שלום!! !

hujbixruxh

New member
שלום!! !

שלום אני בכיתה ז' השנה עברתי לבית ספר חדש כל השנים הייתי בכיתה גדולה השנה העבירו אותי לכיתה קטנה כי היה לי קשה בכיתה גדולה . אני כבר כמה חודשים בכיתה קטנה הרעיון לא מוצא חן בעייני. קשה לי להיתרגל לכיתה הקטנה. ביקשתי לעבור לכיתה גדולה אבל המורים לא כל כך אוהבים את הרעיון ועכשיו אחרי שעשיתי מאמצים רבים המורים הסכימו להעביר אותי לכיתה גדולה, במקצוע הולך לי שם טוב אבל המורים אמרו לי שרק בשנה הבא הם יוכלו להעביר אותילכיתה גדולה ,יש כיתה מסוימת שאני מעדיף כי יותר שקט שם מישאר הכיתות אבל אני לא יודע איך להגיד להם שאני מעדיף כיתה מסוימת מה עלי לעשות??? תודה אסף

אבחון עברת?

דבר ראשון כול הכבוד לך על המודעות. שנית אל תתבייש לפנות ליועצת של הבית ספר באם לא עברת אבחון,ולבקש לעבור אבחון,אל תתבייש(הוריי התביישו שאני יעבור אבחון שהייתי בגילך,כדי שאני לא יוגדר חריג,וז טעות חייהם וחיי). ואז תשובץ בתנאי למידה נאותים ויהיה לך טוב וראוי. שיהיה לך המון בהצלחה ויישר כוח אסף.

מה לא מוצא חן בעינך בכיתה הקטנה?

האם הכיתה הקטנה שונה מהגדולות רק במספר התלמידים? האם התוית של תלמיד בכיתה מיוחדת מפריעה לך? האם דברים אחרים מלבד התוית? השאלה 'כיצד לנהל מסר ומתן חכם עם בית הספר?' היא שאלה חשובה מאוד. הרבה אשנים כאן שואלים אותה ואני מתכנן להביא מישהו מקצועי במסר ומתן כדי שיענה. עד שאמצא מישהו, אחפש לך תשובה במקום אחר.

חחח שמע

כיתה קטנה זה כיתה טיפולית
ואכן הכיתה שאתה נמצא בא היא טיפולית או משום מה סתם כיתה קטנה
ודבר שני כמו שהוא אמר אבחון עשית
כי יכול להיות שיש לך בעיה מסויימת ואתה אמרת שהמורים לא כל כך יהיו מרוצים מהרעיון שתלך לכיתה גדולה אז אולי שיש לך איזושהי בעיה לימודית(וכאן נובע שזה כיתה קטנה וגם הרעיון שאמרת המורות אז זה אומר שזה כיתה טיפולית ואולי שמו אותך בכוונה שם
שיהיה לך יותר נוח לילמוד) (אקיצר תפרט קצת יותר
) אהה..ובקשר להעברת כיתה כדאי שתערב את אמא או אבא בנושא
והם כבר יבואו לדבר עם המנהל/ת (חחחחח אל תתיחסו למילות קישור סתם למדתי משהו בשיעור הבעה
חחחח)

אתה מנסה להעליב? אתה חושב ש...

אתה חושב שבעיות של אנשים אחרים הן בדיחה? אתה חושב שאנשים עם לקות למידה צריכים להיות מופרדים משאר האנושות? אתה מנסה לעזור או להעליב? נורא פשוט לי בתור מנהל למחוק לך את ההודעה ולחסום אותך. אני פשוט מקווה שהבנתי אותך לא נכון ושאתה באמת מנסה לעזור. אגב, האם אתה יודע שאינשטין ואדיסון עפו מבית הספר בגלל ליקויי למידה?

יונה שו

New member
דווקא נראה לי

שהוא ציני.... כיוון שהוא מכיר את המערכת, וזה נסיון העזרה שלו..

אציצ

New member
יש עוד דרכים

אם דבריך לא נכתבו מעמדת לגלוג, חבל שלא השתמשת בשפה יותר ברורה. חשוב לי לציין שלאמירה כגון " שההורים שלך ידברו עם מנהל/ת ביה"ס" יש גוון מאיים משהו... לדעתי ניתן לפנות להנהלת בית הספר גם בצורה יותר נעימה ואפקטיבית אם מצליחים לאתר את הגורם הבית ספרי שיכול לסייע ורותמים אותו לסיוע בטיפול בבקשה, חוץ מזה חשוב קודם כל למפות את המקרה (למה שובץ בכיתה מסויימת, מדוע רוצה לעבור לכיתה אחרת? האם ניתן לעבור לתקופת נסיון? וכו') ורק אז לבחור את אסטרטגיית הפעולה

נירה63

New member
אסף ערב טוב לך.

