שלום :)

• פותח הנושא afon
  • פורסם בתאריך

afon

New member
שלום :)

אני כבר כמה זמן עוקב אחרי הפורום אבל לא הרגשתי טעם לכתוב הודעה, אבל עלתה לי שאלה. ממה שקראתי על פינק פלויד הם ניסו כמה שפחות לשלם מיסים על הדיסקים שלהם נכון? הייתה תקופה של 80% מס.... אז איך הם עשו את זה? הם הרי לא הקליטו מחוץ לאנגליה. פשוט לא הבנתי את כל העניין הזה. אה, אני נעם ואני כמובן אוהב את פינק פלויד

The Albatross

New member
כמה אלבומים הם דווקא כן הקליטו

מחוץ לבריטניה. בצרפת למשל. אני כבר לא זוכר אילו אלבומים, אבל אני חושב שזה היה בסביבות תחילת שנות השבעים.

afon

New member
חוץ מ

סרטים למיניהם ופרויקטים מיוחדים לי לא ידוע על זה שהם הקליטו דיסק ממש מחוץ לבריטניה, אולי אני טועה. ובקשר לחתימה, פשוט חשבתי שזה משעשע שאפילו אבריל לאבין חידשה את השיר.

תמיד חשבתי שהביטוי "חידוש" אינו

רלבנטי. מדובר בסה"כ ב-cover, היינו גרסה של מבצע אחר. אין בזה שום "חידוש".

afon

New member
כן

אבל אין לזה מילה טובה בעברית. ציף אולי את יודעת משהו לגבי השאלה שלי?

אמממ...

האמת, לא הבנתי אותה בדיוק. האם אתה יכול לתת לינק או ציטטה של המקור אליו אתה מתייחס, כדי שאבין למה הכוונה?

afon

New member
הינה מצאתי

בביוגרפיה של פינק פלויד באתר של רוק מתקדם אז מספרים שם שגילמור הקליט דיסק בדרום צרפת ורייט בכריתים בגלל בעיות מיסוי. 83% מס באנגליה. אוקיי אז הם פשוט הקליטו בחול כדי לא להפסיד כסף.

ענייני המיסוי לא קשורים למקום

ההקלטה, אלא למקום המושב - מקום המגורים - של החייב במס. ע"מ לשלם מס מופחת, אמני רוק רבים פשוט לא גרים באנגליה, או לא נמצאים בה במשך רוב השנה. המצב כיום הוא פחות גרוע מבעבר. בשנות השבעים היתה נדידה המונית של מוסיקאים אל מחוץ לאנגליה, בעיקר לארה"ב, מטעמי מס ומסיבות נוספות. לעזיבה הזו היתה השלכה ארוכת טווח על הרוק האנגלי, אבל זאת כבר אופרה אחרת.

למעלה