שלום

נויקה

New member
שלום

תתחדשו על הפורום. מחר, אם ירצה השם וירצו כולם, אני אמורה לחתום על חוזה לדירה מקסימה באחד הקיבוצים ליד חיפה. ביקשתי לפני כמה ימים שישלחו לי את החוזה בפקס כדי שאוכל לעיין בו ולהתייעץ עם כמה אנשים. אחרי שהתעצבנתי על זה שמצמידים את שכר הדירה למדד ולא ולדולר, ואחרי שראיתי שהחוזה אורכו שמונה דפים, ואחרי שאמרו לי שאין מצב שבעולם שישנו מילה כלשהי או יוסיפו על החוזה הקיים הגיע אולי הקש, זה ששבר- הם מבקשים שני צ'קים ערבות (עד כה בסדר), ללא זמן פרעון (אוקיי) וללא שם מוטב (?)!!! מה זאת אומרת? ואם מישהו פורץ להם למשרד המאוד מאובטח שלהם בקיבוץ וגונב דווקא את הצ'ק שלי מכל הצ'קים בעולם- הרי בזה הרגע הפסדתי 6000 שקלים חדשים מבלי להניד עפעף. בשום מקום לא מצוין בחוזה שבמקרה שהצק אובד או נגנב אני מכוסה ואם הוא נמשך אז הם מחזירים לי את הכסף. האם נשמע לכם הגיוני שכל חתימת החוזה הזו תהיה אקט דיקטטורי שכזה? אני מרגישה כאילו אני צריכה להתקפל לכל מה שהם אומרים לי כשבעצם אני זאת שאמורה להיות בעמדת כוח- הרי אני משלמת את הכסף. מה אתם חושבים? נעה

לא , לא ועוד פעם לא

תשמעי, אני לא יודעת כמה מקסימה הדירה שמצאת, אבל אם ענייני המשא ומתן נראים כך, אז עדיף לוותר. המחשבה שלך מאוד נכונה, ובאופן כללי, גם כאשר ניתן צ'ק, וגם כאשר רשום שם המוטב, חשוב להקפיד לרשום "למוטב בלבד - לא סחיר" כי אחרת גם אם שם המוטב מופיע, עדיין הכסף שלך יכול לשמש ככסף אמיתי ולא סתם כתעודת ביטוח. חוזה באורך שמונה דפים הוא לא בהכרח אימתני, במיוחד אם הדברים אמורים בבמשכיר שהוא ארגון ורוצה לכסות את עצמו מכל הכיוונים, מה שהרבה יותר מטריד זה הסירוב הגורף לשנות אותו או לדון בו. בזמנו מצאתי דירה, דווקא היתה בסדר גמור, רק ששוב, החוזה היה מחריד. דברים ממש פסיכים, ודרישה גם לשטר ערבות, גם לפיקדון, וגם לעוד עניין כספי. בנוסף היה שם סעיף ממש לא חוקי, לגבי ויתור על הזכות לתבוע בבית משפט.עם החוזה הזה, שבבוא העת אני אביא אותו כדוגמא למגוון דברים שצריך להזהר מהם, הלכנו להתייעצות אצל עו"ד , והמסר הכי חשוב שקיבלנו ממנו זה שהכי כדאי להתרחק ומהר. בעל הבית שאת רוצה הוא בעל בית נוח, כי בעיות יצוצו, וצריכה להיות מידה של גמישות. תקלות לא מתמצות רק בצנרת, הן יכולות לבוא באלף ואחת צורות, ואם כל מה שמעניין את בעל הבית שלך הוא להרוויח כסף ולקיים את המינימום שבמינימום הנדרש (ולדאוג לכך גם בחוזה), זה ממש מתכון לצרות.

EyalPolo16V

New member
לא מסכימים לדבר כזה

יש שטר ערבות רשמי שלא השתנה כבר 50 שנה בערך. קונים אותו בעלות של שקל אחד חותמים עליו + ערב ונגמר הסיפור. לא צריך להעביר כסף / צ'ק מזומן פתוח לידי בעל הדירה, במיוחד כשהוא פסיכי. דרך אגב, אצלנו שכר הדירה הוא בשקלים ולא צמוד לשומדבר.

אני לא מזמן ויתרתי על דירה מקסימה

בגלל חוזה דרקוני. ו.. אחר כך מצאתי דירה עוד יותר מקסימה עם חוזה נורמאלי.

לגמרי מסכימה

היו בדירה ההיא (עם החוזה האימתני) כמה וכמה דברים שמצאו חן בעיני, אבל לאחר שויתרנו (וזו היתה הדירה השלישית שנאלצנו לוותר עליה, כבר חשבתי שבחיים לא נמצא מקום), הגיעה הדירה הנוכחית בה אנו גרים, והיא פחות או יותר מושלמת. אני כ"כ אוהבת אותה על חלליה המרווחים והתחושה הטובה ששורה בה, וממש מודה על מזלנו הטוב על שמצאנו אותה. בעל הבית אגב, הוא נוח להפליא, ולא היתה לנו ולו בעיה אחת איתו בשנתיים ומשהו האחרונות.

למעלה