלופית בדרך לשינוי תפיסת החיים ולהיות מוכנים לכל המכשולים שבדרך(ויש הרבה),כדי להגמל לבד צריך ליהיות בן אדם מאוד חזק,כי הפיתויים רבים,צריך להתנתק מכל החברה המכורה,לחפור טוב טוב בנפש ולהמציא את עצמך מחדש וזה לא פשוט בכלל ולכןגם אם לא הולכים לNA מאוד חשוב לדאוג למערכת טיפולית תומכת אחרת,כזאת שתיהיה זמינה בכל זמן ונפילות יש כמעט לכולם בשלב זה או אחר,לפעמים אחרי הרבה מאוד שנים,אני מכירה בחור שהיה נקי 19 שנה ונפל,הוא לא היה יכול לעמוד בשבירה של עצמו והתאבד. מערכת יחסים שכזאת אפשרית בהחלט,אבל את צריכה לקחת בחשבון שצריך בשבילה הרבה מאוד סבלנות ופתיחות והבנה ויכולת להכיל בתוכך את בן הזוג,כי גם פה הרבה מאוד קשיים בדרך. מחזקת את ידייך ואת בן זוגך,הדרך ארוכה עוד לפניכם,אבל אפשר להצליח שיהיה לכם המון המון בהצלחה ושתדעו שנים מאושרות של שקט ובריאות נפשית ב ה צ ל ח ה.

למעלה