שלום

גלתו

New member
שלום

יש לי שאלה/בקשה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי. רציתי לשאול אם יש לכם קצת רקע לתת לי על המנסרה של דארק סייד (prism), מה זה מסמל, מה המקור, וכו'. מה שאפשר, אני מאוד אשמח. תודה רבה

שלום גל ../images/Emo140.gif

וברוך בואך לפורומנו.
את המנסרה על עטיפת האלבום DSOTM עיצב סטורם תורגרסון, שהוא המעצב הכמעט-קבוע של הפלויד, מאז 1968. תורגרסון הציע ללהקה מספר עיצובים לעטיפה, ומתוכם הם בחרו את העיצוב הזה, שהכי מצא חן בעיניהם. הם העדיפו עיצוב פשוט, שיהיה שונה מהעיצובים המצועצעים שהיו מקובלים באותה תקופה, בעטיפות אלבומים. הלהקה גם דרשה ששמם לא יופיע על העטיפה, וכך גם שם האלבום. המנסרה עצמה לא "סימלה" שום דבר. עם השנים, ראה בה תורגרסון מעין מטפורה ללהקה עצמה: כל אחד מחברי הלהקה הוא "צבע" שונה, והם מתלכדים ל"צבע" אחד, או משהו כזה. אבל בכל מקרה, העטיפה לא נבחרה בגלל סימליות כלשהי, אלא בגלל שהיתה, כאמור, מינימליסטית בעיצובה, ושונה מהמקובל באותם ימים.

גלתו

New member
המון המון תודה!

אני חייבת לציין שזה די מאכזב, ציפיתי לאיזה סיפור רקע מטורף כזה. חח
תודה רבה לך על ההסבר, עזרת לי

brotos

New member
ברוכים הבאים גל!

אמממ, בת 17, אוהבת פינק פלויד.... אינטרסים ותו לא?

Miss CB

New member
ובכן..

זה הסיפור, בדיאבד, כן; בטח היה יפה כזה והגניב אותם, אמרו סבבה. אבל אפשר לפרש את זה בכל מני דרכים - בניגוד לסתם תמונה של הלהקה אצל אמנים אחרים או ציור ברור יותר או מה שלא יהיה, דווקא העטיפה הזו מלאת משמעות, חלקה אולי התפלצפות חסרת פואנטה אבל, היופי באומנות זה שאפשר להבין מה שרוצים..

holo

New member
שלום!../images/Emo13.gif

גם לי קוראים גל ברוכה הבאה לפורום! אני לא ממש יודע מה המסר של העטיפה..אבל אם ציף אמרה אז היא בטח צודקת. לי בכל זאת זה נראה כמו לוגו פשוט יפה ומקורי.

למעלה