שלום

מ י ש י1

New member
שלום

זה קשור למה שיעל שאלה, אבל לא רק. אני עומדת בפני התמודדות, מתוך כאב או עוצמה או שניהם, ובכל מקרה זה מפחיד. אני נשואה בלי ילדים, בנישואים לא ממש מאושרים. בעלי מקסים, אבל לא חולק איתי שאיפות וראיית חיים, אין לו תיאבון לכל מה שיש לעולם להציע. חשבתי שהוא ייסחף אחריי, ובמקום זה הפכתי לאדם אפטתי ולא מאושר. אני צריכה שינוי. ניסינו ייעוץ, ניסינו לפתור בעצמנו. אני מרגישה כל כך ריקה, מוחמצת וחסרת חיים. ככל שעובר הזמן ההחלטה הנבונה נראית לי לפרק את המסגרת, ולקום ולחפש לי מקום שארגיש בו בבית. זה קשה, גם כי אני מניחה שנסיכים ואבירים לא עומדים בתור ומחכים לי, ובעיקר בגלל שאני פוגעת בעוד אנשים. אני לא רוצה לפגוע בו. הוא לא מאושר איתי, אני יודעת שיהיה לו יותר טוב בלעדי, אבל לעבור את זה נראה כל כך כואב ובלתי אפשרי. אם רק היה אפשר להגיע ישר לעוד שנה קדימה ולראות מה יהיה.

Talila3

New member
עצה ....

קראתי את ההודעה שלך, ושאלתי את עצמי כמה שאלות שעלו לי במהלך הקריאה: מדוע בעלך לא חולק איתך שאיפות וראיית חיים האם הוא ניסה בעבר והיו חילוקי דעות בינכם? האם את מרוצה מתחום העיסוק שלך? האם את מרוצה ממה שאת עושה בחיים? את כתבת שאת מרגישה ריקה ומוחמצת וחסרת חיים...האם ניסית למלא את התחושות האלה בפעילויות מהנות ומאתגרות? לפרק מסגרת זה קל, לבנות זוגיות זה קשה, עצה חמה מהלב נסי את להוסיף "פלפל" לחיים שלכם,

מ י ש י1

New member
תשובות

אין בינינו חילוקי דעות, אבל גם לא התלהבות. אני רואה בחיים אתגר ורוצה להתקדם מבחינת עבודה, צמיחה אישית, בניית משפחה ובית, תרבות פנאי מגוונת וכולי. בעלי אדם לא שאפתן החושש מאתגרים. אני רוצה חיים עשירים ומגוונים, הוא מסתפק בערבים מול הטלוויזיה, משכורת ממוצעת וחברים מדי פעם, כשאני האחאית הבלעדית על הקשרים איתם. אני מרוצה מתחום העיסוק שלי וממה שאני עושה, אבל רוצה גם לבנות בית ולגדל ילדים. רציתי לעשות את זה מתוך שמחה, בעלי רואה בכל צעד כזה משימה בלתי אפשרית. ניסיתי למלא את חיי בפעילויות, אבל הרצון לאמהות והכמיהה לבית תמיד שם, ובעלי אדם חסר שמחת חיים ובי יש צורך עצום לחלוק. אני מרגישה שאני גוררת אחרי ילד לא מרוצה לכל מקום, כך שאין מה לדבר על הטיול הגדול שתכננתי, למשל- כבר אין לי חשק. בעקבות כל אלו המשיכה שלי אליו ירדה לאפס, כך שגם מין לא יכול להכניס טעם לחיינו. כן, זה מפחיד אותי שלפרק זה קל ולבנות קשה. אבל האמנם חיים של שיתוף ואינטימיות וצעידה משותפת בשביל החיים הם רק אגדה?

shushu10

New member
שלום רב לך מישי1

כל כך ריגשת אותי בתאור חייך העכשוויים וברצון הכנה שלך לא להכאיב לבעלך. במבט ראשון אולי נראה המצב כטרגי, אך אין זה כך . טרגדיה היא מצב שכל מה שתעשה - יהיה רע, אם תשארי אתו - יהיה גרוע: אם תעזביהו - שוב יהיה גרוע. האפשרות שחייך יקבלו משמעות ויתמלאו בשמחה בין במימוש אמהות או כל מה שבחפצך לעשות - אכן קיימות בשבילך. האפשרות שתמצאי בן זוג מתאים יותר קיימת גם קיימת. זוהי זכותך וזכות בעלך לחיות מתוך שמחה . אני מאחלת לך בכל לבי מימוש שאיפותיך הטהורות כל כך.

מ י ש י1

New member
תשובות

אין בינינו חילוקי דעות, אבל גם לא התלהבות. אני רואה בחיים אתגר ורוצה להתקדם מבחינת עבודה, צמיחה אישית, בניית משפחה ובית, תרבות פנאי מגוונת וכולי. בעלי אדם לא שאפתן החושש מאתגרים. אני רוצה חיים עשירים ומגוונים, הוא מסתפק בערבים מול הטלוויזיה, משכורת ממוצעת וחברים מדי פעם, כשאני האחאית הבלעדית על הקשרים איתם. אני מרוצה מתחום העיסוק שלי וממה שאני עושה, אבל רוצה גם לבנות בית ולגדל ילדים. רציתי לעשות את זה מתוך שמחה, בעלי רואה בכל צעד כזה משימה בלתי אפשרית. ניסיתי למלא את חיי בפעילויות, אבל הרצון לאמהות והכמיהה לבית תמיד שם, ובעלי אדם חסר שמחת חיים ובי יש צורך עצום לחלוק. אני מרגישה שאני גוררת אחרי ילד לא מרוצה לכל מקום, כך שאין מה לדבר על הטיול הגדול שתכננתי, למשל- כבר אין לי חשק. בעקבות כל אלו המשיכה שלי אליו ירדה לאפס, כך שגם מין לא יכול להכניס טעם לחיינו. כן, זה מפחיד אותי שלפרק זה קל ולבנות קשה. אבל האמנם חיים של שיתוף ואינטימיות וצעידה משותפת בשביל החיים הם רק אגדה?

