תשובות
התחלתי לכתוב תשובה ארוכה (מאד וקצת פילוסופית), אבל לא נראה לי שהיא תעניין את רוב קוראי הפורום. לכן, אני אקצר ואצטט את תשובת הארגון האמריקאי לאוריגאמי (OUSA) לנושא (מופיע בסוף כל ספר כנס שלהם), שנלקחה היישר מתוך חוקי זכויות יוצרים. האם מותר לי לקפל דגם של מישהו אחר? (*) לשימוש פרטי - כן, ללא רשות, לפי החוק. (*) לתצוגה בציבור - כן, ללא רשות, לפי החוק. OUSA ממליצים לציין את שם היוצר (אך לא צריך לבקש רשות) (*) לשימוש מסחרי - כן, לפי החוק, אך אין להשתמש בשם היוצר. OUSA ממליצים לקבל את רשותו הכתובה של היוצר. האם מותר לי להכין הוראות לדגם של מישהו אחר, אשר למדתי באופן בלתי רשמי? (*) לשימוש פרטי - כן, לפי החוק. (*) למטרות הפצה ו/או פרסום - כן, לפי החוק. OUSA ממליצים לציין את שם היוצר, ולבקש רשות כתובה ממנו. האם מותר לצלם הוראות של מישהו אחר? (*) לשימוש פרטי - כן, לפי החוק. (*) להפצה - כן, אם יש רשות כתובה של יוצר הדגם ויוצר ההוראות ועם הרשות הכתובה של שניהם. יש עוד מקרים, אך נראה לי שאלו המקרים שמעניינים אתכם. לגבי פרסום קישור - אם הקישור מופיע באינטרנט, וניתן למצוא אותו בדרך כלשהי, אז זה אומר שיוצר האתר מעוניין בפרסום הקישור - ולכן אין עם זה בעיה. אתרים סודיים, שרק אתה מכיר והוצגו לך מסיבה זו או אחרת, אין לפרסם באתר. לדוגמה, אם ג'ון מונטרול היה מכין אתר של ההוראות הלא מפורסמות לספרו הקרוב ונותן לי גישה לאתר כדי לבדוק את ההוראות, אסור לי לתת כאן קישור לאתר, אפילו אם יש שם דברים שמאד יעניינו את קוראי אתר זה. (אגב, אני לא מכיר אתר כזה, אז נא לא לשאול אותי!)