שלום

wildgirl1

New member
שלום

אומנם אני לא משתתפת בפורום. אבל מכיוון שמהמנהל שלכם מגיעים אלי המון הודעות אז נו החלטתי להיכנס. פורום נחמד יש לכם. כול הכבוד תמשיכו ככה! ורציתי לשאול שאלה קטנה? אתם באמת מאמינים שתרבויות שונות יוכלות להיסתדר ביחד?! אני לא כול כך! כאילו אני לא מכירה הרבה אנשים אשכנזים שמתחתנים עם מרוקאים או תימנים. וגם ההפך! אז מה אתם חושבים? יש סיכוי לשני תרבויות לחיות ביחד באושר?

SupermanZW

Well-known member
כן

נישואי תערובת הולכים ומתרבים והקהילות השונות מתערבבות זו בזו, כמו כן, ילדים הנולדים מנישואי תערובת יוצאים בד"כ יותר יפים, הדבר מצביע על היתרונות שבהתערבבות. תרבויות שונות יכולות להסתדר ביחד, ראי למשל במדינה שהמציאה את הDiversity , ארה"ב, שם כל התרבויות (הרבה יותר משתיים) מתמזגות ומסתדרות זו עם זו למעט מקרים קיצונים.

jehudit

New member
ילדים הנולדים מנישואי תערובת

כתבת: 'ילדים הנולדים מנישואי תערובת יוצאים בד"כ יותר יפים'. אני רוצה לישאול. האם את זה אתה יודע מניסיון. זאת אומרת, ביגלל שאתה מכוער כי אינך מעורב. או ביגלל שאתה יפה, בגלל שאתה ממוצא מעורב.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

מדובר על תערובת של מוצאים שונים, ולא נכנסתי לענייני דת, אל תחפשי בדברי דברים שלא כתבתי. אני מניח שאת מדברת מנסיונך העצוב ושדברי נתנו אולי את הסיבה לכך שיצאת מכוערת, על אף שלא כתבתי שהלא מעורבים יוצאים מכוערים, אך דעי שמסקנתך נכונה רק לגבייך ולא לגבי אחרים. האם את יודעת את משמעות המילה "יותר"?

GardenOfEden

New member
אני חושבת שכן!

אישית אני נמשכת לאנשים מתרבויות אחרות. אני תימניה וכל הגברים שיצאתי איתם היו אשכנזים או בכלל מארץ אחרת. אף פעם לא יצאתי עם בחור תימני! לפי דעתי זה דבר נפלא כששני אנשים מתרבויות שונות עם מנטליות שונה מתאהבים וחיים ביחד. וכן, בד"כ יוצאים גם ילדים יפים. לא מזמן יצאתי עם בחור רוסי במשך תקופה וזה הקסים אותי. נפתחתי לתרבות אחרת ופתאום רציתי ללמוד את השפה ולדעת יותר על התרבות הרוסית. (חבל שרוב משתתפי הפורום צעירים ממני...
)

boris5

New member
חד-משמעית: לא../images/Emo70.gif

אלא אם כן עדות המזרח יקבלו שתרבות מערבית היא דרך החיים הנכונה. כך שלום אסייג עשה, מאיר שיטרית. אבל תמיד יישארו "מקופחים" שמעדיפים לאכול מופלטה ולשמוע מוסיקה מזרחית

wildgirl1

New member
ועוד שאלה קטנה?

האם אתם מתכוונים או יצאתם למשלחת לפולין? אם כן למה? ואם לא למה? ולמי שכן יצא מה הוא הרגיש?

wildgirl1

New member
ועוד משהו קטן

אם לא יצאתם לפולין בגלל כסף אז אני לא ממש מחשיבה את זה. למרות שיש מלגות ודברים כאלה

eMiFrEaK

New member
אז ככה..

