שלום!

שלום!

פינק פלויד הם אחת הלהקות האהובות עליי, אבל אני תמיד מרגישה כאילו אני לא מצליחה להבין לחלוטין את הכוונה שלהם בשירים מסויימים. מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הפואנטה בGreat Gig in the Sky? מדובר על מוות? על טירוף? ובכלל, על מה האלבום דארק סייד? מה הנושא בכל השירים? אני מאוד מאוד אודה למי שיענה, תודה רבה!

שלום שלום ../images/Emo13.gif

שלום סקרנית קטנה! את חדשה פה? אני כן...
בקשר לשאלה שלך, אני חושבת שדבר ראשון כל שיר נתון לפרשנות אישית, ככה זה. למרות שברור שיש פרשנויות שהן יותר נפוצות מאחרות, כלומר שהרבה אנשים פירשו את השיר באותה צורה, אז סביר להניח שעל זה השיר מדבר. אני יכולה רק להביע את דעתי, כי מעולם לא חקרתי פרשנויות ו/ או ביקורות על אלבומים של פינק פלויד, אני פשוט שומעת אותם להנאתי. בכל מקרההה, בקשר לgreat gig, אני חושבת שמדובר על מוות. את יכולה לשמוע בתחילת השיר את האיש אומר "But I am not afraid of dying.No reason for it, anytime will do..." וכו', וגם לפי השם של השיר, אני חושבת שמדובר גם במוות עצמו, וגם במה שבא אחרי המוות (the great gig in the sky). לפי הבנתי, הרעיון בשיר הוא שאין סיבה לפחד מהמוות, בגלל שאחריו מחכה משהו נפלא, אותו great gig in the sky. בדארק סייד, יש כל מיני נושאים, כל שיר עומד בפני עצמו. על מה האלבום בכלליות, אני ללא ממש יודעת. אף פעם לא ניסיתי לחשוב עליו כעל אלבום שלם שעוסק בנושא מרכזי אחד, אלא התייחסתי לכל שיר בפני עצמו. אבל אם אני מסתכלת עליו בכלליות, זה נראה לי כמו אלבום שעוסק פחות או יותר בנושאים יומיומיים שמטרידים אנשים (זמן, כסף, מוות וחיים שאחרי המוות אם בכלל, יחסים בין בני אדם- "Us and them"), למרות שמצד שני יש גם קטעים לא כ"כ שגרתיים, כמו speak to me, brain damage, on the run, שבאמת נשמעים כאילו הם מדברים על סוג של טירוף או משהו כזה. יכול להיות שהקטע האחרון eclipse בעצם מסכם לך את הרעיון או המסר הכללי של האלבום. בסופו גם נאמר "there's no dark side of the moon,really, matter of fact, it's all dark." שזה גם מקשר אותך לשם של האלבום. טוב, נראה לי שבסופו של דבר יותר הרהרתי יחד איתך מאשר עניתי לך על השאלה, אבל אולי בכל זאת הבאתי לך איזו נקודת מבט חדשה. באמת יש לך שאלה מעניינת, אני מקווה שמישהו פה יוכל לענות עליה יותר טוב ממני.

Miss CB

New member
../images/Emo45.gif תשובה יפה

אני מסכימה עם נזק פה. אני רואה את הנושא של דארקסייד בערך כמו שתיארת אותו - הוא עוסק בדברים היומיומיים שמטרידים אותנו, ומוסיפה גם - ולמה הם מובילים: לטירוף. זה ידוע שכל יצירה של הפלויד עסקה במידה זו או אחרת בטירוף, או בסיד בארט, או בשניהם יחד; יש פה לדעתי איזה נסיון להעביר לנו את החיים שלנו, או של רובנו בכל אוןפ, ולמה כל העיסוק הבלתי נחוץ של העולם בכסף וזמן עלול להוביל - ובסוף מין מסר מדכא שכזה: "Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon." שאישית פרשתי כאמירה מסוימת, שטוענת כי כל מה שתעשה לא באמת משפיע, העולם ימשיך להתנהל כפי שהתנהל בעבר, וזה נשמע אופטימי - הכל "מכוון", הכל בסדר, הכל אחלה; עד שורת המחץ: "But the sun is eclipsed by the moon", ועל זה לא נותר לי אלא לומר: מואהאהאה.

Shakty

New member
אם כבר מסר מדכא בסוף האלבום

אז המשפט בסוף אחרי כמה שניות של שקט : There is no dark side of the moon really, as matter of fact it's all dark

Chopstick

New member
רק עכשיו שמעתי את זה!

מעניין אף פעם לא ניסיתי להקשיב לדיבורים שלהם..לא בדארק סייד..ולא בחומה..הפסדתי משהו? אני פשוט לא שומע כלום!