Talila3

New member
או קיי, כעת התמונה קצת שונה

מקוה שלא תיכעסי על שאלתי... לגבי ילדים...? תראי אם האדם איתו את חיה גורם לכך שכל מה שיוצא ממך הוא רע... עצוב, דיכאוני, אז את צריכה לפי דעתי לקבל החלטה על סיום קשר זה בצורה שתהיה הכי נוחה ופחות כואבת. טלי

מ י ש י1

New member
הרגע אני מסכימה איתך

וזו המשימה שלי לשנה זו, למרות שאף אחד לא יכול להבטיח לי שאני לא עושה טעות. אין לנו ילדים. אני רוצה מאוד, אבל רוצה גם לגדל אותם בבית שמח, עם ערכים של עשיה ושאפתנות ושמחה.

מישי את מתארת מצב נורא נורא עצוב

סוג של תקיעות והתקעות. את רוצה להפרד מהמצב וממנו, ואת יודעת שיהיה לו טוב יותר בלעדיך, אולי תנסו פשוט פרידה. תחליטו על פרידה זמנית, רק כדברי שר האוצר המטומבל שלנו, להוציא את העגלה מהבוץ. את יודעת מישי1, אני נורא אוהבת לרחם. יש לי המון סוגים של רחמים. ואני גם ממש אוהבת שמרחמים עלי. ובא לי נורא לשלוח אליך רחמים משמחים, ונראה לי שפשוט קשה לי בגלל שהעצבת השתלטה אפילו עלי. אני חושבת ששני אנשים מקסימים, שהיגיעו לדרך ללא מוצא (ולמרות שאני כותבת חושבת, זה לא אומר שיש לי כושר חשיבה מי יודע, קחי אותי בפרופורציה) צריכים לפנות כל אחד לדרך אחרת ולראות מה הדרך הנכונה, ואז לחזור ולהפגש ולהחליט איזה דרך יותר שווה מכל מקום, אל תהיי כל כך עצובה. תגידי לי מה ישמח אותך ואני אנסה למצוא לך (באינטרנט כמובן) לילה טוב

א ס י ת

New member
מ י ש י1 תשאלי את עצמך, האם יש

הבדל בין לגור ביחד ולהפרד, או להתגרש מחוסר התאמה, בלי ילדים. חוץ מהנייר אין הבדל. אולי יותר קל להפרד מחבר מאשר מבעל. בפועל זה אמור להיות אותו דבר. אם אין לכם ילדים, מה זה משנה שאת לא נשואה ולא גרה סתם עם חבר, ואתם נפרדים?

m i c h a l o

New member
לפרק זה לא קל......

אני קוראת את מילותייך ונזכרת באישה שהייתי לפני שלוש וחצי שנים, כאשר עוד הייתי נשואה.... התיאור שלך....קרוב כל לתחושות שחשתי אז. אני בחרתי בדרך אחת. אין זה אומר שאין דרך אחרת ואין איש שיכול לדעת את דרכך טוב ממך. מן המקום הזה אני בוחרת שלא לייעץ. מן המקום שבו אני מאמינה שכל אדם, כאשר הוא מרשה לעצמו לעמוד בעיניים פקוחות מול המראה, יודע את התשובה בעצמו. בכל זאת , אני מרגישה שיש לי משהו לתרום לשרשור הזה. ראשית , אני רוצה להביע דעה נגדית למה שנאמר פה. לא. זה לא קל לפרק. זה כרוך ברגשות עזים של כעס ואכזבה. זה מביא לתחושות של כשלון. זה פוגע במעגלים חברתיים. זה מצריך התמודדות מול סטיגמות ואטימות חברתית. זה אומר להתחיל הכל מחדש. לפרק זה לא קל. לא קל...אבל פותח פתח לבנייה עצמית מחודשת. גם לבנות זה לא קל. לכן, בין קושי אחד לקושי אחר (למרות שמילותייך מרמזות שהפור כבר נפל) לו אני במצבך הייתי עוצרת לרגע ומבררת, ביני לבין עצמי מהם הצרכים האמיתיים שלי להבדיל מעמדותי. מהם אותם דברים שמכוונים אותך...מהם הדברים שבשלם בחרת באיש שבחרת. מה את צריכה להבדיל ממה שאת רוצה. הכיני לעצמך "רשימת מכולת" של בעיות. נסי להבין את המקור של אותה בעיה. נסי לגלות איזה צורך שלך אינו ממולא והאם לא ניתן למלאו באופן אחר. נסי לגלות איזה צרכים של בעלך אינם ממולאים ואיך ניתן למלא אותם באופן אחר. נסי להתמודד עם הקטנה שבבעיות מתוך הרשימה, גם אם באופן מאולץ בתחילה. אולי תגלי תגובות שלא צפית מראש.... לפרק זה לא קל אבל זה יכול להיות קל יותר כאשר אנו יודעים שעשינו כל שהיה ניתן וירדנו עד לבסיס הבעיה. לכי בטוחה והצליח בכל דרך שתבחרי. מיכל

למעלה