אני חזרתי מהמסע של החיים שלי לפני חודש בערך... למה החלטתי ל"בזבז" את כל הכסף שחסכתי לרישיון על שבוע אחד בפולין?? כי הגעתי למסקנה שזה מסע שאפשר לחוות במלואו במיוחד בגיל הזה.. גיל ההתבגרות..יחד עם החברים שלך..אתה מגבש זהות עצמית ..והטיול הזה מהווה נקודת פתיחה מעולה לשאר החיים.. כבוגרים... אי אפשר לתאר את מה שהרגשתי שם.. זה מין רגשות מעורבים.. מצד אחד גאווה עצומה.. אין לכם מושג איך זה ללכת 7 אלף בני נוער במצעד החיים עם חולצות משלחת כשמגן דוד מתנוסס עליהן ודגלי ישראל מונפים בכל מקום.. זה תחושה של עוצמה.. כשהלכנו בדרך שבה הלכו כל כך הרבה יהודים אל מותם עם הדגלים והשירים, איך אפשר לתאר את זה בכלל?? ומצד שני..הרבה בכי, עצב, אי הבנה,רגשות ותחושות, המון שאלות לא פתורות, מראות קשים מאוד... אני מאמינה שכל יהודי חייב לעצמו את הביקור במחנות הריכוז, העבודה וההשמדה, בגטאות, בבתי הקברות, בבתי הכנסת, ברחובות ... כרגע אני מדברת לריק.. כי את אותם הדברים שמעתי בדיוק מהמורים להיסטוריה.. אבל באמת הבנתי והרגשתי על מה הם מדברים רק כשהייתי שם.\ צריך לנסוע לשם במיוחד עכשיו.. כי לצערי, הדור של השואה הולך ונעלם לאט לאט.. והמסעות לפולין בעוד כמה שנים יהיו ללא אנשי העדות... והחוויה לא תהיה במלואה בלי הסיפורים שלהם, החום שהם מעניקים.. התקווה.. "כשתשאל איך היה, אענה: כשתהיה שם, תדע. אל תעלב, פשוט קח רגליך וסע לשם. שם תדע להיות יהודי וגאה. שם תמצא את העבר העצוב ואת השמחה שבהווה, אך גם הסכנה שבעתיד. שם תרגיש המון דברים שיכול להרגיש רק מי שעבר את החוויה המסעירה הזאת של טיול בעבר למען העתיד. העתיד שלו ושל הדור הבא. סע למענך, סע לשם למענם, לחוות בעצמך. " במהלך המסע גיליתי הרבה דברים על עצמי... והמשפטים שהנחו אותנו, תלמידי המשלחת,לאורך כל הדרך...: "לזכור את העבר, לחיות את ההוה, להאמין בעתיד." - אבא קובנר "The one who does not remember history, is bound to live through it again." טוב... נשפכתי קצת, אה?? זה באמת היה שבוע מדהים מכל הבחינות ולמען האמת רק בזמן האחרון התחלתי לחזור לעצמי.... אני מקווה שיש כאן לפחות מישהו אחד שקרא את כל השטויות שלי עד הסוף חחח וכמובן שיש תמונות.. אז מי שרוצה.. אתם יודעים איפה למצוא אותי.. סליחה שיצא קצת ארוך!! פשוט יש לי הרבה מה להגיד בנושא =)

Zot ani 1

New member
../images/Emo9.gif אני קראתי עד הסוף....

ובאמת המסע נשמע מאוד מאוד מרגש ומענין אבל נראה לי זה לא בשביל מערכת העצבים החלשה שלי.... לי קשה בכלל ללמוד עכשיו למתכונת בהיסטוריה שיש שם חומר על השואה אז עוד לראות את כל זה במו עיני.....צריך לב חזק לזה.... וכמובן שאני רוצה לראות את התמונות - תעלי אולי אותם לפורום?...

eMiFrEaK

New member
=)

כן.... היו הרבה שפשוט לא יכלו לצאת כי כבר בהכנות למסע הם לא יכלו לעמוד בזה.. אני אחשוב על העניין של התמונות.. =)

Lara F

New member
דווקא כן...

אני מכירה הרבה זוגות כאלה, מעורבים.. ודווקא הולך להם די טוב... אבל ת'אמת נראה לי שעדיף מישהו מהמוצא שלך... לא יודעת למה אפילו...

vk3

New member
חחח... מצויין ../images/Emo70.gif אז בכול זאת יש...

להן תועלת
אני מאוד שמח לראותך אצלנו שוב... ו
על המחמאות... ולגבי שאלתך... ראי, הכול עניין של מנטליות, חינוך ופתיחות האדם/ החברה. אני מאמין שבפני אהבה
אמיתית לא יעמוד דבר, אפילו לא תרבות. יש כאלה שמחפשים בני זוג מתרבות שונה כהבעת מחאה ומרידה בתרבות הקונסרבטיבית שלהם ויש פשוט אנשים פתוחים שרוצים לטעום את מה שלחברה האחרת יש להציע. כך או כך, אנשים מגלים דברים חדשים, מתעניינים ו- " מתבוללים"... הרוב נסוג, אבל המיעוט מסתדר ומתמזג. ככה זה בכול מצב... האם זה טוב או לא
לא ניתנה לי הזכות לקבוע. צריך לשאול את אותם האנשים שחיים את זה. אבל אני מאמין שהכול לטובה וצריך להיות פתוחים לשינויים, אבל יחד עם השמירה על האני העצמי של כולנו.

l1zard

New member
אני מגעילה

כי אני דווקא חושבת שלא.. ממש קשה לי למצוא נושאים מתשותפים לשיחה עם ישראלים צברים למשל.. יותר קל לי לתקשר עם עולה מרוסיה מאשר מישו שהוא מפה.. אולי יש מיקרים מיוחדים.. אבל לדעתי, בגדול,פשוט לא..

v o d k a

New member
לדעתי...

זה קצת קשה... אבל עובדה שזה קורה כל יום בארץ ובכל מקום אחר בעולם... אין טעם לדחות את ההתערבבות של התרבויות כי זה משהו בלתי נמנע... זה משהו חדש ולדעתי אפילו חיובי למרות שאני הייתי חושבת פעמיים לפני משהו כזה... אבל בכ"ז- בשורה התחתונה, זה משהו חיובי, וזה רק עניין של זמן עד שיקבלו את זה כולם

למעלה