שלום

שלום

אני חדש פה ואני מעדיף להישאר בעילום שם. אני בן 14. אממ רציתי לדעת באיזה גיל התחלתם לגמגם ואם אתם יודעים למה. ומהן הסיבות לכך שאנשים מגמגמים? ואיך נפטרים מהגמגום לבד? אינני מעונין לספר למשפחתי למרות שאני בטוח שהם שמו לב.

dw

Well-known member
מנהל
ברוך הבא

זה בסדר גמור להשאר בעילום שם, וכפי שאתה רואה משתתפים נוספים נוהגים כך. אחוז לא מבוטל מהילדים מגמגמים עד גיל 6 ועד אז זה עובר להם, למיעוט זה ממשיך הלאה - ואלה רוב המגמגמים המבוגרים. עם זאת, ישנם כאלה שהתחילו לגמגם בגיל מבוגר, עקב טראומה למשל. סביר להניח שהוריך מודעים להיותך מגמגם, ומאחר והם אוהבים אותך הם מקבלים אותך גם כאדם מגמגם. תוכל לקרוא עוד פרטים על גמגום באתר אמבי ובעמודים קודמים בפורום החשוב הזה.

אהלן....

לגבי הסיבות, יש יותר מידי סיבות לגמגום ואתה אף פעם לא יכול לדעת במאה אחוז מה הסיבה האמיתית. תשמע להפטר מהגמגום זה עוד יותר קשה, כל כך קשה שאני בטוח שאין פה אחד(/אחת) בפורום שלא היה עושה הכל כדי להיפטר ממנו. לכן מומלץ שתספר למשפחה, כי בכל מקרה הם ישימו לב, ועדיף לטפל בזה עכשיו כמה שיותר מוקדם ולא נראה לי שיש לך את המשאבים לטפל בזה לבד.

shuky63

New member
באיזה גיל אתה התחלת לגמגם?אני מגמגם

מגיל 12.זה מאוחר יחסית אבל לא מאד נדיר.פגשתי עוד כמה שהתחילו בגילאים 9-12. אם אתה רוצה ללמוד על סיבות אפשריות לגימגום אני ממליץ לך על הספר גימגום-הפרעה של תאוריות רבות.זה מסכם את רוב הידע על גימגום עד שנות השבעים,ותשלים את המידע במאמר על חקר המוח באתר אמבי,שזה מאמר מהזמן האחרון.

נראה לי שאני מגיל 0...

אבל פעם בגיל צעיר יותר היה לי המון ביטחון עצמי ולא שמעתי את עצמי מגמגם. איך אני נפטר מזה בבקשה?

stkachov

New member
חחח....

לא נפטרים מזה. מטפלים בזה, מנסים לשפר את השטף. אבל אין תרופה או הוקוס פוקוס שעושים ואז נפטרים מזה. אם היה, הפורום הזה לא היה קיים...

shuky63

New member
איך אתה יודע שזה מגיל 0 אם לא שמעת

את עצמך מגמגם?האם הסביבה אמרה לך שאתה מגמגם,כי יש רק שני אפשרויות לדעת שאתה מגמגם אם אתה שומע את הגימגום או שהסביבה שומעת ואומרת לך.אני סיפרתי כאן בעבר שאצלי היה הפרש של כחודש בין הפעם הראשונה שהסביבה העירה לי שאני מגמגם ואני עוד לא שמעתי את הגימגום ועד הפעם הראשונה שגם אני שמעתי את הגימגום שלי. לא מדויק להגיד שאי אפשר להפטר מגימגום.אני מתרגם בימים אלה מאמר של מגמגם שהוא גם חוקר בתחום הגימגום שהפסיק לגמגם בגיל 35 אחרי30 שנות גימגום ולא נותר לו גם הפחד שהוא אולי יגמגם כשיפתח את פיו. למי שרוצה לקרוא את המאמר באנגלית אני מצרף את הלינק ואחרי שאגמור לתרגם אפרסם אותו בפורום

b e ll

New member
תודה - מאמר מעניין מאוד.

שמעת על המחבר שלו? הוא אמין?

shuky63

New member
קראתי כבר כמה מאמרים שלו

הוא נשמע אמין ומועסק באירגון מוכר. הייחוד שלו הוא בראיה הפסיכולוגית והוצאת הטכניקה מהטיפול

The big man

New member
תשובה לעילום1שם

לעילום1שם שלום רב! אני בן 42 והתחלתי לגמגם בגיל 5.יש כל מיני סיבות לגמגום. אני ניסיתי כל מיני טיפולים בגמגום אבל שום דבר לא עזר. ולמדתי להשלים עם זה ולחיות כרגיל.שיהיה לך בהצלחה!

למעלה