שלום שלום ../images/Emo13.gif
שלום סקרנית קטנה! את חדשה פה? אני כן...
בקשר לשאלה שלך, אני חושבת שדבר ראשון כל שיר נתון לפרשנות אישית, ככה זה. למרות שברור שיש פרשנויות שהן יותר נפוצות מאחרות, כלומר שהרבה אנשים פירשו את השיר באותה צורה, אז סביר להניח שעל זה השיר מדבר. אני יכולה רק להביע את דעתי, כי מעולם לא חקרתי פרשנויות ו/ או ביקורות על אלבומים של פינק פלויד, אני פשוט שומעת אותם להנאתי. בכל מקרההה, בקשר לgreat gig, אני חושבת שמדובר על מוות. את יכולה לשמוע בתחילת השיר את האיש אומר "But I am not afraid of dying.No reason for it, anytime will do..." וכו', וגם לפי השם של השיר, אני חושבת שמדובר גם במוות עצמו, וגם במה שבא אחרי המוות (the great gig in the sky). לפי הבנתי, הרעיון בשיר הוא שאין סיבה לפחד מהמוות, בגלל שאחריו מחכה משהו נפלא, אותו great gig in the sky. בדארק סייד, יש כל מיני נושאים, כל שיר עומד בפני עצמו. על מה האלבום בכלליות, אני ללא ממש יודעת. אף פעם לא ניסיתי לחשוב עליו כעל אלבום שלם שעוסק בנושא מרכזי אחד, אלא התייחסתי לכל שיר בפני עצמו. אבל אם אני מסתכלת עליו בכלליות, זה נראה לי כמו אלבום שעוסק פחות או יותר בנושאים יומיומיים שמטרידים אנשים (זמן, כסף, מוות וחיים שאחרי המוות אם בכלל, יחסים בין בני אדם- "Us and them"), למרות שמצד שני יש גם קטעים לא כ"כ שגרתיים, כמו speak to me, brain damage, on the run, שבאמת נשמעים כאילו הם מדברים על סוג של טירוף או משהו כזה. יכול להיות שהקטע האחרון eclipse בעצם מסכם לך את הרעיון או המסר הכללי של האלבום. בסופו גם נאמר "there's no dark side of the moon,really, matter of fact, it's all dark." שזה גם מקשר אותך לשם של האלבום. טוב, נראה לי שבסופו של דבר יותר הרהרתי יחד איתך מאשר עניתי לך על השאלה, אבל אולי בכל זאת הבאתי לך איזו נקודת מבט חדשה. באמת יש לך שאלה מעניינת, אני מקווה שמישהו פה יוכל לענות עליה יותר טוב ממני.