שלום

zappa19

New member
שלום

הנה אני...איש חדש כאן... פינק פלויד...איזה קטע פעם הייתי מה זה שרוף עליהם.. חוזרים לשורשים?

zappa19

New member
אני מבין שכולם כאן

מעריצים שרופים? זה לא ישמע מוזר אם אני אגיד שאני דווקא אוהב יותר את התקופה של סיד בארט? כי "נהוג" לאהוב את פינק פלויד מדארק סייד עד חומה

אהלן זאפה

וברוך בואך לפורומנו
. אני ממליצה לך לקרוא את "דבר המנהלת" או איך שקוראים לזה, בעמוד הראשי של הקהילה, שם ניסיתי להבהיר את אופי הקהילה הזו. אני לא יכולה לדבר בשם אחרים, אבל ההגדרה "מעריצים" לא בדיוק תואמת את תפישתי לגבי המשתתפים בפורום, או לפחות ההגדרה העצמית שלי. הפורום פתוח לכל מי שמתעניין בפלויד, בין אם אלו אנשים המאזינים להם עשרות שנים, ובין אם זה חבר'ה שגילו אותם רק עכשיו. תמצא כאן מגוון דעות ועמדות כמעט בכל נושא שהוא - וכך צריך להיות - כך שאין כאן קו מערכתי, הנוקט בהעדפה של תקופה זו או אחרת בחיי הלהקה, וגם קשה לי לומר אם יש העדפה ברורה כזו בקרב הגולשים. אני ממליצה לך גם לקרוא את ה-FAQ ושרשורים בעמודים קודמים (כולל הארכיון) - יש שם הרבה מאוד מידע, גם על תקופת בארט. נשמח מאוד לשמוע ממך, בדיונים השונים בפורום.

סיד בארט הוא גאון.

התקופה הראשונה של פינק פלויד היא לדעתי התקופה הטובה ביותר עם המוזיקה החדשנית והמעניינת ביותר גם מבחינת המוזיקה, גם הטקסטים- הכל! כל מה שנעשה לאחר מכן נעשה בהשפעתו הישירה של סיד וההתעסקות בדמותו בשאר האלבומים מוכיחה שגם חברינו הוורודים הבינו את זה. the piper לא רק נותן לך בעיטה לבטן בשמיעה ראשונה אלא גם נותן לך ראייה על התרבות הבריטית השורשית- האווירה, הנופים, האגדות. בתקופה שכולם ניסו לחקות את אמריקה ומהפיכותיה והביטלס אפילו מנסים לשיר במבטא אמריקאי, סיד פונה למקורותיו ומתעסק בהם ובהשפעות הל.ס.ד תוך שימוש בסגנון הנגינה המעניין שלו ובעיבודים משוגעים!!! חוצמיזה מזמן לא הייתי פה (לצערי הרב) ואני מקווה בקרוב לעשות קאמבק ולהביא גם כמה קישורים מגניבים שמצאתי (כמו כתבה על עשיית הmadcap laughs או שאת זה כבר הבאתי?). אגב ציףציף- בקשר לביוגרפיה של בארט, אני עדיין יכול לכתוב אותה או שבעקבות נטישתי הבוגדנית איבדתי את זכויותי? (התחלתי אותה, להמשיך?!). וחוצמיזה הייתה לי עכשיו חוויה רוחנית- נסעתי באופניי המקרטעות בהרי ירושלים תוך שמיעת dark side: מומלץ ביותר! ודבראחרון- ציףציף- את יכולה לתת קישור לדבר שכתבת פעם על embryo?

zappa19

New member
בקשר לבארט יש לי שאלה...

אתם אוהבים את קריירת הסולו שלו? barrett madcap laughs opel ? אני בזמנו הייתי מטורף על פינק פלויד אז הייתי קונה הכל... ודבר מעניין...דיסקים של בארט...אני לא יכול לשמוע אותם האמת...ז"א קשה לי כי זו לא בדיוק המוזיקה שאני "מוכן" אליה אבל בכל זאת...יש בשירה של בארט משהו...לא יודע מה מישהו יכול להסביר לי?

לאלבומי הסולו של בארט יש להתייחס

תוך הבנה של הרקע להקלטתם. בארט היה אז כבר אדם חולה מאוד, והיה קשה מאוד לתקשר אתו ולהקליט אותו באולפן. התוצאה הסופית - Madcap Laughs ו-Barrett - זה המקסימום שגילמור (אשר הפיק את האלבומים) הצליח להוציא ממנו + שיפוצים שגילמור וחברים הוסיפו לאחר מכן. (את האלבום הראשון הפיק גם נורמן ג'ונס בתחילה. ו-Opel הוא אוסף Outtakes שיצא בשנות השמונים). השירים של בארט באלבומים אלו הם, ברובם, שירים נפלאים. מספר הנפילות הוא קטן מאוד (אולי 3-4 שירים שאינם ברמה הרגילה שלו), אבל אלו הם "יהלומים לא-מלוטשים" כפי שאמר המבקר - אלו הקלטות גולמיות, למעשה. כמעט demos. ההפך הגמור מההקלטות המלוטשות והמוקפדות [אני שונאת את המילה הזאת, אבל היא מתאימה כאן] של הפלויד. הנה רעיון: אולי ההקפדה-היתרה של הפלויד על איכות ההקלטות שלהם, הפרפקציוניזם שבו דגלו, נבע מהחוויה הזו של עבודה עם בארט, כשהיה בלהקה, ולאחר מכן?

ברוך שובך, מטילדה! ../images/Emo24.gif

תארתי לעצמי שהבגרויות מעסיקות אותך בימים אלו.
אני מצפה בכליון עיניים לביוגרפיה של בארט שהבטחת. אל תדאג, לא אבדת את זכויותיך..
הדברים שכתבתי על The Embryo הועלו ל"דיסקוגרפיה", תחת "קטעים שונים" - תמצא את הכל שם. עכשיו נזכרתי שהתכוונתי גם לכתוב ביקורת על הקטע, ולא רק את הרקע להקלטתו, ושכחתי. אתה מוזמן לנסות - וגם כל שאר חברי הפורום, כמובן - ואני אעלה רשמים משלי אח"כ. לעניין החוויה הרוחנית - ראה דברים שאכתוב בתגובה לפחח המגרפות למעלה (למטה?), כשיהיה לי רגע פנוי.

N a V e

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif..בעיני,הגאונות של בארט

מצטמצמת לנוכח הקושי להתמודד עם ההצלחה. גם מבחינה מוזיקלית נטו,קשה לי להגדיר אותו כגאון.הוא היה יצירתי,היו לו בראש רעיונות הזויים ומטורפים(כן,גם בגלל הסמים),והוא היה מוכשר. אבל לא יודע למה בדיוק,המילה גאון לא מתאימה לו בעיני.

weird dust

New member
זה בסדר גם אני לא

תמיד יש את השרוף הישראלי (הוא יותר השרוט הישראלי) בכל מקרה הוא בטוח שרוף

למעלה