שלום .

nadavf9

New member
שלום .

האם רמת המחירים בסין , וויטנאם , תאילנד , נפאל , מונגוליה , פיליפינים ובורמה זהה לרמת המחירים בהודו , כלומר אפשר להסתדר בהן ב250 דולאר לחודש ?

noaaaa

New member
המחירים הם לא זהים

אך כמובן שגם כן זולים. קודם כל להודו צריך קצצצצצצצצצת יותר, נגיד 300-400 דולר. בורמה הרבה יותר זולה, וזה בתנאי שלא תפרוט לכסף תיירים בכניסה. נפאל קצת יותר יקרה מכוון שצריך לשלם בשביל לטרק ואם עושים קניות אז זה מייקר עוד יותר. תאילנד בוודאי ובוודאי שיותר יקרה, הרבה יותר יקרה ושם זה פשע לא לבזבז כסף. בשאר המקומות לא הייתי, אבל אני מניחה שדי זול. אגב- גם בלאוס שווה לבקר והיא עוד יותר זולה מבורמה שיותר זולה מהודו

עמית22

New member
גם נפאל יותר זולה מהודו

ואפילו באופן משמעותי, אבל מכיוון שכולם מבזבזים שם כמו משוגעים (ציוד לטרקים, פליזים למשפחה, ציוד אלקטרוני וכיו"ב) אז היא הופכת להיות יקרה ו"לגיטימית" לבזבוזים. בקמבודיה הייתי באוף סיזן אז היא הייתה זולה למדי (בערך באיזור של הודו) אבל אין לי מושג איך היא בעונה. זה הגיע למצב שהמקומיים הורידו לנו מחיר מהתפריטים (מאותו רגע הרגשנו בנוח להתמקח בכניסה למסעדות על התפריט).

noaaaa

New member
וווווווו עמית אתה צודק

כשחושבים על זה קניתי 5 פליזים אז בטח שנפאל יצאה לי יותר יקרה

SPnage

New member
עוד משהו

המחיה בסין די דומה לזה של הודו, אבל צריך לשלם בכל מקום כניסה (מקדשים, אתרי תיירות וכ') והנסיעות הארוכות מאוד יקרות. סה"כ מגיעים ל-500$ בחודש. מונגוליה קצת יותר יקרה, אבל זה מאוד תלוי באופי הטיול. טרקים רגליים יעלו כמעט כלום, בעוד שטרק סוסים או שכירת ג'יפ תעלה את המחיר משמעותית. כנ"ל לגבי נסיעות - תחבורה "ציבורית" זולה יחסית אבל די זועתית, שכירת רכב או טיסה פנימית יותר יקר.

../images/Emo35.gif

הי, סתם התבוננתי במסר שלך והתפלאתי, מה באמת ממש יקר בתאילנד? לא הפוך? יצא לך להיות בתאילנד ובנפאל? צריך ויזה אפילו אם זה לחודש ימים בלבד?

muga

New member
יקר יחסית למה?

התקציב לרמת תרמילאי בתאילנד לחודש הוא בסביבות 700$ ולנפאל 500$. לתאילנד מקבלים ויזה אטו' חינם בכניסה למדינה ל30 יום. לנפאל מקבלים ויזה בכניסה למדינה תמורת 30$+2 תמונות פספורט ל60 יום.

שאלות נוספות:../images/Emo35.gif

אני מבינה.. איך תכננת את הטיול שלך בתאילנד? זה היה ספונטני או מה? ויזה ללאוס צריך לקנות בשגרירות פה בארץ לא? כמה עלה לך כל הזריקות והתרופות? עם כמה את/ה חושב/ת שכדאי לנסוע? 15,000 שקל יספיק? ולא הבנתי את הקטע של הויזה הבינלאומית - אם אני מושכת מהבנקת יצא לי דולרים? וזה יעלה לי תוך כדי ההמרה של השקלים לדולרים?

למעלה