שלום!

shv2004g

New member
שלום!

אני די חדש כאן, אני בן 14 ואוהב לקרוא ולכתוב. יש משהו שמאוד מעצבן אותי ואני קורא לזה: ספרי זבל לנוער. זה כל מיני ספרים כאלה קצרים שמספרים על אהבות של בני נעורים, בעיות עם ההורים וכו' רק שלא ממש נראה שהסופר השקיע מאמץ רב בשביל הספר הזה ואין בו את ערכי הקריאה שיש בספרים קלאסיים או מודרניים עם קסם. כרגע איני זוכר את שם הסידרה של הספרים האלה, אבל כשיצא לי להיתקל בהם שוב, אני ארשום את שמם. מה שמעצבן אותי חוץ מזה, זה שילדים שלא קוראים הרבה וכשהם צריכים לקרוא משהו הם בדרך כלל לוקחים ספרים מהסוג הזה. מקווה שהבנתם את עיקרי דבריי!

sagiberg

New member
ברוך הבא../images/Emo24.gif- עכשיו אנחנו

יודעים מה אתה לא אוהב, אבל עדיין לא יודעים מה אתה אוהב לקרוא. מוכן לשתף אותנו ? מה מונח לך על יד המיטה ומה אתה נוטה לכתוב ?(שירה, פרוזה ?)

shv2004g

New member
אני אוהב...

את סידרת ספרי הארי פוטר, ספרות ישראלית (אסתר שטרייט וורצל, דבורה עומר וכו'). חוץ מזה אני גם אוהב מאוד ספרות קלאסית כמו "הרוח בערבי הנחל" מאת קנת גרהם ו"אוליבר טוויסט". אני אוהב לקרוא גם פסרי הרפתקאות כמו למשל "הממלכה של קנסקי"/מייקל מורפורגו ואת "האחים לב הארי"/אסטריד לינדרגן (תקנו אותי אם אני טועה) ועוד ספרים אחרים. אני אוהב לכתוב ספרי הרפתקאות ולעיתים רחוקות גם שירים קצרים! אז זה מה שאני אוהב!

sagiberg

New member
יש לנו אהבות משותפות../images/Emo6.gif

בקריאה, (לגבי כתיבה- אני מתמקדת בפרוזה) ומה עם שר הטבעות או הסיפור שלא נגמר או שלושה בסירה אחת ?

shv2004g

New member
אמ...

התחלתי לקרוא את שר הטבעות אחרי הצפייה בסרט והתחלתי לאבד עניין תוך כדי הקריאה וזה מה שקורה בדרך כלל שצופים בסרט לפני שקוראים את הספר! ידידה שלי גמרה לפני שבועיים את הספר החמישי של הארי פוטר שהיא בסך הכל קראה את השלישי, הרביעי והחמישי... היא ראתה את הסרטים הראשון והשני וחושבת שזה די נחשב לקריאה...חחח...ממש לא!

ברוך הבא!

אכן יש לך טעם טוב ואני מבינה את כעסך אבל חושבת שלא צריך להתרגש מהתופעה.אני תמיד הייתי ילדה קוראת(ועכשיו אפשר לומר שאני מבוגרת קוראת) כילדה אהבתי בעיקר ספרים איכותיים אבל היתה לי גם תקופה בה בלעתי כלמיני ספרים של סמדר שיר ודומיה על התאהבויות ,מסיבות וכו'-אמנם בד"כ קראתי את הספרים האלה בגיל נמוך בהרבה מגיל הגיבורים כי אז זה עניין אותי אבל התקופה הזאת עברה וחלפה לבלי שוב.היום אני נמנעת ממה שאישית אני רואה כתת-תרבות(רם אורן ודומיו-בלי להיעלב)אבל לפעמים בא לי ספר קליל יותר ולפעמים ספרות גבוהה ויש מקום לכולם. והעיקר-מה אכפת לך?-אתה יודע מה טוב בשבילך,שהם יקראו זבל אם זה עושה להם טוב...

einat57

New member
נכון,

...גם אני לא חושבת שצריך להתרגש מהתופעה. לפעמים זה אפילו חיוני שיקרה כדי שיתפתח טעם טוב. אמרה פעם מישהי (נדמה לי הרצליה רז) ש"תרבות הנופת מתנהלת דרך הטינופת". עד שמתפתח הטעם ואנחנו לומדים מהי איכות ומה פחות איכותי, אנחנו צריכים להיחשף לכל הסוגים. אז כדאי שנאפשר את הקריאה של הכל - ואחר כך כבר ברור לנו מי לא בקלאסה של הטובים, מבחינתנו - עם כבוד לאלו שמעדיפים לקרוא דווקא אותם.

למעלה