שלום

ג ל ע ד א

New member
שלום

שמי גלעד (האם יודעתם שרוב חובבי האוריגמי נקראים כך ?) ואני די חדש בתחום. אשמח להשתתף ולתרום. בינתיים העלתי אתר אוריגמי משלי (כדי להשוויץ) ואתם מוזמנים להעיר ולהאיר. גלעד

bshuval

New member
יפה מאד

וואו, אתה הגלעד הרביעי שאני מכיר שהוא חובב אוריגאמי... ברוך בואך לפורום! כמה זמן אתה מתעסק באוריגאמי?

ג ל ע ד א

New member
אני מתעסק בזה באופן רציני כחודשיים

רציני = כשישה דגמים בשבוע (לא הכל מוצלח) לפני כן החרמתי את קופסת האוריגמי של בני, ומשם יש עוד דגמים ניתן לראות לפי התאריכים באתר הדגמים מסודרים כך שהחדשים ביותר הם למעלה וניתן לראות התקדמות כמו כן אני מציין מאיין ההוראות לדגם כדי שמי שנדלק על דגם מסויים יוכל לדעת מהיכן הוא. גלעד

gaharoni

New member
מה? עוד גלעד?

וואו - הנומרולוגים יכולים לחגוג עלינו...
אגב, שמתי לב שהדיאגרמות שאתה מקשר אליהן באתרך, שמורות על האתר שלך, למרות שהקבצים אינם שייכים לך. אם לא ביקשת רשות מכל אחד מהממציאים המקוריים, אז דע לך שזוהי הפרת זכויות יוצרים (ובהחלט יכולים לפעול נגדך)... עדיף לקשר לאתרים המקוריים בהם נמצאות ההוראות. כדאי שתטפל בכך בהקדם. חוץ מזה - יופי של תמונות! בהצלחה!

ג ל ע ד א

New member
עשיתי כדברך - מפנה לאתרים אחרים

מה שמעניין אותי איך שמת לב לכך שהקישור מפנה לאתר שלי. אני בטוח ש 100% מהאנשים לא היו שמים לב. בעצם 100-1 גלעד

זכויות יוצרים באוריגמי

ברור לכולנו שלפרסם הוראות של דגם של מישהו אחר זאת הפרת זכויות יוצרים, אבל בעצם, למה מותר לפרסם תמונה של דגם שמישהו אחר המציא ואני עשיתי? ולמה מותר לפרסם לינק, בלי רשות? אולי אותו איש, בעל האתר, לא מעוניין בפירסום האתר שלו? אבל שלא תראו אותי כמישהו שמרן כזה, אני פשוט מתעניין גם בזכויות היוצרים...

bshuval

New member
תשובות

התחלתי לכתוב תשובה ארוכה (מאד וקצת פילוסופית), אבל לא נראה לי שהיא תעניין את רוב קוראי הפורום. לכן, אני אקצר ואצטט את תשובת הארגון האמריקאי לאוריגאמי (OUSA) לנושא (מופיע בסוף כל ספר כנס שלהם), שנלקחה היישר מתוך חוקי זכויות יוצרים. האם מותר לי לקפל דגם של מישהו אחר? (*) לשימוש פרטי - כן, ללא רשות, לפי החוק. (*) לתצוגה בציבור - כן, ללא רשות, לפי החוק. OUSA ממליצים לציין את שם היוצר (אך לא צריך לבקש רשות) (*) לשימוש מסחרי - כן, לפי החוק, אך אין להשתמש בשם היוצר. OUSA ממליצים לקבל את רשותו הכתובה של היוצר. האם מותר לי להכין הוראות לדגם של מישהו אחר, אשר למדתי באופן בלתי רשמי? (*) לשימוש פרטי - כן, לפי החוק. (*) למטרות הפצה ו/או פרסום - כן, לפי החוק. OUSA ממליצים לציין את שם היוצר, ולבקש רשות כתובה ממנו. האם מותר לצלם הוראות של מישהו אחר? (*) לשימוש פרטי - כן, לפי החוק. (*) להפצה - כן, אם יש רשות כתובה של יוצר הדגם ויוצר ההוראות ועם הרשות הכתובה של שניהם. יש עוד מקרים, אך נראה לי שאלו המקרים שמעניינים אתכם. לגבי פרסום קישור - אם הקישור מופיע באינטרנט, וניתן למצוא אותו בדרך כלשהי, אז זה אומר שיוצר האתר מעוניין בפרסום הקישור - ולכן אין עם זה בעיה. אתרים סודיים, שרק אתה מכיר והוצגו לך מסיבה זו או אחרת, אין לפרסם באתר. לדוגמה, אם ג'ון מונטרול היה מכין אתר של ההוראות הלא מפורסמות לספרו הקרוב ונותן לי גישה לאתר כדי לבדוק את ההוראות, אסור לי לתת כאן קישור לאתר, אפילו אם יש שם דברים שמאד יעניינו את קוראי אתר זה. (אגב, אני לא מכיר אתר כזה, אז נא לא לשאול אותי!)

giladznaor

New member
ברוך הבא!

לדעתי, אם עוד גלעד יצטרף, הפורום הזה יאלץ להסתדר בלעדינו, כי אנחנו נפתח פורום "אוריגמי של אנשים בשם גלעד". אולי, הבג"ץ (בית הגלעדים לצדק) יאשר את הכניסה של גיל וגילה, אבל אני מציע לאחרים כבר לפנות למשרד הפנים ולשנות את השם, אחרת תישארו בחוץ! שחתיין על האתר! לycyclop (עוד חבר במאפיית הגלעדים): אם אפשר להוסיף את האתר לקישורים של הפורום...

ycyclop

New member
קודם נשתלט על עולם האוריגמי

ואחר כך על העולם כולו ! בהההההה (צחוק שטני) יחי שלטון הגלעדים (טוב נו, אז יש לי שגעון גדלות מסויים)

למעלה