שלום,

L i l o s h

New member
שלום,

האם יש טיפול תרופתי לגמגום? ואם אני מגמגמת לפעמים או נתקעת במילים מסוימות זה נקרא גמגום?

shuky63

New member
זה נקרא גימגום ברגע שאת קוראת לזה ג

גימגום.אף מגמגם לא מגמגם כל הזמן.כל אחד והחבילה שלו. אם יש עדיין פורום גימגום כנראה שאין טיפול תרופתי לגימגום יש טיפול תרופתי לגורמים המחריפים גימגום(חרדה מתח). אבל ברגעים אלה חוקרים במקומות שונים בעולם עובדים על זה אז אולי נזכה לזה עוד בימי חיינו.

L i l o s h

New member
אממ

מצטערת אם הכעסתי מישהו, כי נשמעת קצת כועס בטון שלך... זאת בדיוק הבעיה שלי,אגב, אני סובלת מחרדה חברתית ואחד מהסימפטומים הרבים של הבעיה היא בין היתר,גמגום. אני מנסה לברר עם עצמי האם אני חרדה בין היתר בגלל הגמגום או שאני מגמגמת בגלל החרדה.

shuky63

New member
מה פתאום כועס.סתם הומור שחור שלמגמם

ממתי את מגמגמת כלומר מאיזה גיל? האם זה קורה רק ברגעי לחץ,במצבים דיבור מסוימים? בכל מקרה נראה לי שכדאי לך להתרכז בחרדה החברתית.נראה לי שיותר קל להגיע להשגים טיפוליים בזה מאשר בגימגום.יש תרופות מצוינות וסדנאות. כתבתי על זה באחד השירשורים האחרונים,על סדנא בבי"הח גהה. אני נזכר שאחד התופעות שיכולות לנבוע מחרדה חברתית היא רעד בקול.יכול להיות שזה מה שיש לך?

L i l o s h

New member
אממ

"הומור שחור של מגמגם?" אני מבינה שלמגמגמים יש הומור המבדיל אותם מאחרים?...לא משנה, שיהיה.אולי אני לא מגמגמת מספיק כדי להבין... בכל אופן, כל עוד שאתה לא כועס ולא הכעסתי אותך-מצויין. אני מגמגמת בערך מגיל ההתבגרות, קשה לי להצביע על גיל ספציפי. הגמגום בא והולך .יש מצבים שהוא קשה מאוד ויש מצבים שיש לי שטף ואני רק נתקעת פה ושם במילה (ומתנהגת כאילו שכחתי מה רציתי לומר). זה קורה לרוב במצבי לחץ ,בחברה,בשיחה עם מישהו כביכול סמכותי . לעיתים זה רעד בקול ולעיתים זה פשוט שיתוק וקושי לבטא את עצמי ולהוציא את המילים החוצה וכשהם יוצאים - יוצא גמגום. דרך אגב, לתרופות יש תופעות לוואי נוראיות שהכניסו אותי יותר לחרדה ואני נרתעת לנטול אותן. תודה על העזרה, אני אבדוק בשרשורים על הסדנה בגהה .

VirtualBoy

New member
יש תרופה נגד חרדה חברתית ../images/Emo101.gif

והיא בהחלט עשויה להועיל (מנסיון אישי) אבל היא לא מתאימה לכל אחד למרות שזו תרופה קלה, היא עלולה לגרום מצב של מאניה וזה חמור מאוד. החומר נקרא PAROXETINE והוא מגביר את הבטחון העצמי וככה הגמגום פוחת. ממליצך כי תפני אל פסיכיאטר שיתאים לך את המינון באופן אישי. המינון הרגיל הוא טבליה אחת של 20 מ"ג ביום, בכל מקרה זה לא OTC (חייב מרשם).

L i l o s h

New member
זהו ש...

לצערי הרב, תרופות גורמות לי לתפועות לוואי חמורות ביניהם דיכאון. את התרופה הזו לא ניסיתי אבל אני מפחדת מתופעות הלוואי... היא באמת מגבירה את הבטחון העצמי?... התרופה האחרונה שקיבלתי הייתה להפחית את החרדות אבל הבטחון העצמי עדיין נשאר למטה ולכן עדיין גמגמתי... בכל אופן, אני אתייעץ עם הפסיכיאטרית תודה לך,

stkachov

New member
נכון

להתייעץ עם איש מקצוע זה הדבר הכי טוב. יכול להיות שהוא יחליף לך תרופה, ישנה את המינון או משהו כזה. בהצלחה

VirtualBoy

New member
טוב, אז ככה :

החומר הזה שכתבתי עליו הוא דווקא נוגד דיכאון ויש סיכוי קטן שהוא עצמו יגרום לדיכאון או נמנום (סיכוי קטן אבל בכל זאת קיים ! ) האמת היא שהתרופות הפסיכו טרופיות מסוכנות אחת אחת (עד כדי מוות) אבל זו תרופה קלה יחסית. אני השתמשתי בה כחודש ימים והיא עזרה לי לדבר בשטף אבל מצד שני גרמה לי לאסון אחר. זו תרופה שלא מתאימה לאנשים בעלי מזג חם או אם תרצי "פתיל קצר". תופעת לוואי נפוצה של התרופה הזאת היא מאניה, והכוונה היא לא למצב רוח מרומם אלא לפעילות יתר ועצבנות, אי שקט פנימי ותופעות ממין זה. אותי לא שאל הפסיכיאטר איזה מין טיפוס אני וישר נתן לי את התרופה מבלי להזהיר אותי. כך שגם רופא מומחה הוא לא תורה מסיני ותצטרכי להפעיל שיקול דעת אישי. יש כמובן גם תרופות נוגדות חרדה אבל הן לא מעלות את הביטחון העצמי כמו סרוקסט (פאקסט) ואי אפשר לנהוג תחת השפעתן.

למעלה