שלום!

coaxcable

New member
שלום!

אני סטודנט שנה ג- סמסטר קיץ למען האמת ורוצה לעוף מהבית כבר :). למזלי, יש למשפחתי דירה קטנה שאליה אני יכול לעבור לגור לבד. חברתי, סטודנטית שלא גרה בעירי ואנחנו יוצאים תקופה פוחדת לעבור לגור עימי מתוך תפיסה שאני אהיה בעל הבית ואתנגד לשינויים. מה עלי לעשות? יש לי שם ציוד מוכן ורק מים ותיקונים קטנים דרושים כדי שאוכל לחיות לבד בלי אף אחד על הראש, בעיקר לא הואים, אחים וכדומה. מה לדעתכם העלות של דירה - כלומר מגורים לשבוע, בלי להשכיר ומה העלות הממוצעת למזון, לשבוע לאדם יחיד. מה עלי לעשות או להציע לחברתי, האם עלי לומר לה שתשלם על המזון או לתת לה לגור עימי ככה סתם, ושתבוא כשבא לה. כי בינתיים, היא אינה רוצה לעבור לכאן או שינה יודע מה לעשות. האם כדאי לי לקחת שותפים בני אותו המין!? כלומר גברים ואפילו דברים שהם חברים אישיים? או שזה יגרום בעיות? אילו מכשירים באמת רצויים לי כרווק או לדירה כזו, שנראעם לך זולים ועלותם זניחה לחיים נורמאליים? מצטער על הבלגאן בשאילת השאלות פה

שיואו, כמה שאלות.

תכתוב בנקודות, 1,2,3, או משהו כזה, אי אפשר להתייחס לכל כך הרבה בבת-אחת.

coaxcable

New member
הנה "מיספור" לשאלותיי

1.חברתי חוששת מלעבור לדירת המשפחה שלי, שנה מיועדת לי ולזוגתי (אישתי או משהו כזה). כלומר, מעין דירשת רווקים. היא טוענת שהיא חוששת מלעבור עימי כדי שלא אשלול כל שינוי שתרצה לעשות ומעדיפה שנעבור לגור יחד. 2.מה עלות המגורים, ללא שכר דירה, לשבוע בערך ועל מה כן הייתם מוציאים כספים? כלומר מזון ושטויות מסביב? 3.במידה ותעבור לחיות עימי, בדירה שינה של משפחתי, האם לדעתכם יהיה יאה לבקש תשלום או רק הוצאות על מזון וכדומה. כיוון שזו פעם ראשונה שאני רוצה לעבור לחיות עם משהי שהיא גם חברתי, אינני יודע מה לעשות בנידון? 4.האם כדאי לקחת שותפים גברים או נשים. כלומר, מה הם השיקולים הנכונים או, אשאל זאת כך? מה היתרון של גברים כשותפים ומה היתרון של נשים כשותפות, והאם גם אתם מסננים בעזרת שאלון מוכן מראש+תמונה, כמו בחו"ל (על פי גיל, מקצוע, לימודים, תחביבים, בילויים וכדומה?) 5. במידה והחלטתי להיות עם שותפים לדירה. האם כדאי לקחת שותף גבר או שותפים שהם חברים אישיים או שזה יצור מחלוקת של ויתורים מצידי וניצול יתר שלהם? ןכמה עלי לקחת מהם אם הבכלל או על מה להסכים עימם? 6.מה הדברים הממולצים שכדאי שיהיו לי בדירה וגם כאלו שניתן לקנות "על כל מקרה" ממוצרי חשמל ועד הלאה...:) 7.כיצד לארגן ולסדר את הדירה כדי שתהיה קצת מעבר לדירת רווקים. כלומר הדירה הינה מבודרת וצבועה בעיקרה אבל אילו תמונות, וילונות, וקישוטים כדאי לשים כדי שתהא אטרקטיבית לי, לחברתי (נראה אם תעבור או רק תהיה אורחת קבע אצלי) ולאנשים אחרים? תודה

orlyt

New member
טוב...

