=) שלום.

Rotten Apple

New member
=) שלום.

אז ככה..יש לי בעיה של הפרעות שינה.. היתי רוצה לדעת אם תרגילי יוגה יכולים לעזור להפרעות האלה? אני לא יודעת בדיוק איזו הפרעה, שבוע הבא אני אלך לניורולוג.. הבעיה שלי היא מין "שיתוק שינה" (אני מתעוררת באמצע הלילה ולא מצליחה להזיז את השרירים עד שאני מאבדת את ההכרה..כל זה מלווה שציפצופים באוזניים וכאב ראש לא נורמלי) הרופא אמר או שזאת אפילפסיה או הפרעת שינה נדירה (שאני לא זוכרת איך קוראים לה..) או שזאת מיגרנה שמחקה אפילפסיה. הרבה אנשים המליצו לי להתחיל לעשות יוגה בעקבות הבעיה הזאת.. היתי רוצה לדעת איך מתחילים ללמוד יוגה, תרגילי יוגה למתחילים.. ובכלל אם זה יעזור לי "לרכך" את ההפרעות האלה... מקווה שתענו לי!! תודה=) עדן.

rare

New member
כל אחד חווה את הדבר הזה..

גם אני חוויתי את זה מס' פעמים בחיים שלי..וגם אנשים מהמשפחה וחברים.. יש לזה אפילו שם- מושג , אבל זה במרוקאית...חחח ואני לא יודע אותו.. אצל המרוקאים זאת אמונה תפלה שכאילו "שד" אוחז בך ואתה לא יכול לזוז. אני כמובן חושב שזה טיפשי..אבל אין לי הסבר פיסי לתופעה..מה שכן אמרו לי וזה עוזר..כשזה קורה..לא להתנגד לזה..כי זה לוקח המון כוח פיסי ונפשי..צריך לתת לזה לעבור..ולא להלחץ..כי ההתנגדות גורמת לזה להתארך..וזה מאוד מעייף..ככה או ככה. לפעמים באמת עד כדי עלפון.. זה מה שאני יכול להגיד..אני גם אשמח לדעת על זה עוד פרטים. חיים

cool alex

New member
את לא יודעת איזה בעיה יש לך!

טוב יש כזה דבר חלומות אסטרליים וזה דבר טבעי שקורה פעם בחיים אבל יש אנשים המפתחים את זה ואז הם שומעים צלילים וחלומות אלו מתבססים על כך שבן אדם ישן חלקית והוא כאילו יוצא מגופו ורואה מהין חוט המחבר בין ראשו לבין גופו האמיתי וכך דרך חלום אפשר לרחף ולראות אנשים אחרים אם זה זה אז כדי לך ללכת לפרופסיכולוגיים או איך שלא קוראים להם..... ולגבי הקולות יכול להיות שאת רדופה על ידי ישות שבגלל זה שומעים קולות גם של פעמונים שעגות וכו'
ביוגה או בשינה הבאה שלך!

Rotten Apple

New member
אוקיי...

הציפצופים באוזניים הם ציפצופים כמו של הטלויזיה עם המסך האפור.. הכאב ראש הוא בחלק האחורי והשיתוק בגוף הוא משהו כמו 2 דקות עד איבוד הכרה.. זאת לא ישות או חלום או משהו כזה.. יום שישי אני הולכת לעשות בדיקות ויום ראשון אני אדע כבר מה יש לי. ואני אאדכן בבלוג שלי(אתם מוזמנים להכנס) עדן.

rare

New member
אני מקווה שזה מסקרן אותך רק ברמה של

אני מקווה שזה מסקרן אותך רק ברמה בריאותית של לטפל בזה...ולא מעבר לזה..כי זו תופעה שאין לה משהו מוחלט לדעתי. אין לה שם ברפואה או במדע..שוב יש כל מיני השערות..כמו שאני כתבתי וכמו שהבחור אחריי הוסיף..כך שלדעתי תטפלי ותמשיכי הלאה.

Rotten Apple

New member
|../images/Emo22.gif|

מה שאני חושבת זה שהיוגה תעזור לי לשחרר את הלחצים בחיי היום יום(לימודים וכו..)ותשחרר את הגוף שלי..(גם מבחינה פיזית ונפשית) אני אתחיל גם לאכול נכון וכך אולי זה ידכא את התופעות האלה.. שווה לי לנסות. הייתי מעונינת לקבל פרטים לחוגים למתחילים ביוגה לגילאים בסביבות ה17 באזור ב"ש . תודה!

dharmatal

New member
קודם כל להרגע

למה להרגע? כי לא יעזור להלחץ (; וכעת. מבחינה פיזיולוגית, לכל אדם ישן, הגוף משותק למשך השינה. המערכת דואגת שלא נקום ונפגע. הכל משותק פרט לשרירי הנשימה - שגם הם פועלים רק חלקית. נראה לי (וזה מוכר לי מנסיון), שהכרתך מתעוררת לפני גופך, ואז את מודעת, פחות או יותר, למה שקורה סביבך, אבל לא מסוגלת לנוע, וזה מפחיד... אם כך הדבר? אז אל תדאגי, זה נורמלי. בקשר לכאב הראש... אין לי תשובה חד משמעית... יתכן שזה רק מתנוחת הראש (בגלל הכרית למשל), אך יכולות להיות סיבות רבות. האיזור האחורי של הראש - קשור לראיה... אולם יש גם לברר אם המקור צווארי (שרירים, חוליות וכדו'). אגב, בטכניון (חיפה) יש מעבדת שינה בהן בודקים הפרעות שינה - זה יכול להיות מעניין. ועוד משהו: תרגול יוגה, אכן יכול לעזור (ואפשרי שלא). אולם הייתי ממליץ לברר תחילה, את הסיבות הרפואיות, כדי שאפשר יהיה להעריך, איזה מתרגולי היוגה עשוי לעזור. -- לשם כך יש למצוא מורה שמבין במעט יותר מ"האטה יוגה". בכל אופן, שתהיה לך חג שמח ושנה בריאה.

Rotten Apple

New member
תודה רבה!

חג שמח גם לך. אני לא חושבת שזה לפי התאוריה שלך.. כי קרה לי פעם אחת שקמתי בבת אחת.. ישבתי כמה שניות ואז התחילו כל הסחרחורות ולאט לאט לא הרגשתי את הגוף שלי. זה מאוד מפחיד.. במיוחד בפעם הראשונה. מישהו יודע משהו על חוגים כלשהם ליוגה למתחילים בב"ש?

למעלה