קצת קשה לי מדבריך להבין את כל התמונה מדוע הועברת לכיתה קטנה. באופן עקרוני אני הייתי מצפה מהוריך להיות מעורבים בענין, לברר ולהיות איתך, מה הוריך אומרים?

adi h

New member
hujbixruxh יקר ../images/Emo140.gif

מאוד קשה להבין מדבריך מדוע אתה נימצא בכיתה קטנה ? האם עברת אבחון ? ומתי ? ומה הוריך חושבים על הנושא? חשוב שההורים שלך יהיו מעורבים . שיהיה בהצלחה
עדי

יונה שו

New member
עדי... יש שרשור שלם

תגידי, לא לימדו אותך לפתוח כל הודעה והודעה בלי לרוץ ?

יונה, אפשר להתנסח בעדינות.

לי את יכולה לכתוב משפטים כמו 'לא לימדו אותך לפתוח שירשור?' עדי עוד לא מכירה את ההומור שלך ויכולה להיעלב.

יונה שו

New member
הופה.... עדו...

נדמה לי שעדי כבר כן מכירה אותי מפורום מורים - אני מקווה שכך, אחרת לא הייתי מתנסחת כך... כתבתי את זה כי אני יודעת שהיא יודעת לפתוח שרשור, ואולי לא שמה לב ששם היה כתוב. זה הכל...

שיחזור תגובה שנמחקה בטעות

אסף אתה אמיץ !! יונה שו 14:19 | 25/03/04 אני מבינה שהיה קשה להתרגל לכיתה הקטנה, כי הרגשת שלא מתאימה לך, ויש לך תחושה טובה יותר כשהצלחת ללמוד מקצוע בכיתה הגדולה. ויש לך רצון להמשיך ולהתמיד בגדולה. בהחלט סביר, שבכיתה גדולה אחרת, שבה יש יותר שקט - אתה מרגיש שתוכל ללמוד טוב יותר. נראה שאתה זה שיודע הכי טוב איך הלמידה שלך מוצלחת יותר, וגם אתה זה שמתאמץ כל כך... לפעמים נדמה שאם קיבלו דעתנו פעם אחת, עלול להיות קושי להמשיך באותה דרך, ולבקש עוד משהו... אתה מתאמץ וגם אמיץ, ובטוח שגם הסביבה שלך (ההורים, היועצת והמורים) רואים זאת... כמו שהצלחת להסביר פה מה הכי טוב לך ללמידה טובה – כך בוודאי תוכל להסביר גם להם.. אתה יכול גם להגיד, שאתה תלמד ותמשיך להתאמץ בכל כיתה גדולה שתהיה, אלא שנראה לך שהכי טוב זה בכיתה ההיא המסוימת... וכך אולי תצליח לשכנע... אותי שכנעת ! וכל הכבוד לך על הרצון שלך, ועל מי שאתה !! ואם בא לך, אתה יכול להמשיך לספר לנו או להתייעץ כרצונך... אנחנו פה

יונה שו

New member
אסף אתה אמיץ !!

אני מבינה שהיה קשה להתרגל לכיתה הקטנה, כי הרגשת שלא מתאימה לך, ויש לך תחושה טובה יותר כשהצלחת ללמוד מקצוע בכיתה הגדולה. ויש לך רצון להמשיך ולהתמיד בגדולה. בהחלט סביר, שבכיתה גדולה אחרת, שבה יש יותר שקט - אתה מרגיש שתוכל ללמוד טוב יותר. נראה שאתה זה שיודע הכי טוב איך הלמידה שלך מוצלחת יותר, וגם אתה זה שמתאמץ כל כך... לפעמים נדמה שאם קיבלו דעתנו פעם אחת, עלול להיות קושי להמשיך באותה דרך, ולבקש עוד משהו... אתה מתאמץ וגם אמיץ, ובטוח שגם הסביבה שלך (ההורים, היועצת והמורים) רואים זאת... כמו שהצלחת להסביר פה מה הכי טוב לך ללמידה טובה – כך בוודאי תוכל להסביר גם להם.. אתה יכול גם להגיד, שאתה תלמד ותמשיך להתאמץ בכל כיתה גדולה שתהיה, אלא שנראה לך שהכי טוב זה בכיתה ההיא המסוימת... וכך אולי תצליח לשכנע... אותי שכנעת ! וכל הכבוד לך על הרצון שלך, ועל מי שאתה !! ואם בא לך, אתה יכול להמשיך לספר לנו או להתייעץ כרצונך... אנחנו פה

אציצ

New member
אולי תעזר במישהו מבית הספר?

האם יש באפשרותך לבקש עזרה מהמחנך/ אחד המורים/ יועץ שיש לך בו אמון ויש לך עמו קשר טוב? לפעמים אדם כזה יכול לעזור לך בכך שהוא ייצג אותך במקומות המתאימים (ועדה פדגוגית כזו או אחרת) או לפחות יקשיב ויתן לך עצה טובה. חוץ מזה - כל הכבוד לך על המוטיבציה אל תתיאש!!! ואל תתבייש עמוד על זכויותיך ודרוש לדעת מדוע שובצת בכיתה שאינך רוצה להיות בה ומדוע תוכל לעבור לכיתה אחרת רק בשנה הבאה (אגב, שנה זו כבר הגיעה לשליש האחרון, כך שאין עוד הרבה מדי זמן עד סיומה...). שיהיה לך בהצלחה!!!

למעלה