1. זה שיש דירה לא בהכרח אומר שצריך לעבור לגור יחד. כמה זמן אתם ביחד? האם הייתם עוברים לגור יחד גם לולא קיומה של דירת המשפחה? אני מבינה את החשש שלה, ומצד שני, עם חששות כאלה אולי כדאי לבחון את הזוגיות שלכם ומאיפה הם נובעים. לא הבנתי מה זה אומר שהיא מעדיפה שתעברו לגור יחד בסוף הסעיף - הכוונה שהיא מעדיפה שתעברו לדירה "נייטרלית"? 2. מה זה עלות מגורים לשבוע בערך? זה תלוי ביותר מדי גורמים - כמה חשמל מבזבזים, כמה אוכל ואיזה אוכל אוכלים, יש/אין כבלים, יש/אין אינטרנט, כמה מדברים בטלפון ועם אילו מדינות (
), כמה אנשים גרים בדירה וכו'. יש מאמר עלויות שכדאי שתעיף בו מבט. 3. אם אתם עוברים לגור יחד כזוג אז אני מניחה שמתחלקים בהוצאות. אם הייתי חברה שלך והיית מבקש ממני לשלם שכ"ד בדירה שלך כנראה שהייתי מנופפת לך לשלום אך לא להתראות. אם היא גרה בדירה אז זו גם דירה שלה, אפילו שהיא שייכת למשפחה שלך. זה הקטע של זוגיות.. לעומת זאת, אם אתה מחליט לעבור לשם, והיא רק באה לבקר מדי פעם, אולי יש מקום להתחלק קצת באוכל, אבל לא על בסיס קבוע. 4. אז מה..? החלטנו שלא עוברים לגור יחד עם החברה? טוב.. כמו שאמר הילד הקטן בסרט "שוטר בגן ילדים": boys have a penis, girls have vagina. מעבר לזה היתרונות של שותפים גברים או שותפות נשים תלוי באישיות ובתכונות הספציפיות של כל אחד ולא במה שיש בין הרגליים. מערכת היחסים בין שותפים יכולה להיות קרובה מאוד (דאמיט, יש כאלו שהתחתנו) ויכולה להיות עוינת מאוד. היא גם יכולה להיות במקום כלשהו על הרצף בין השניים. הכל שאלה של מה חשוב לך בשותפים.. שיהיו שקטים (במיוחד בין שתיים לארבע), שיהיו מעשנים (כדי שיהיה אפשר לשנורר מהם סיגריה), שיבשלו לך שלוש ארוחות ביום (פחחח), או אולי דברים אחרים. יש אנשים שמחפשים לגור בדירה שכל היום מסיבות, צחוקים ובלאגן (ואז שותפ/ה שקט/ה שמסתגר/ת בחדר יכול/ה להיות ממש מבאס/ת) ויש אנשים שמחפשים שקט, ושיוכלו ללמוד (ואז שותף שמנגן על גיטרה באס יכול לחרפן אותם
). בעיניי אין יתרון או חסרון מהותי למי מהמינים - אבל יש כאלו שמרגישים (או מרגישות) לא נוח לגור עם בני המין השני, כי זה יוצר אולי מתח מיני או כל מיני אי נעימויות.. 5. מה ההבדל בין שותף גבר לחברים שלך? יש יתרונות וחסרונות למגורים עם חברים, במיוחד כשמדובר בדירה ששייכת לך (או למשפחה, זה אותו דבר). אתה שם בעל הבית, ולגור עם בעל הבית, לדעתי, זה די מעיק, כי באופן טבעי, בזמן שעבורם זו דירה שכורה (פחות סנטימנטים), עבורך זה יכול להיות הבית (יותר סנטימנטים). שותפים זרים, בתום החוזה, לא רואים אותם יותר (אם כך מחליטים), לא מכירים אותם יותר. לנהוג ככה בחברים זה יותר קשה ויוצר מתחים. כמובן, שיהיו כאלה שדווקא עם חברים יאותו להתפשר יותר, להתגמש יותר ולהעביר דברים עם פחות "שרירים" ויותר הִדברוּת.. 6. הדברים המומלצים שכדאי שיהיו לך בדירה הם הדברים שאתה צריך. כלים לאכול בהם, ארון לשים בו את הבגדים, כסאות לשבת, שולחן לשים עליו את הצלחת וכו'. מבחינת מוצרי חשמל, לא הייתי מתפרעת על ההתחלה ומאבזרת את המטבח משל הייתי שפית מדופלמת. כיריים, טוסטר אובן (לא אוהבת מיקרוגל, מצטערת), תנור, מקרר, קומקום חשמלי נראה לי מספיק בתור התחלה. אם אתה בכל זאת בשלן חובב, אז אולי הייתי מצטיידת בעוד כמה דברים (מעבד מזון וכאלה..). בשאר הבית בהתאם למה שאתה צריך או רוצה (וגם מה שאתה יכול). לא הייתי קונה בשלב זה של החיים מערכת קולנוע ביתית (אלא אם כסף לא היה מכשול, אולי). מאוורר, מפזר חום.. מה שאתה רגיל אליו מהבית פחות או יותר. ואחרונה חביבה, מכונת כביסה. שכחתי משהו? כי כמעט שכחתי את הכביסה..
7. זה עניין של טעם. שטיחים, תמונות, וילונות והשילוב של כולם יחד זה לא דברים שאפשר לומר בבירור מה צריך. כדאי לעשות שילוב צבעים נעים לעין (שילוב של כהה ובהיר) כדי לא לגרום לאנשים הנכנסים הביתה לפירכוסים קשים מדי. למשקיענים אפשר לצבוע את החדר או הסלון בצורה קצת פחות חד-גונית ולעשות שילוב צבעים מפתיע ומרענן (צהוב וסגול בהיר זה נורא מרגיע.. לפחות אנשים מסוימים). זה תלוי גם בריהוט ובמה שנגיש לך. לא הייתי פושטת היום על גלריה יוקרתית ומרוקנת את תכולתה בשביל שיהיו תמונות יפות על הקיר, אבל מוצאת במסגרת התקציב איך לעצב את הבית כדי שלא יראה כמו חורבה. מזל שאני צריכה ללכת לספריה להכין סמינר, אחרת מאיפה היתה לי הסבלנות לענות כזו הודעה ארוכה..?

