שלום

שבלולקה

New member
שלום

אודה אם תוכלו לעזור לי. אני צריכה מידע על: 1. צבעים שהביטלס אהבו 2. מאכלים " " 3. תאריך ההופעה הראשונה שלהם אי פעם. אל תשאלו למה. תודה רבה!

Chocoholic

New member
ההופעה המתועדת הראשונה

בפני קהל, הייתה ב 22.6.57 ברחוב Roseberry בליברפול, במסגרת חגיגות "יום האימפריה". אבל קיימים רישומים שמוכיחים כי כבר באפריל, חודש לאחר שג'ון אסף את החברים ללהקה, הם הופיעו בתחרויות של כשרונות צעירים באולמות ברחבי עירם. בעת ההופעה הזו שם ההרכב היה The Quarry Men. ההרכב כלל את: ג'ון לנון - גיטרה פיט שוטון - לוח רחיצה (לא יודע איך זה נקרא בעברית, באנגלית זה washboard, כלי בעל חריצים שמשמש במקור לשפשוף בגדים במהלך כביסה ובשעות הפנאי מוסב לכלי נגינה שמספק קצב...) קולין האנטון - תופים אריק גריפיטס - גיטרה רוד דייויס - באנג'ו ביל סמית' - Tea chest bass - כלי פריטה שמספק צלילי באס ומורכב מסיר פח גדול הפוך שעליו מוט עם מיתרים, שמחוברים איכשהו לסיר; הפריטה על המיתרים יוצרת רעש עמום בתוך הסיר - להלן באס. ההרכב המקורי החזיק כמה שבועות ומידי פעם הופיעו חברים אחרים: איבן ווהן, לן גרי ונייג'ל וויילי. פול מקרטני הצטרף כשבועיים אחרי ההופעה הזו. בקשר למאכלים וצבעים - אין לי מושג...

שבלולקה

New member
תודה אבל

הייתי יותר מעוניינת בהופעה הראשונה של ההרכב הסופי(ג',פ,ג' ור') ובקשר לקורנפלקס... כן אני יודעת, הוא אפילו הכניס את זה בשיר...

Chocoholic

New member
ההופעה הראשונה של ההרכב הסופי

18.8.62 , אולם "Hulme" שבעיירת נמל קטנה בשם Port Sunlight שבמחוז צ'לשיר. אין תיעוד מההופעה. ההרכב אז נקרא The Beatles. ארבעה ימים אח"כ הביטלס הופיעו במועדון ה "Cavern" שבעיר מוצאם (שם הם כבר היו מופע ידוע ומבוקש); שני שירים מההופעה צולמו לתוכנית טלוויזיה (!!), וזה היה התיעוד הראשון של הלהקה עם רינגו על התופים.

דקלה9

New member
צבעים

בכרטיסים שהופצו בשנות ה-60 בין מעריצים כתבו חברי הלהקה שהצבעים האהובים עליהם הם: ג'ון- ירוק, פול- כחול, ג'ורג'- סגול ורינגו- אדום.

שבלולקה

New member
תודה

אני לא יודעת כמה זה מהימן אבל שיהיה. בעצם זה לא הכי חשוב (לפחות לי) אני פשוט צריכה את המידע... מה עם מאכלים?

fenriz

New member
מצחיק אותי ג'ון הזה...

הלהקה הזאת קווארי מן לפי התיאור של הכלי נגינה שלה נשמעת כמו להקה של איזה איכרים מטקסס. לוח כביסה כזה שמנגנים עליו? בס עשוי מסיר?? רק חסר בקבוק יין שנושפים לתוכו (בשביל צליל בס מוזר כזה). ת'אמת לביטלס היו הרבה השפעות קאונטרי...שמעו לדוגמא את הסולו גיטרה של ג'ורג' בALL MY LOVING ואת כל השירי קאובואים לייק של רינגו..

Speed King

New member
חחחח נשיפה על בקבוק יין...

זה כמו בפרסומת לבירה קארלסברג...
...

Chocoholic

New member
או! זו התמונה שחיפשתי

של ההופעה ב"יום האימפריה" על גב המשאית באמצע הרחוב... הכלים האלה לא היו ההמצאה שלהם... הם קיימים כבר יותר ממאה שנה וכנראה מקורם בדרום ארה"ב. הם השתמשו בכלים האלה כי זה מה שהיה זמין... לאף אחד לא היה כסף לגיטרה חשמלית + מגבר, או לקונטרה באס (גיטרות באס רק הופיעו בתקופה הזו והיו מאוד נדירות).

mati88

New member
שלום שוב- מנצלת

טוב, אז שוב יש לי שאלה (כמה טוב שאתם פה...
). איפה (אם בכלל) אי יכולה לראות את ההופעה המפורסמת על גג הבניין של "אפל" (דהיינו ההופעה האחרונה)? עוד שאלה- קיבלתי לפני שבוע בערך את first u.s. visit (אין צורך להסביר אני מניחה...). אז אחרי שעברה לה (כמעט) ההתרגשות סביב המתנה, ואחרי שראיתי את הדיוידי בערך 5 פעמים, נשארתי עם שאלה שלא קיבלתי עליה תשובה- אם הסריו את הביטלס והביקור הראשון בארה"ב כבר ב64 (מן הסתם) אז למה לא הוציאו את הסרט לפני?! תודה רבה, מתי. **אם היו איזה שהם אי דיוקים בדברים אז תקנו אותי

Chocoholic

New member
בגלל

שהסרט שהוציאו עכשיו הוא אוסף של כל הקטעים בהם הם צולמו; הסרט כמו שהוא קיים היום לא היה אז והוא רק פאזל מורכב מכל (או מרוב) הצילומים שלהם. חוצמזה, זה חלק מהתהליך שלא נגמר (אני מקווה!) של "סחיטת" כל דבר אפשרי שתועד של הביטלס. אודיו, וידאו, תמונות...

דקלה9

New member
ובאשר לשאלתך על ההופעה האחרונה

אפשר לראות את ההופעה בסרט Let It Be (אם את מזדמנת להקרנה שלו) ובאנתולוגיה (אבל לא את ההופעה כולה).

The Walrus

New member
וההופעה על הגג...

א. היא מתועדת בסרט LET IT BE ב. באנטלוגי יש את "DON'T LET ME DOWN" ו"GET BACK" ג. אתר באינטרנט: http://beatlesx1.tripod.com/beatles_movie_page.htm, הסרט LET IT BE

שבלולקה

New member
לי יש

את הספר של לט איט בי... ומישהו מאד חסר טקט וכבוד לספרים ייבש בו פרחים ויש כתמים מוזרים על הפרצוף של ג'ון!

היה פעם קישור להופעה הזאת...

משהו ממש יפה... שעשו את ההופעה מכלמיני נקודות ראיה... למישהו יש את זה?

למעלה