שלום

שלום

ממ אז ככה אני עושה עבודה על אוריגמי בבציפר ואני צריכה להסביר על זה ואני בעקרון יודעת מזה אבל אתם יכולים להסביר לי על זה ועל איך זה התחיל והכל?

bshuval

New member
שאלה טובה

רוב האנשים לא מכירים את ההיסטוריה של האוריגאמי. כל פעם שמישהו אומר לי על אוריגאמי ש"עושים את זה הרבה ביפן", או שזה התחיל ביפן (ההערכות אומרות שזה התחיל בסין), אני משתגע. אבל, אם תגידי כאלה דברים למורה שלך היא בטח תתן לך ציון נמוך, כי היא תחשוב שטעית בעבודה. בכל מקרה, אני מצרף אתר טוב עם תקציר של ההיסטוריה של אוריגאמי. זה מתוך האתר של ג'ון סמית, אחד האנשים היותר מעניינים בעולם האוריגאמי.

spflyer

New member
אוריגמי- כדאי לקרוא

כן, הכל התחיל בסין, שם למעשה המציאו את הנייר בצורה המוכרת לנו היום - מעץ. בניגוד לדעתו של זה שהמליץ לך לא להגיד למורה שהמקור בסין - "בגלל הציון" - אני חושב שחובה עלייך לדבוק באמת! זה רק יזכה אותך בהערכה גדולה יותר על הידע שהפגנת. לפני מספר שנים ארגנתי תערוכת אוריגמי בב"ש, יחד עם אגודת אומנות אוריגמי הישראלית (לא זו של מירי גולן) והצגתי שם סיכום של תולדות האוריגמי (הידעת שהמוסלמים העבירו את האומנות לאירופה???!!!). אם תרצי את הסיכום - אשמח לתת לך אותו. חוץ מזה - כדאי לדעת שישנה אגודת אומנות אוריגמי בישראל - האגודה הראשונה לאוריגמי שהוקמה בארץ ע"י רוזלי - הבת של ליליאן אופנהיימר (דמות ידועה ונערצת בכל עולם האוריגמי). האגודה היא ללא מטרות רווח - כוונתה הפצת האומנות בארץ (שלא כמו אגודות אחרות ששמו להן כמטרה את העניין הרווחי) וישנו עלון עם דגמים שנשלח הביתה פעם בחדשיים.כמו כן יש לרוזלי ספריית השאלה ענקית והמון המון מידע על אוריגמי. בהצלחה בעבודה!

bshuval

New member
ציניות

אני בסה"כ הייתי ציני לגבי מה לכתוב בעבודה, כהמשך לדעה הרווחת לגבי אוריגאמי. spflyer, מדוע שלא תעלה את הסיכום לפורום לידיעת כולם? אני בטוח שיש כאן עוד אנשים שישמחו לקרוא את הסיכום הזה.

spflyer

New member
):

אז אני מבקש את סליחתך אם כך. אשמח להעביר את הסיכום.

ARVIVL

New member
how can i get info?

i'm sorry about that english, my computer is almost died. next, how can i get info about this? i never heard about that.

spflyer

New member
info about what?

Info about the history of Origami? I'll put it here in the next few days

ARVIVL

New member
no, u didn't understand...

i got problame in my computer and i must writ in english, but i can read hebrow. now, i want an info about rozli and lilian ofenhaymir.

spflyer

New member
אשתדל עוד היום בלילה

היום בלילה כשאחזור מהעבודה אחפש את הקובץ עם ההסברים על רוזלי וליליאן ואשים אותו פה.

למעלה