שלום

WxHxNx

New member
שלום

אני לא כ"כ בקיא במיתולוגיה אז באתי לשאול פה
יש סיפור במיתולוגיה שמספר על אהבה של בן לאמא (לא במובן המיני) ואם הקשר של הליכה למלחמה, התגייסות. תודה מראש

ToryMaster

New member
אדיפוס

זה לא במיתולוגיה, זה מחזה שכתב סופר שאני יודעת את שמו אבל לא זוכרת מי הוא כרגע. את הסיפור המלא אני לא מכירה

Thestral

New member
אדיפוס, היה במיתולוגיה.../images/Emo108.gif

הסיפור אנטיגונה- שהוא על ביתו של אדיפוס (טרגדיה יוונית) נכתב על ידי סופוקלס כמין המשך... אבל הסיפור של אדיפוס עצמו אכן הופיע במיתולוגיה היוונית!

WxHxNx

New member
הסופר הוא סופולקס

ואדיפוס שכב עם אמא שלו וזה לא מה שאני צריך
תודה אבל!

אכילס לפני מלחמת טרויה

כשתטיס, הנימפה שהייתה האימא שלו, שמעה על המלחמה הממשמשת היא ידעה שהבן שלה חי על זמן שאול (האוראקל של דלפי ניבא שהוא ימות מיד אחרי הקטור, נסיך טרויה). היא שלחה אותו להתחבא בין בנותיו של מלך אחד (לא זכור לי איזה מלך זה היה) אבל אודיסאוס עלה עליו ושכנע אותו להתגייס... והקטור, אחרי מותו של פטרוקלוס, ידע שאכילס ירצה להרוג אותו. מסופר שהוא בא אל אשתו ואל אימא שלו להיפרד מהן... יותר מזה לא זכור לי כרגע

ToryMaster

New member
לא לא

הוא מדבר על אדיפוס שעל שמו נקרא תסביך אדיפוס ושנכתב עליו מחזה מאת סופוקלס

ToryMaster

New member
הוא דיבר לע אדיפוס!

או שמא על אחד הבנים של הרה? או ריה?

CTRL+V מההודעה שכותרתה

"הסופר הוא סופוקלס": ואדיפוס שכב עם אמא שלו וזה לא מה שאני צריך

crazygirl23

New member
../images/Emo47.gifהסיפור על אדיפוס

כשאדיפוס נולד, אביו, מלך תביי (ליוס) ואימו (יוקסטה) שמעו מהאורקל (חוזה העתידות) שהוא עתיד להרוג את אביו ולהינשא לאימו, לכן אביו ציווה על אחד מעוזרי הממלכה להרוג את בנו, העוזר שריחם עליו, העביר אותו לעיר אחרת, מעבר לים, ששמה קורינתוס (אם אני לא טועה). שם הוא גדל אצל מלך ומלכה שגידלוהו כבנם ולא גילו לו שהוא מאומץ. יום אחד, חבריו
גילו לו את האמת על מוצאו והוא הלך לאורקל לברר זאת, כשהיא אמרה לו שהוא עתיד להרוג את אביו ולהינשא לאימו, הוא החליט לברוח מהעיר כדי להימלט מהנבואה ובדרך הוא פגש במרכבת סוסים שדהרה ואיש שהיה בתוכה סימן לו שיזוז מהדרך, אדיפוס התלהט על האיש החצוף והרג אותו. אתם בטח מנחשים שהאדם ההוא היה אביו האמיתי כמובן. לאחר מכן הוא הגיע לעיר תביי ששלט בה
הספינכס (יצור מפלצתי חצי אדם חצי אריה) שהציג חידה. מי שלא פתר אותה, נהרג ומי שיפתור אותה, יתחתן עם המלכה. החידה היתה: "איזה יצור בבוקר הולך על ארבע, בצהריים הולך על שתיים ובערב הולך על שלוש?" ואדיפוס ענה לו "האדם. בבוקר= כשהוא תינוק, הוא הולך על ארבע, בצהריים= כשהוא צעיר,בוגר, הוא הולך על שתיים, ובערב= כשהוא זקן, הוא הולך על שלוש (2 רגליים+מקל). הספינכס נוצח ומת על המקום. כפרס הוא התחתן עם המלכה, שהיתה למעשה אימו האמיתית והוא לא ידע זאת. רק כאשר הוא סיפר לה על מקרה ההריגה, היא הבינה שהוא הבן שלה. התוצאות היו הרסניות: יוקסטה התאבדה, ואדיפוס התעוור והפך לנודד בארץ.
מאיה.

נכון, לאדיפוס ויוקאסטה היו ארבעה

ילדים - שני בנים ושתי בנות, שאחת מהן היתה אנטיגונה.

Thestral

New member
לאלאלא../images/Emo162.gif../images/Emo108.gif

הטרגדיה היוונית "אנטיגונה" מבוססת על הסיור של אדיפוס מהמיתולוגיה היוונית. הסיפור אדיפוס מהמיתולוגיה היוונית שימש כרקע לסופוקלס לכתיבת "אנטיגונה".

Thestral

New member
אז ככה../images/Emo3.gif../images/Emo162.gif../images/Emo108.gif

שמלך תביי הלך לאורקל(נביאה) היא אמרה לו שהבן שלו ירצח אותו ויתחתן עם אישתו. אז מחשש ומפחד הוא קשר לאדיפוס את הרגליים והידיים וזרק אותו על איזה הר לבד שימות. אך אבוי, איכר שעבר בדרך אסף את אדיפוס ואימצץ אותו. לאבא של אדיפוס האמיתי נודע שאדיפוס ניצל, ולכן הוא נסע בכרכרתו לכפר שבו חי אדיפוס כדי להרוג את אדיפוס בעצמו. אחרי כמה שנים אדיפוס עשה דרכו לעיר תביי כאשר כרכרה חתכה אותו בדרך ואדיפוס נפל מסוסו. התחיל ויכוח בין האדון שישב במרכבה לבין אדיפוס והיה דו קרב שבמהלכו אדיפוס הרג את אדון הכרכרה (אבא שלו) והמשיך לתבי. תבי שהיתה עיר שטופה אסונות היה רדופה על ידי מפלצת הספינקס. כשאדיפוס בא להכנס לעיר היא שאלה אותו שאלה שרק אם יענה עליה נכון הוא יוכל לעבור, להכנס לעיר ולהתחתן עם המלכה. השאלה היתה "ממה הולך בבוקר על ארבע בצהריים על שתיים ובערב על 3". אדיפוס ענה בנ-אדם וצדק ונכנס והתחתן עם המלכה (אמא שלו יוקסטה אני חושב) והביא איתה 4 ילדים לעולם. אנטיגונה, איסמנה, פולינקס ואטאוקלס. לאחר שאדיפוס הלך לאורקל והיא סיפרה לו את כל אשר עולל, הוא שרף את עיניו עיוור את עצמו ואחר-כך בעזרת אנטיגונה הלך למסע סופי כדי למות. זהו הסיפור מהמיתולוגיה היוונית. (יכול להיות שחסרים פרט או שניים אבל זהו די הסיפור השלם על אדיפוס בקצרה.)

למעלה