שלום

megamad

New member
שלום

מישהו ניסה פעם את הגמל שלמה של רוברט לאנג, ניסיתי שלוש פעמים עם דפים גדולים מאוד, וכל פעם הגעתי קצת יותר רחוק אבל אף פעם לא הצלחתי, קיפול קשה חבל על הזמן.

yepeled

New member
כן הגמל יוצא יפה מאוד

צריך להשתמש בנייר מיוחד לאוריגמי ואז יהיה קל לקפל גם בגודל סביר 20 ס"מ. בנייר מדפסת (80 גרם) צריך גודל 30 ס"מ.

megamad

New member
ניסיתי בניר מיוחד לאוריגאמי

בגודל של בערך 30 ס"מ ואת הקטעים העדינים ביותר הצלחתי, אבל יש שם איזה קטע, בצד חמישים ומשהו אני חושב שצריך לשקע איזו כנף וזה פשוט בלתי אפשרי.

bshuval

New member
גמל שלמה

טוב... הנה תגובה שרוברט לאנג כתב בעבר הרחוק על הדגם הזה:
Next: you asked what paper to use? This may not be much consolation, but I find that 10-inch Niji paper is just dandy. In fact, that was the paper I designed it to be folded from. It's actually better than foil, because foil tends to split up near the head. (So does Niji paper, though, if you haven't done the closed sinks neatly and have weakened the paper. In fact, I only have about an 85% success rate myself.) All I can say is keep trying, and be neat.​
אין לי מושג מה זה נייר Niji. אולי מישהו אחר יודע ויכול להחכים אותנו. בכל מקרה, אני מצרף קישור להוראות לדגם הזה אם מישהו רוצה לנסות לקפל אותו (ההוראות מעט שונות מההוראות שבספר, אבל זה אותו הדגם)

giladznaor

New member
גמל שלמה

זה באמת דגם לא פשוט, אבל מצד שני כל הספר הזה מלא בדגמים לא פשוטים
. אני מניח שנתקלת בבעיה איפשהו בין שלבים 36 ל57. בעצם, כל מה שעושים בכל השלבים האלה זה לפצל את הקודקוד העליון, שמקורו מאמצע הדף, לשניים. פיצול כזה נפוץ מאוד מפינות הדף והוא יחסית פשוט, אבל פיצול של קודקוד שמקורו באמצע הדף נדיר מאוד (זה הדגם היחיד שאני מכיר שמשתמש בטכניקה הזאת), וכו שניתן לראות, לא פשוט. ובחזרה לבעיה. אז ראששית כל, אין משהו "בלתי אפשרי" בספר. רוברט לאנג אפיולו כותב את זה בהקדמה: "somewhere, someone has folded everything in this book.". הקושי בשלבים המצויינים נובע לדעתי מארבעה דברים: כמות השכבות גדולה מאוד, הדף תחת מתח גדול מאוד (בגלל שמדובר באמצע הדף), הדגם "נעול" ולוא ניתן לפתוח אותו ויש הרבה שלבים של closed un-sink (שנחשב למהלך הקשה ביותר לביצוע, מבין המהלכים שיש להם שמות). אני ממליץ להתחיל בלהתעודד בכך שההוראות אכן תקינות וניתנות לביצוע, ולקפל לאט ובזהירות. ייתכן והדף ייקרע באמצע, בגלל המתח הגדול. במקרה כזה ניתן להדביק חתיכת סלוטייפ קטנה על הקרע ולהמשיך לקפל, ובפעם הבאה להיזהר יותר. לגבי כל הclosed unsinkים, צריכים לנסות לקפל לאט ובזהירות. מכיוון שלא ניתן לפתוח לגמרי את הדגם, אפשר לנסות "להחליק" שכבה אחת מצד אחד כלפי חוץ, ואז לייש את הדגם. יכול להיות שהשיקוע הבעייתי שציינת הוא דווקא השיקוע הפתוח בשלב 51, שהוא באמת שלב קשה, בעיקר בגלל שקשה לפתוח את הדגם, כמו שרוברט לאנג מציע בהוראות. ממה שזכור לי, צריכים כן לנסות ופתוח את הדגם, אבל יותר מ"קצת". לא צריך לפחד לפתוח הרבה - כל הקיפולים שכבר בוצעו טבועים בדף, ויחזרו מעצמם חזרה למקום. ולסיום, כמה עובדות מעניינות. לפני כמה חודשים יצא ספר ההמשך לספר הזה (ולעוד ספר), שנקרא "Origami Insect II". בספר הזה יש גמל שלמה נוסף של רוברט לאנג. בדגם הזה ה"קרניים" יוצאות מאחת הפינות של הדף, בניגוד לדגם המדובר, שבו הם יוצאות מאמצע הדגף. אני באופן אישי חושב שדווקא הגירסה הראשונה יוצאת יותר יפה, אבל הגירסה השנייה יותר קלה לקיפול. עובדה מעניינת נוספת היא שיש דרך הרבה יותר קלה להוציא שתי נקודות מהמרכז, שבא משתמש רוברט לאנג גם בספר הראשון, והיא מתבססת דווקא על קיפול ה"פיתול" שעליו דובר כאן רבות בהקשר של וורד קאוואסאקי. ולסיום, הנה תמונה של גמל השלמה שקיפלתי לפני כמה חודשים מטישיו פוייל.

