טוב...
1. זה שיש דירה לא בהכרח אומר שצריך לעבור לגור יחד. כמה זמן אתם ביחד? האם הייתם עוברים לגור יחד גם לולא קיומה של דירת המשפחה? אני מבינה את החשש שלה, ומצד שני, עם חששות כאלה אולי כדאי לבחון את הזוגיות שלכם ומאיפה הם נובעים. לא הבנתי מה זה אומר שהיא מעדיפה שתעברו לגור יחד בסוף הסעיף - הכוונה שהיא מעדיפה שתעברו לדירה "נייטרלית"? 2. מה זה עלות מגורים לשבוע בערך? זה תלוי ביותר מדי גורמים - כמה חשמל מבזבזים, כמה אוכל ואיזה אוכל אוכלים, יש/אין כבלים, יש/אין אינטרנט, כמה מדברים בטלפון ועם אילו מדינות (
), כמה אנשים גרים בדירה וכו'. יש מאמר עלויות שכדאי שתעיף בו מבט. 3. אם אתם עוברים לגור יחד כזוג אז אני מניחה שמתחלקים בהוצאות. אם הייתי חברה שלך והיית מבקש ממני לשלם שכ"ד בדירה שלך כנראה שהייתי מנופפת לך לשלום אך לא להתראות. אם היא גרה בדירה אז זו גם דירה שלה, אפילו שהיא שייכת למשפחה שלך. זה הקטע של זוגיות.. לעומת זאת, אם אתה מחליט לעבור לשם, והיא רק באה לבקר מדי פעם, אולי יש מקום להתחלק קצת באוכל, אבל לא על בסיס קבוע. 4. אז מה..? החלטנו שלא עוברים לגור יחד עם החברה? טוב.. כמו שאמר הילד הקטן בסרט "שוטר בגן ילדים": boys have a penis, girls have vagina. מעבר לזה היתרונות של שותפים גברים או שותפות נשים תלוי באישיות ובתכונות הספציפיות של כל אחד ולא במה שיש בין הרגליים. מערכת היחסים בין שותפים יכולה להיות קרובה מאוד (דאמיט, יש כאלו שהתחתנו) ויכולה להיות עוינת מאוד. היא גם יכולה להיות במקום כלשהו על הרצף בין השניים. הכל שאלה של מה חשוב לך בשותפים.. שיהיו שקטים (במיוחד בין שתיים לארבע), שיהיו מעשנים (כדי שיהיה אפשר לשנורר מהם סיגריה), שיבשלו לך שלוש ארוחות ביום (פחחח), או אולי דברים אחרים. יש אנשים שמחפשים לגור בדירה שכל היום מסיבות, צחוקים ובלאגן (ואז שותפ/ה שקט/ה שמסתגר/ת בחדר יכול/ה להיות ממש מבאס/ת) ויש אנשים שמחפשים שקט, ושיוכלו ללמוד (ואז שותף שמנגן על גיטרה באס יכול לחרפן אותם
). בעיניי אין יתרון או חסרון מהותי למי מהמינים - אבל יש כאלו שמרגישים (או מרגישות) לא נוח לגור עם בני המין השני, כי זה יוצר אולי מתח מיני או כל מיני אי נעימויות.. 5. מה ההבדל בין שותף גבר לחברים שלך? יש יתרונות וחסרונות למגורים עם חברים, במיוחד כשמדובר בדירה ששייכת לך (או למשפחה, זה אותו דבר). אתה שם בעל הבית, ולגור עם בעל הבית, לדעתי, זה די מעיק, כי באופן טבעי, בזמן שעבורם זו דירה שכורה (פחות סנטימנטים), עבורך זה יכול להיות הבית (יותר סנטימנטים). שותפים זרים, בתום החוזה, לא רואים אותם יותר (אם כך מחליטים), לא מכירים אותם יותר. לנהוג ככה בחברים זה יותר קשה ויוצר מתחים. כמובן, שיהיו כאלה שדווקא עם חברים יאותו להתפשר יותר, להתגמש יותר ולהעביר דברים עם פחות "שרירים" ויותר הִדברוּת.. 6. הדברים המומלצים שכדאי שיהיו לך בדירה הם הדברים שאתה צריך. כלים לאכול בהם, ארון לשים בו את הבגדים, כסאות לשבת, שולחן לשים עליו את הצלחת וכו'. מבחינת מוצרי חשמל, לא הייתי מתפרעת על ההתחלה ומאבזרת את המטבח משל הייתי שפית מדופלמת. כיריים, טוסטר אובן (לא אוהבת מיקרוגל, מצטערת), תנור, מקרר, קומקום חשמלי נראה לי מספיק בתור התחלה. אם אתה בכל זאת בשלן חובב, אז אולי הייתי מצטיידת בעוד כמה דברים (מעבד מזון וכאלה..). בשאר הבית בהתאם למה שאתה צריך או רוצה (וגם מה שאתה יכול). לא הייתי קונה בשלב זה של החיים מערכת קולנוע ביתית (אלא אם כסף לא היה מכשול, אולי). מאוורר, מפזר חום.. מה שאתה רגיל אליו מהבית פחות או יותר. ואחרונה חביבה, מכונת כביסה. שכחתי משהו? כי כמעט שכחתי את הכביסה..
7. זה עניין של טעם. שטיחים, תמונות, וילונות והשילוב של כולם יחד זה לא דברים שאפשר לומר בבירור מה צריך. כדאי לעשות שילוב צבעים נעים לעין (שילוב של כהה ובהיר) כדי לא לגרום לאנשים הנכנסים הביתה לפירכוסים קשים מדי. למשקיענים אפשר לצבוע את החדר או הסלון בצורה קצת פחות חד-גונית ולעשות שילוב צבעים מפתיע ומרענן (צהוב וסגול בהיר זה נורא מרגיע.. לפחות אנשים מסוימים). זה תלוי גם בריהוט ובמה שנגיש לך. לא הייתי פושטת היום על גלריה יוקרתית ומרוקנת את תכולתה בשביל שיהיו תמונות יפות על הקיר, אבל מוצאת במסגרת התקציב איך לעצב את הבית כדי שלא יראה כמו חורבה. מזל שאני צריכה ללכת לספריה להכין סמינר, אחרת מאיפה היתה לי הסבלנות לענות כזו הודעה ארוכה..?