קודם כל, תודה לכולם על התשובות

ליידי נזק, תשובה באמת מעולה. גם אני חושבת ממש ככה, פשוט קראתי היום משהו שקצת עירער את הדיעה שלי. אבל בכל מקרה, אני מסתכלת על האלבום באותה צורה כמוך. אני גם מסכימה עם כל העניין של הטירוף, על זה אף פעם לא חשבתי ממש. הם כאלה גאונים! בקיצור, תודה על התשובות, הייתי פשוט צריכה אישור מחודש לכל הדברים שחשבתי בעצמי.
אני אוהבת לחשוב ולנתח דברים בעצמי, אבל לפעמים אני לא בטוחה לגמרי במה שאני חושבת... תודה, זה אחלה פורום והוא ממש פעיל, נחמד להיות כאן!

שלום סקרנית ../images/Emo24.gif

מכיוון שאת סקרנית, בוודאי תשארי עמנו עוד קצת... סיכום הדיונים שהיו לפני כמה חודשים על DSOTM, וניתוח השירים שבו, יועלו ל"מאמרים" עוד מעט קט...

אני אשמח, תודה...

ויש לי עוד שאלה לגבי Great Gig in the Sky. את מי מסמלת קלייר טורי? היא בנאדם שמשתגע, אולי מהרעיון של מה שקורה אחרי המוות? בנאדם בזמן גסיסה? יש למישהו דיעה על זה אולי?

נימרודל

New member
תשובה יפה

אכן, זה מה שיפה בשירים. ובאומנות בכלל שאנחנו צריכים לשבור את הראשף ולפענח, ובסופו של דבר, לפרש את זה כרצוננו.

אינטרפרטציה לשיר

אכן הפרשנויות לגבי כל שיר ושיר הן סובייקטיביות. אבל ממה שאני הבנתי, הפירוש הרווח ל- great gig in the sky היא אורגזמה של אישה. ואכן לא מפתיע שבאלבום קונספטואלי כמו הדארק סייד יופיע נושא הסקס.

שלום ../images/Emo140.gif

וברוך בואך לפורום.
הפירוש הרווח ל-GGITS הוא שזה שיר על מוות. שם השיר עצמו מעיד על כך: החגיגה הגדולה בשמיים. זהו ביטוי עממי המתייחס למוות. שמו המקורי של השיר, אגב, בשלב העבודה עליו היה The Mortality Song. לשיר אין קשר לאורגזמה, מלבד בדמיונם של מאזינים, ולמעשה סקס לא מופיע כמעט בכלל ב-DSOTM. ווטרס התייחס יותר לאותם תחומים בחיים הגורמים ללחצים, ליאוש ולטירוף, וסקס כנראה אינו אחד מהם, לפחות עבורו.

oribarak

New member
אף פעם לא משעתי שמדברים אחרי אקליפס

כל הזמן אני מנסה לשמוע שהוא אומר:there is no dark side of the moon.i" לא שמעתי וזה משגע אותי!!!יש איזה חצי דקה של שקט אבל כלום!לא מדברים!אחרי אקליפס...זה משגע אותי אני אומר לכם

Shakty

New member
יש לך דיסק מקורי ?

כי אם לא יכול להיות שחתכו את זה...

oribarak

New member
יש לי מקורי..

יש לי מקורי אבל אין לי כוח כל שניה לשים אותו במערכת ולשמוע אז אני שומע דרך המחשב...אבל גם כששמעתי במקורי לא שמעתי...או שלא התרכזתי אני אבדוק את זה

Shakty

New member
אם לא תצליח - כשאגיע הביתה אכתוב

לך בדיוק באיזה שנייה בשיר זה מתחיל...

גם אני אף פעם לא שמעתי את זה!

ודווקא בימים האחרונים ניסיתי להתעמק בזה ולא הצלחתי...

הסבר אפשרי

אני זוכרת במעורפל שקראתי איפשהו שבהדפסות שונות של האלבום, לא ניתן לשמוע את הדיבורים ברקע וחלק מהאפקטים. זה כנראה נובע ממיקס שונה או משהו כזה. אני לא חותמת על כך שזה מידע נכון ומדוייק, אבל זה מה שאני זוכרת כרגע, ויכול להיות שבגלל זה בחלק מהדיסקים לא שומעים את זה.

איך התבאסתי עכשיו...

חח זה קצת הורס, לא? באסה לפנים. נורא רציתי לשמוע את זה דווקא, לא נורא

holo

New member
מוזר..אני דווקא שמעתי את זה

תגבירו את הרמקולים

למעלה