שלום

kutu

New member
שלום

אומנם אני לא גרוזיני, אבל יש לי חבר. רציתי לדעת איך קוראים לרוטב הירוק הזה ששמים על הביצה ולבקש מתכון שלו תודה ויום טוב
 

תמי 80

New member
אני לא יודעת לגבי הביצה...

ואני גם לא יודעת לאיזה ביצה אתה מתכוון....אבל רוטב ירוק זה טח'מלי...
 

kutu

New member
לא לא

לא קוראים לזה ככה ברח לי השם אבל זה לא זה :\
 

kutu

New member
כןןןןןןןן

יש לכם מושג איך מכינים את זה? זה טעיייים
 

mike sp

New member
מז'אבה זה שם נוסף לטחמלי... ../images/Emo13.gif

ננסה לארגן לך מתכון
 
מז'אבה?? MJAVE???

כי אם כן אז... הנה: טקמאלי - רוטב שזיפים גרוזיני .רוטב חמוץ-חריף נפלא ורב שימושי, שבלעדיו אין קיום למטבח הגרוזיני מגישים אותו לצד מאכלי בשר (במיוחד שישליק) או לצד מאכלי דגים. משתמשים בו גם לתיבול סלטים ומנות ראשונות (כמו במנת הסלק שלעיל). בעונת השזיפים, עקרות הבית הגרוזיניות מכינות כמויות גדולות של רוטב ושומרות לכל השנה. במקור משתמשים בשזיפי בוסר חמוצים וקשים, אך גם שזיפים רגילים יתאימו, אם כי הטעם יהיה שונה מעט (גם שזיף מתוק הופך לחמצמץ במהלך הבישול). אפשר להגדיל את .הכמויות ולשמור במזווה :חומרים ל-2 ק"ג שזיפים ראש שום 1, מופרד לשיניים קלופות פלפלים חריפים טריים 1 - 2, ירוקים או אדומים ,אם רוצים למתן את החריפות, מסלקים את הגרעינים צרור גדול של כוסברה צרור שמיר 1/3 כמה ענפי בזיליקום כמה ענפי נענע מלח, לפי הטעם כוסברה טחונה 2 כפיות :אופן הכנה .מניחים את השזיפים בסיר, מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים עד שהשזיפים רכים מאוד וכמעט מתפרקים .מעבירים את השזיפים, יחד עם מי הבישול, דרך מסננת דקה, כדי להיפטר מהקליפות ומהגלעינים .טוחנים שום, עשבי תיבול ופלפלים במעבד מזון, עד לקבלת רסק דליל אם משתמשים ברוטב בתוך שבוע עד שבועיים ממועד הכנתו - מערבבים את רסק השזיפים עם תערובת השום ועשבי התיבול, מתבלים במלח ובכוסברה ושומרים בקירור. הרוטב צריך להיות חמצמץ-חריף מי שאוהב רוטב מתוק יותר, יכול להוסיף מעט סוכר. אם מכינים את הרוטב למזווה: מביאים את רסק השזיפים המסונן לרתיחה על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים את תערובת השום והתבלינים ומבשלים יחד עד לרתיחה. מורידים מאש, מתבלים במלח ובכוסברה, ואם רוצים מוסיפים מעט סוכר. יוצקים את הרוטב .לתוך צנצנות מעוקרות ואוטמים באופן הרמטי. הרוטב יישמר במשך חודשים ללא קירור. טקאמלי=מז'אבה
 

תקליטן

New member
לא שזיפים רגילים!

אם משתמשים ברגילים הרוטב יוצא מתקתק וזאת ממש לא הכוונה. אך ורק שזיפים ירוקים, קטנים ובוסריים. דרך אגב, אני לא גרוזיני. אשתי כן.
 

mike sp

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif

ספר לנו איך החיים לצד אישה גרוזינית
?
 

Miri 3

New member
שלום לך קוטו (../images/Emo6.gif) בקשר לשאלתך:

קודם כל אני צחקתי בגלל הניק... לא קשור לשאלה.. אז ככה לרוטב הזה שאתה מתכוון ומאכל עצמו קוראים קוורצחיס חאליה. אם זה מה שאתה מתכוון .. אני מקווה, הרוטב הוא של חאליה.. אז ביי בי בנתיים יש את המתכון הזה באתר של קהילת גרוזיה במתכונים.. אם בכל זאת תרצה אז אשלח לך את זה פה.
 

Miri 3

New member
טוב, רק עכשו הבנתי שהתכוונת למשהו

אחר, כי רק עכשו קראתי את ההודעות
 
הכינוי שלך ../images/Emo141.gif

אני מבינה שכבר נתנו תשובה לגבי הירוק הזה שזה "מג'אבה " אבל הכינוי שלך אתה בטוח שאתה יודע את משמעותו
 
למעלה