coaxcable

New member
וואו! תודה על התשובה המושקעת

והארוכה. אז ככה 1.כן, דירה נייטראלית. וכן הייתה רוצה לעבור איתי לאחת כזו. דיברנו על זה לפני כמה ימים. לי זה לא משתלם להוציא כסף על שכ"ד כשיש לי דירה שבה אוכל לגוא ולשלם על הוצאות קצת פחות. רק שהדירה בעיר אחרת מזו של חברתי והיא בעיר שלי. היא רצתה נייטראליות כדי שנוכל "לבנות" יחסים אבל למה לעשות כך, כשיש דירה שאליה תוכל לעבוא בפחות הוצאות? מה לא? לא שכ"S אבל השתתפות בהוצאות על מזון ומיסי ארנונה וכדומה :). כך שנינו חוסכים! 2.נכון, עלויות.קראתי ובדקתי והדפסתי. למען האמת יפה :) 3.טוב, הוצאות מזון זה באמת נשמע דבר נכון ורלוונטי כשתבוא מדי פעם ואם תחיה פה אז הוצאות. 4.נכון, חשתי..הכל תלוי בצרכים שלי כאדם עצמאי: מה אני מחפש: רעש,שקט וכדומה. פשוט הבנתי שחלק מתחילת עצמאות זה כשגרים עם בני אותו מין ומממשים עצמינו ולומדים קודם לחיות עם גברים (אני גבר) ואז עם החברה וכדומה. 5.לגבי חברים אישיים שיעברו איתי..חושב שאעדיף להיות לבק ושיבואו לבקר בגלל הפחד מלהתגמש וכדומה, ולא רק בעניין הכספי. 6.טוב, ציוד כזה כבר קנוי או קיים אצלי. כולו :) 7.כן, עיצוב חהחה..הבעיה שהייתי מת לדעת מה בכל זאת כדאי כדי ליצור אוירה טובה ויפה לעין. תודה אחלה תשובה ומושקעת

