שלום

מיכל 1975

New member
שלום

התלבטתי אם לכתוב פה, לא יודעת להגדיר בבירור מה אני מרגישה אבל החלטתי ללכת על זה ומקסימום לגלות שזה לא מקום מתאים.. בשני משפטים על עצמי אני עוד מעט בת 30, בטיפול כבר כמה שנים שבמהלכן גם אובחנתי עם ADHD. בעיקרון למדתי לחיות עם זה ואני עובדת בעבודה שאני אוהבת וגם לומדת תואר שני אבל.. מרגישה שאין לי שקט, אני חושבת המון על המון דברים, מרגישה שאין לי אויר ואני לא מצליחה לנשום כמו שצריך, יש מצבים שאני יכולה לשבת ובלי קשר לכלום יש לי סחרחורת.. רציתי לשאול אם למישהו זה נשמע מוכר ומה בעצם קורה כאן וגם מה אפשר לעשות עם זה. אני מתאמנת פעמיים בשבוע ואחרי אימון מרגישה הרבה יותר טוב אבל עם כל הכבוד אני לא ממש יכולה לסמוך על זה, בשאר הזמן אני מרגישה נורא לחוצה. אז מה? אולי אני סתם בחורה לחוצה ואני פשוט צריכה להירגע ולהיכנס לפרופורציה?

בוזיקית

New member
הי מיכל, יש פורום גם לבעייה שלך, אך

אם את כבר פה אמליץ לך על השיטה שקרובה לליבי: יוגה. כשאת עושה יוגה את מאמנת את הגוף ואת ההכרה שלך להיות צלולים ומודעים, ותוך כך לומדת גם להרגע ולשלוט בהכרה. אם את מעוניינת תכתבי לי במסרים ואני אתן לך קישור. האמת - אני לא כל כך מבינה בבעייה שלך, אבל מחזקת את ידייך בכל אשר תפני!

דולידול

New member
מיכל

זה קורה שלא מצליחים לנשום כמו שצריך ואין אויר מכירה את זה. הכושר מאוד עוזר לשחרר מתחים ובכלל זה כמו פרוזק לדעתי ממוסס את הדיכאון והחרדה אז אחלה שאת עושה. בקשר לנשימות שזה קורה תנסי להרגיע את עצמך לא להכנס ללחץ ולהתחיל לנשום לאט או אפילו לתוך שקית זה עוזר תחשבי על משהו שאת אוהבת כמו מקום מסויים שאת אוהבת לבקר בו אני לדוגמא חושבת על הים וזה ישר מרגיע אותי והנשימות מתחילות להתאזן. איך את מתמודדת עם ה - ADHD? לוקחת רטליין? ישר כח על כל עיסוקיך ומעשייך את בחורה מאוד פעילה וטוב שכך.

מיכל 1975

New member
תודה על התגובות..

לגביי ה ADHD כן אני לוקחת רטלין וזה עוזר אבל זה לא מטה קסמים ועדיין יש מצבים שקשה איתם. אני חושבת שמה שיותר מפריע לי זה ההרגשה שיש לי רוב הזמן שאני לא אצליח. אני יכולה למשל לקום בבוקר ולהרגיש שאין סיכוי שאני עוברת את היום למרות שאחר כך כשאני נכנסת לענינים זה בדרך כלל הרבה יותר מוצלח ממה שחשבתי. אני יכולה להרגיש את זה גם לפני אימון למרות שאני יודעת שאימונים עושים לי טוב בגלל זה אני מכריחה את עצמי ללכת. מפריע לי שאני צריכה להשקיע כל כך הרבה מאמץ כדי להזיז את עצמי לעשות משהו. אני יודעת שזה נשמע מוזר כי אני בנאדם מאוד פעיל (יש לי קוצים- לא יכולה לשבת הרבה זמן בלי לעשות משהו) אבל זה די מתאים למה שקורה לי בחיים- ניגודים קיצוניים של חוסר ביטחון מוחלט ומצד שני המון פעילות.

דולידול

New member
היי מיכל

אם אני לא טועה אופייני ל-ADHD קושי להתחיל משהו לא משנה מה, את היום, את האמון אבל שמתחילים אז כבר ה- H עושה את כל הפעולה. אל תתבאסי אם קשה לך להתחיל משהו כי בסוף נראה שאת כן עושה, וכן נלחמת בשדים שלך שרוצים להכביד וכן מנסה וכן עושה למרות הקושי. חוסר בטחון זה בגלל אולי אני לא בטוחה אבל לילד שיש לו ADHD הבטחון יורד כי הוא מרגיש חריג הוא גם יותר רגיש וקשה לקלוט אותו ואם גילית את זה בגיל בוגר אז כילד אולי הרגשת אחרת והדימוי העצמי והבטחון קצת יורד. המון פעילות זה האנרגיות הרבות שיש לך בגוף שאת רוצה לפרוק ולשחרר לכן יש ניגודים.

מיכלי יקרה. .. את יכולה מאד להתנחם

לי אין אומנם ADHD אבל יש לי תסמונת טוראט אם את מכירה נמשה אוסידי די חלש. מטופלת בקלונקס ופרוזק כרגע. חרדות והתקפי פאניקה ואני הרבה יותר במצב גרוע משלך. יש לך כאן אותי,, ואני אחלה כתף כדי להשען עליה לפעמים יש ימים קצת יותר קשים מלאך,. יהיה טוב מיכלי שלי - כל העולם במצוקה ןחרדה ואם האימונים שלך עושים לך טוב למה שלא תעלי את הזמנים או השעות?

מיכל 1975

New member
תודה אלין

היום לא היה לי כח ללכת לאימון, דוקא רציתי אבל לא הייתי מסוגלת לזוז אז החלטתי לא להתעקש ונישארתי בבית.

למעלה