bshuval

New member
מי שקיפל את כל הספר של לאנג

הוא לא אחר מאשר מארק קירשנבאום. הוא גם הצליח לקפל (לפי השמועות) את הפרפר עם חלוקה לחמש...

yepeled

New member
הוא לא היחיד

אבל לא התחלתי לנסות לקפל פרפר עם חלוקה לחמש, גם חלוקה לשלוש יוצאת לא כל כך טוב. אגב איך מקפלים מחומש משוכלל מ A4?

bshuval

New member
מחומש מ-A4

קצת קשה להסביר במילים, אבל ננסה. 1. קפלו את הדף לשניים: הביאו קצה קצר לקצה קצר ופיתחו. 2. הביאו את הפינה הימנית התחתונה אל קו הסימון שעשיתם ב-1, כך שהפינה תיגע בחיתוך של קו הסימון עם הצלע העליונה (הארוכה) 3. חזקו את הקיפול רק בצידו השמאלי. עדיין לא לפתוח. שימו לב שבמשולש שיצרתם בצד שמאל ישנו קו העובר דרכו (זהו קו הסימון מ-1). קפלו את הצלע השמאלית את הסימון הזה במשולש (הקיפול צריך להתבצע ב-90 מעלות לצלע התחתונה, והצלע הקצרה נוגעת בקו הסימון שבמשולש) 4. לפתוח את הכל. 5. בצד שמאל, קפלו את הצלע הקצרה אל קו הסימון שעשיתם בסעיף 3. (זה הניצב). 6. העתיקו את הקיפול מ-5 גם לצד ימין. 7. כעת נתבונן בצד ימין. יש לנו קו סימון המפריד את הדף לחלק דק (נקרא לו "סטריפ") ושאר הדף. קפלו את הסטריפ אחורנית בקיפול הר. 8. כעת הביאו את הפינה הימנית התחתונה (שימו לב שקיפלתם אחרונית את הסטריפ) לעבר קו הסימון מסעיף 1, כאשר ציר הקיפול עובר דרך הפינה הימנית העליונה. 9. בזאת יצרנו זווית של 108 מעלות. 10. פתחו את הסטריפ חזרה. (אך אל תפתחו את הקיפול של 8) 11. הביאו את הפינה הימנית העליונה (כבר לא קדקד של 90 מעלות) לעבר קו הסימון, בדיוק לנקוה אליה קיפלתם ב-8. 12. בצד שמאל יש גם סטריפ, פתוח. הוא מסומן על ידי קו סימון (אני מדבר על הסטריפ הדק יותר). הביאו את קו הסימון (פינה שמאלית עליונה) לעבר הנקודה אליה קיפלתם ב-8. 13. הביאו את קו הסימון של הסטריפ (פינה שמאלית תחתונה) לעבר הנקודה אליה קיפלתם ב-8. והרי לכם מחומש משוכלל מדויק. השיטה היא של קאזואו האגה. אני מקווה שהבנתם את ההסבר המילולי. 13.

bshuval

New member
הערה

כרגע נודע לי שהמחומש הזה הוא לא ממש משוכלל, הוא כמעט משוכלל... הזווית בשלב 9 היא של 108.1 מעלות (בערך). זו שגיאה קטנה מאד, בוודאי קטנה משגיאה הנוצרת ע"י קיפול.

yepeled

New member
מחומש מ A4

מאחר ולא הבנתי את ההוראות מובאת פה גירסה שלי. מצאתי אותו תוך כדי שימוש בשלושה קוים מנחים : 1

yepeled

New member
סליחה על התקלה

תכננתי אותו על פי שלושה קווים מנחים מאוד ישראליים: 1 לא צריך להבין באמת להבין גאומטריה אוקלידית 2 מה שלא הולך בכוח צריך יותר כוח. 3 צריך יותר מזל משכל. כך מצאתי את המשולש ישר הזווית שיש לו זווית של 53.9 מעלות

yepeled

New member
סליחה על התקלה

תכננתי אותו על פי שלושה קווים מנחים מאוד ישראליים: 1 לא צריך להבין באמת להבין גאומטריה אוקלידית 2 מה שלא הולך בכוח צריך יותר כוח. 3 צריך יותר מזל משכל. כך מצאתי את המשולש ישר הזווית שיש לו זווית של 53.9 מעלות

yepeled

New member
סליחה על התקלה

megamad

New member
נתקעתי בצעד 57

בקטע בו צריך לקפל את הכנף לשלושה חלקים לשקע אותה, גם את הקטע שדיברת עליו מקודם לא הצלחתי ופשוט עזבתי את חצי גמור.

למעלה