שלום

שלום

יש לי B12 תוצאה 207. רופא מחליף אמר לי שזה גבולי, ואמר שאם לא אתחיל לאכול בשר, יצטרכו לתת לי זריקות B12. אני לא אוכלת בשר, כי אני לא אוהבת. אני לא צמחונית, אני אוכלת עוף, דגים, ביצים. הוא אמר שבבשר, זה הכי טוב. אגב, רופאת המשפחה שלי, לא הייתה היום, והוא החליף אותה. היא זאת ששלחה אותי לבדיקות. היא שלחה לבדיקות, בגלל שאני מתעייפת מהר, אחרי 5-10 דקות של הליכה רגילה. (לא מהירה) הוא אמר שאני צריכה גם לעשות, בדיקות של ברזל, מאגרי ברזל וחומצה פולית. שאלות: האם הB12 באמת נמוך/ גבולי? האם זאת סיבה להתעייפות מהירה? הוא אמר שלא נותנים, טבליות B12 במקרה כזה, ואני שואלת אם זה גבולי, לא עדיף לתת לפני שזה יהיה נמוך עוד יותר??? האם רק אם אתחיל לאכול בשר, לא אהיה עיפה? תודה מראש.

מחסור ב-B12

גם בדגים ועוף יש כמויות טובות של B12 המחסור שאת סובלת ממנו מצריך תוספת של B12 -או בזריקות- ואז זה ישיר ומהיר או בטבליות דרך הפה . זה נכון שחשוב מאד לעשות גם בדיקת ברזל וחומצה פולית . לא כדאי לחכות שהרמה תרד יותר .זה נמוך מספיק. למה לחכות? תוספת עקב מחסור יכולה לשפר משמעותית את ההרגשה שלך.

לרוני ברוך בהמשך להודעתי הקודמת

הרגע חזרתי מהרופאה מבחינתה הB12 שלי בסדר גמור וגם כשאמרתי לה שהרופא המחליף אמר שזה גבולי למקרה שלא שמה לב היא אמרה שזה בסדר וגם אמרה שאין צורך לעשות בדיקת ברזל. אציין רק שכנראה יש לי בעיה בלב בדיקה עוד חודש ולכן פשוט נראה לי שהרופאה מקשרת את העייפות ללב למרות שזה יכול להיות גם זה וגם זה בכל אופן הבנתי שB12 זה ללא מרשם רופא אם את אמרת שאני צריכה בכל זאת את דיאטנית אני סומכת על זה העניין הוא איך אני יודעת כמה לקחת אני יודעת 1 ביום אבל לכמה זמן? ואיך אדע אם הרמה עלתה לי בשעה שהרופאה שלי בכלל לא מייחסת לזה חשיבות ואז לא אעשה בדיקה מחודשת לזה? או שאפשר לדעת לפי השיפור בהרגשה? למרות שזה לא נראה לי הגיוני אני פשוט לא רוצה להגיע למצב של עודף בB12 שאני יודעת שגם זה לא טוב אני יודעת שאני יכולה להחליף רופאה כל רגע אבל מאיפה אני יכולה לדעת איך רופאה אחרת תהיה? סליחה על האורך אודה מאוד לתשובתך

B12

ניתן לקחת B12 בטבליה למציצה. רצוי לבדוק אחרי 3 חודשים את הרמה ע"מ לדעת אם יש הטבה/שינוי. בכל מקרה תוכלי להרגיש אם יש שינוי, למרות שלעיתים קורה שכאשר אנחנו לוקחים משהו אז ההרגשה עשויה השתפר גם מעצם הטיפול עצמו (נקרא אפקט פלצבו). לשיקולך האישי המשך הטיפול.

לרוני ברוך סליחה על ריבוי השאלות אך

רציתי לדעת עוד משהו נכון יש כמויות שונות של B12 אז איזה כמות אני צריכה לקנות? כמה מק"ג כל טבליה?

אורליצ

New member
תקני בבית מרקחת כדורי B12

יש כמה סוגים, סינטטי וטבעי.את לא צריכה בשביל זה מרשם רופא. לוקחים מתחת ללשון ואם אין לך בעיות שקשורות לספיגה של B12 זה יעלה לך מהר את הרמה. תעשי את כל הבדיקות שהמליצו לך וגם תלכי לרופא נשים לבדיקות כלליות כך יוכלו לאתר הן את החוסרים שיש לך והן גורמים אפשריים לחוסרים. צריכים למצוא האם הסיבה למחסור זאת תזונה לקויה או בעיה בריאותית כלשהי. בעיה בריאותית נפוצה אצל נשים יכולה להיות דימומי מחזור גדולים שגורמים לאובדן ברזל ו B12 דימומים זאת הסיבה שיש הרבה נשים אנמיות:הן מאבדות כל מחזור הרבה ברזל, B12 וכדוריות דם אדומות שמכילות המוגלובין בכמויות גדולות יותר ממה שהם מקבלות בתזונה, הן מפתחות אנמיה שנובעת מחוסר ברזל ולכן מרגישות עייפות (רמות המוגלובין נמוכות אומרות פחות חמצן שמגיע לתאים). תאכלי עוף,דגים, ביצים וחלב, כבד עוף פעם בשבוע (הוא מכיל רמות גבוהות של ברזל ו B12), בכולם יש ברזל ו B12. בשר בקר לא נחשב בריא במיוחד אפשר להסתדר בלעדיו.

למעלה