שלום

gala lo

New member
שלום

ממ.. טוב תנו לי להצהיר קודם שאני דיי בורה בנושא.. אבל אולי תחכימו אותי קצת. שאלה ראשונה שיש לי, שנראה לי הגיוני לפתוח בה- דרוין והשני (נו.. ההוא. הרי שתי התיאוריות העיקריות על אבולוצייה הן של דריון והשני. כרגע אני לא זוכרת את השם שלו אבל אני זוכרת שהוא קיים) אף אחת מהן לא נראה לי הגיונית.. בזמן שלמדתי על זה בבית הספר הגעתי למסקנה ששניהם היו טמבלים, אבל עכשיו נראה לי פתאום יותר הגיוני שפשוט לא הבנתי אותם כמו שצריך. תוכלו לקשר אותי למקום שמסביר את שתי התיאוריות? עדיף ששתיהן יהיו באותו אתר כי אז גם בטח יציגו את הניגוד בניהן.. כמובן שהייתי שמחה אם מישהו פה יסביר לי על רגל אחת אבל אני חוששת שאני לפעמים מתעמקת בדברים כל כך, שזה מוציא לאנשים את החשק ללמד אותי משהו. ו..
. (סתם בשביל הכיף)

nכמ

New member
תורת האבולוציה

אומרת כמה עקרונות: 1. המינים החזקים שורדים בעוד שהחלשים נכחדים - המתאים ביותר לסביבה הוא ששורד 2. בכל פעם שנולד אורגניזים/חיה הוא נולד במעט שונה, יכול להיות חזק יותר או חלש יותר, ובכל דור נולדים מוטציות שונות בהבדלים אומנם קטנים. 3. תורת האבולוציה זה תהליך שקרה במשך מילארדי שנים, שהתחיל בדו חיים, כאשר הצורה הראשונה הייתה תא שהתפתח בים. מבחינת הגיון, אפשר לראות שכמו שתורת האבולוציה טוענת שאנחנו התפתחו מהקוף , אז יש ביננו לבין קופים קירבה גנטית (וזה דבר שנבדק). שנית, יש קופים שיכולים להגיע לאינטילגנציה של ילד בן 5. בעצם תהליך האבולוציה הוא תהליך של אבולוציה של מידע גנטי, שהמידע הגנטי זה בעצם אוסף של ההוראות שממנו נוצר אדם חדש(תינוק), כאשר בכל תא קיים מידע גנטי בגרעין התא.

Levos

New member
חלק מהמשפטים שלך לא תקינים

וחלקם לא נכונים. מה הכוונה ב: "האבולוציה זה תהליך שקרה במשך מילארדי שנים, שהתחיל בדו חיים..." מה התחיל בדו-חיים?

nכמ

New member
אני אתקן את עצמי...

התחיל מתא אחד במים - ולא בדו חיים... (רשמתי דו חיים בטעות)

טעות ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

כתבת כמה פעמים שלפי תורת האבולוצייה "החזקים שורדים", זה בכלל לא נכון וזה ממש לא מה שתורת האבולוצייה אומרת, אין שום קשר לחזק או חלש, תורת האבולוצייה טוענת שמי ששורד ומעביר את הגנים לצאצאיו שלו הם אותם בעליי חיים שמותאמים טוב יותר לסביבת המחייה שבה הם חיים, העניין של "החזק שורד" זו המצאה של הדתיים, זה לא מה שתורת האבולוצייה אומרת. אלמוג

GOTN

New member
אלמוג, מה שאמרת לא נכון

דרווין אמר בתורתו שיש מחלמה תמידית בטבע ובמלחמה הזו החזקים שורדים והחלשים מתים/נכחדים

Levos

New member
חזק מתייחס לכוח, ולא בכח מדובר

נכון שיש תחרות בטבע, אבל המנצחים בה לאו דווקא החזקים אלא המתאימים. למשל פרפר בעל הסוואה טובה יותר יכול לשרוד יותר מפרפר "חזק" יותר שיכול לעוף מהר יותר.

Levos

New member
לשני קוראים למארק

התאוריה של למארק הייתה שכל חיה מורישה לצאצאיה את השינויים הפיזים שהיא עברה בחיים. כך שאם יש שימוש מוגבר באיבר כלשהו(החי רצה הרבה) או שיש שימוש מועט באיבר כלשהו(החיה חיה במערה חשוכה) האיברים של הצאצאים ישתנו בהתאם- הרגלים יתחזקו והעיניים יתנוונו. אפשר לראות בקלות שזה לא נכון. שינוים פיזיים אינם מורשים לצאצאים. כל למשל, אם נחתוך לעכברים זנבות דורות רבים עדיין תמיד יוולדו עכברים עם אותו אורך זנב. התאוריה של דרווין מסובכת יותר. בכל דור יש גיוון בתכונות השונות של היצורים באוכלוסייה. בכל דור רק מעטים זוכים לשרוד ולהתרבות. לכן רוב הסיכויים שרק אלה המתאימים ביותר לסביבה ישרדו ויתרבו. לכן לאורך זמן גנים המזיקים בסביבה המסויימת יעלמו כי הנשאים שלהם לא יתרבו, ואילו גנים המועילים בסביבה יופיעו במרבית האוכלוסיה כי הנושאים שלהם שורדים יותר ומתרבים יותר. ניתן היה לצפות שהגיוון בתכונות ייגמר במהרה, אך התברר שישנן מוטציות המביאות לגיוון כל הזמן ולכן תמיד יש מגוון תכונות באוכלוסייה. התקבל שלאורך זמן חלק מהגנים נעלמים וחלקם מגיעים לכל הפרטים באוכלוסייה. שינוי זה של שכיחות הגנים באוכלוסיה לאורך זמן היא האבולוציה.

למרות ש...

זאת פרשנות מאוד סלחנית לתאוריה של למארק- אבל אפשר להסביר אותה בתוך דרווין. נניח שאחד מ500 עכברים נולד חסר זנב, מה שפוגע (מפחית) במעמדו החברתי ומכאן גם בסיכוייו להעמיד דור המשך. אם תערוך ניסוי מעבדה ותגדע את כל הזנבות לכל העכברים, חוסר הזנב לא יהווה יותר חסרון, ושיעור ה"גדועים גנטית" יפחת. באופן דומה, אם יש שימוש רב ברגליים, סימן שיש צורך בכך, למשל כדי לרדוף אחרי צ'יטות, לארוחת צהריים. יש צורך= יתרון לקלי הרגליים= תכונה שתתחזק בדורות הבאים. (אבל זאת התייחסות באמת סלחנית, כי הוא דיבר על כך שזה עובד ברמת הפרט)

Levos

New member
ההבדל בעצם הוא

בין התאמה מיקרית מראש לתנאים שהחיה תתקל בהם, לבין התאמה אקטיבית תוך כדי החיים שמורשת לצאצאים.

למעלה