שלום

גנגי

New member
השאלה קצת מזכירה לי

את אמא שלי, השלום לה (ולא עליה, רחמנא..), שבעלי מקצוע זוכים אצלה לשם בלשון זכר גם אם הן נשים מוכחות. למשל - יש לה חברה שהיא מהנדס, חברה שהיא עורך-דין, חברה שהיא קרדיולוג. ולעצם העניין - כשאומרים על מישהי שהיא גאון זה כמו לומר שהיא כישרון נדיר או שהיא ה-דָבר החם הבא. בלשון הדיבור מוצאים משפטים כאלה לרוב. אין זה בגלל שהמילה "גאון" משמשת לזכר ולנקבה כאחד, אלא מפני שזה סגנון מסוים של דיבור שלא דורש התאמה בין מין הנושא לנשוא. צורת שם התואר הנכונה היא "גאונית", כמו במשפט: "רונית היא גאונית". ~רוזה היא יורמית גאונית~

skito

New member
גאונה - גְּאוֹנִית

גְּאוֹנִית = (נְקֵבָה) גְּאוֹנָהּ = הַגָּאוֹן שֶׁלָּהּ סליחה היא המלה היפה ביותר בשפת אנוש ויקטור הוגו

giba70

New member
וכאן המקום להזכיר משפט שחוק...

מה אמר אריק איינשטיין ליהורם גאון? התשובה במהופך: ןייטשנייא ינא ,ןואג התא םא

אטיוד5

Active member
../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

ועדיין אין תשובה - האם גאונה (בלי מפיק) יכול לשמש כשם עצם לגאון ממין נקבה?

גוואלד

New member
כבר ראיתי כמה פעמים על מסך הטלויזיה

(בתוכניות מסויימות שאמורה להיות בהן הקפדה על הלשון העברית) את הביטוי המגוחך "את גאון". כנראה שאין הרבה נשים במצב של גאונות, כך שעדיין אין צורך בולט במילה שתתאר את זה.

גנגי

New member
היות ששמעתי

את מי מכנים בימינו בתואר הנשגב "גאון" (החל בשחקני כדורגל ומאמניהם וכלה בזמרי פופ שכל יציאה שלהם שווה למעבדה) אני די שמחה שנשים לא בעסק.

גנגי

New member
להד"ם!../images/Emo46.gif

ולראיה: "רד,רד מעל מסך הטלוויזיה שלי!" נו? גם עכשיו יש לך רעיונות שהשמועה יפה להם?

מוגג

New member
נראה לך?

(זוהי ראיה מפי השמועה ואינה מריחה טוב) מי ששר "מָסך-" בסמיכות נחשב בר סמכא? ומדוע הוא צובע באדום את המרקע? אגב, מסכית - מקשיב ואילו חלון מסכית(משכית) - ויטראז'. ממש שכיית חמדה.

גוואלד

New member
נראה לי ששניהם תקינים

גם מסך וגם מרקע. אלא שמסך יכול להיות הרבה דברים (מסך התיאטרון, מסך הקולנוע, מסך הערפל, מסך פתח שער החצר), וכשאומרים מרקע ברור שמתכוונים למכשיר הטלויזיה.

YoreShmaNa

New member
נעמי שמר ז"ל לא אהבה את המרקע

היא אמרה שזה נשמע לה דומה מידי למרקקה.

ססילי

New member
ואני (אבדל לחיים ארוכים)לא אוהבת את

המרקע. אני אומרת שזה עושה לי אסוציאציה אבשלום קורית כזאת.

אטיוד5

Active member
יכולה לפרט?

מה עולה לך על העצבים באבשלום קור? לטעמי בחור נחמד. אני שופט רק משמיעת הפינה שלו ברדיו.

למעלה