שלום!

Jordan13

New member
שלום!

אני ירדן, לומדת בדמוקרטי הנהדר של כפר סבא. כמה שאלות שמעניינות אותי. 1.יש ילדים אשר בחרו לעזוב את החינוך הביתי לטובת בית ספר "רגיל"? אם כן, איך הם התמודדו עם המעבר? הם התמידו או חזרו בסוף הביתה? שמתי קישור לאתר, אני מקווה שהוא יעבוד.

היי ירדן, ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

לא מכירה ילדים כאלו, למרות ששמעתי שיש. אבל... אני כן מכירה ילדים שרוצים ללכת לביה"ס וההורים שלהם לא מאפשרים להם. מה דעתך? האם צריך לאפשר לילד שרוצה בי"ס ללכת אליו? ואם כן, אז למה לא לאפשר לילדים שלא רוצים - להישאר בבית?

מניח שיש מיקרים שדווקא הילד

לוחץ לעזוב חינוך ביתי וללכת לבית ספר ממלכתי. פשוט בגלל שיש תלמידים שלוחצים לעזוב כל סוג אחר של חינוך ובגלל שכולם מודעים לקיומו של בית הספר הממלכתי. ילד יכול לא ללחוץ לעבור לחינוך ביתי או דמוקרטי כי הוא לא מודע לקיומו או לרצינותו. אם בני ירצה לטעום חינוך ממלכתי וממש יתעקש על זה, אני אאפשר לו מכיוון שרצון ללמוד דווקא בבית ספר ממלכתי יאפשר לו להיות תלמיד טוב שם. אם הוא יראה שזה לא בשבילו, הוא יחזור הביתה בשימחה או שיעבור לשיטה שלישית. כל החוויה תלמד אותו איך כן ואיך לו מתאים לו ללמוד. אין שיעור חשוב יותר מזה. אגב, מה עושים ההורים כשהבן לוחץ לעזוב את החינוך הדמוקרטי?

למעלה