ניל דונאלד וולש היה אומר לך על זה :
"What your resist - persist" - כלומר הדבר אליו אתה מתנגד - מתחזק (דווקא). ניל דונאלד וולש הוא האיש שכתב את סדרת הספרים "שיחות עם אלוהים" - שהיא עבורי כמעט התנ"ך (!) אז אחרי "כוחו של התת-מודע" - אולי תיקח את "שיחות עם אלוהים 1" - ותראה אם אתה מתחבר אליו. ועצה קצת יותר מעשית - לגבי הנושא שהעלית: הפסק להתנגד למחשבות שלך עליה! זרום איתן! אתה נוכח בעצמך שככל שאתה מתאמץ - אתה חושב עליה ללא הפסק. אז תן לעצמך את החופש הזה, לחשוב, לפנטז, לעשות מה שבא לך במחשבות עליה. אין בזה כל רע! לדעתי, כשתזרום מספיק זמן עם המחשבות בצורה חופשית, ללא מאבק - בתוך פרק זמן (לא ארוך מידי) - אתה פתאום תתפוס את עצמך שעברו כבר שעתיים ולא חשבת עליה.... ואח"כ פתאום תקלוט שהנה חצי יום עבר - מבלי שנזכרת בה...
וכך - בצורה הדרגתית ה"דיבוק" הזה פשוט יעזוב אותך. (אתה מוזמן פשוט לנסות את זה, ואח"כ ספר לי/לנו איך זה הולך). אהבה נכזבת היא דבר כואב, את זה כולנו יודעים. החדשות הטובות הן שכמעט כל בני האדם עברו את ה"חוויה" הזו - ובסופו של דבר - מתבגרים ומתחשלים כתוצאה מהתנסות כזו. אז אם כרגע עצוב וכואב לך - קבל את הרגשות שלך כדבר נורמאלי, שכולנו עוברים, חלק מהחיים... כמו שפרד הורד - שהוא יפהפה - הוא מלווה בקוצים, נכון? כך גם החיים.... מלאי קוצים
החלום שסיפרת נשמע לי יפהפה והייתי מפרשת אותו בצורה הבאה: הידידה שלך שהיתה מחופשת וברגע שהורידה את המסכה הסתבר לך שזו "אהובתך" - זה יכול להגיד כמה דברים: 1. שהכל מסכות בחיים... מתחת למסכות בעצם כולנו אותו הדבר, ואם זה כך, אז החלום כאילו רומז: מה קרה לך דווקא עם X מסויימת זו? מה הקטע שלך איתה? 2. שהדרך אל ליבה של "אהובתך" אולי עוברת דרך ידידות. אולי תוכל ליצור קשר ידידותי - בלתי מחייב איתה, שבשלב מאוחר יותר יתפתח למשהו עמוק יותר (או שלא....
) ועוד מילה על אהבה: רובנו לא כ"כ מודעים לרעיון הבא: אהבה שלנו לאחר אומרת שאנחנו בעצם אוהבים תכונות מסויימות
שנמצאות אצלנו - אבל אנחנו רואים אותן אצל האחר! כלומר - האנשים סביבנו משמשים לנו בעצם כמראות - כאשר חלקים מתוכנו משתקפים בתוך המראות הללו. עפ"י הגישה הזו - תכונה שאינני אוהבת באחר - היא תכונה שקיימת אצלי, אני בדר"כ לא כ"כ מודעת לקיומה של תכונה זו, וכמובן שלא מקבלת אותה=לא אוהבת אותה. היפוך הדבר קורה עם אהבה (כפי שכתבתי למעלה). אשמח לדעת אם משהו מכל האמור מדבר אליך, ושתהיה לך שבת נפלאה