ברוך הבא ../images/Emo39.gif

כל משתתף חדש מוזמן לקחת כוס
... אני אהיה כנה איתך ואומר לך שאני לא יכולה לענות על כל השאלות שלך. הן חובקות פחות או יותר כמעט כל נושא חשוב כשמדובר במעבר דירה, ולכן גם אם הייתי עונה לך תשובה מפורטת, לכל דבר יש דיעות לכאן ולכאן. אני מציעה לך לשבת בסבלנות ולקרוא אחורה (הפורום עוד יחסית צעיר ולכן זה לא ממש הרבה): מדובר בהרבה מידע, ולדעתי זה יעזור לך לעשות קצת סדר בראש. לגבי העניין עם החברה שלך: אני יכולה להבין את רצונה לעבור לגור איתך במקום שהוא בית עבור שניכם, בו היא תרגיש במעמד שווה. מישהי כאן סיפרה על זה שהיא גרה עם חברה בבית הסבתא של החברה, וזה לא הרגיש לה כמו בית בכלל. מצד שני, אתם צריכים גם לראות אם מעבר למגורים ביחד מתאים לכם עכשיו מבחינת איפה שאתם נמצאים בזוגיות. לגור ביחד זה משהו שונה לגמרי מלצאת עם מישהו/י לסרט בערבים. ייתכן שזה עדיין מוקדם מבחינתכם. דעתי לגבי החשבונות, במידה ואתם כן עוברים לגור ביחד: אם זה בדירה שלך (כלומר שאין שכר דירה), לא נראה לי לעניין לקחת ממנה שכר דירה, אבל בפירוש להתחלק בהוצאות ובחשבונות. אני לא הייתי רוצה לגור על חשבון מישהו, כי זה היה נותן לי את התחושה שאני נמצאת שם כ"טובה", ואת זה אני לא רוצה: אם איזשהו מקום הוא הבית שלי, אז הוא באמת הבית שלי, ולא כי מישהו "מרשה" לי. אם בהערכת עלויות עסקינן, אני מצרפת את המאמר : הערכת עלויות מגורים. מאמר זה לא נותן הערכה על ההוצאות למזון (אם כי מתוכנן להיכתב מאמר העוסק בכך), אבל כן אומד את ההוצאות השונות הנלוות לשכירת דירה.

coaxcable

New member
תודה על הקפה. חיובי ומרענן

טוב לדעת שאת הקפה אקבל פה בכיף, ובלי ניסיון לדחוף לי עוד משהו בדרך חוץ מעזרה והדדיות :) לגבי מעבר עם החברה: כן עולות בי תהיות וזה מה שהיא טענה: לא רוצה להרגיש כאורחת, ולמען האמת המעבר איתה אחרי 7 חודשים לבית משותף יהא קצת בעייתי לדעתי. לא? 7 חודשים זה מוקדם, אבל היא רוצה לבדוק את הקשר ולהיות שנה כדי לראות אם יש טעם להמשיך בקשר :) כי בודקת אותי אם אני אוכל להביא כסף כבעל עתידי וכדומה ורק אז לעבור ממש לדירה משלנו שתהא נייטראלית או משהו. לכן גם אמרתי לה: אני רותה לעבור קודם לדירה של המשפחה ואח"כ לשקול מעבר לדירה נייטראלית או שתעברי לכאן, לגמרי!

SimsY

New member
וכ-א. מזנון של הפורום

אני מגיש לך - >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

למעלה