שלום..

שלום..

קודם כל אני חייבת לציין שהפורום שלכם הוא ממש מדהים! ואני נהנית מאוד לקרוא בו.. למרות שאני לא ממש כותבת בפורום.. הייתי רוצה לנסות ולהכין לראשונה עוגה.. אני גרה בבית שמש איזה חנויות יש באיזור?! אולי בירושלים? וגם איזה חומרים אני צריכה לקנות? האם משתמשים במכחולים רגילים? אני הייתי רוצה לצייר על עוגה ולא לפסל.. זה נראה לי מסובך מידי יחסית לעוגה הראשונה. אודה לכם אם תתנו לי רשימת חומרים ועלויות. תודה מראש.. טל (למרות שבכרטיס רשום לירון..)

ענבר100

New member
../images/Emo98.gifברוכה הבאה

לגבי רשימת חנויות - יש רשימה במאמרים תסתכלי מה הכי קרוב אליך. לגבי חומרים - לי המליצו להתחיל עם בצק סוכר; צבעים בסיסיים (אדום, כחול צהוב) ולדעתי גם שחור - או טוש או צבע כי צריך את זה בשביל קווי המתאר. מכחולים - אחרי שניסיתי כמה מכחולים ממליצה על אלו שמיועדים לצבעי מים, לדעתי זה הכי קרוב לנוזל שבו משתמשים לצבוע. מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה

U n i q u e 1 8

New member
עזרה בדרך ../images/Emo101.gif

בירושלים יש חנות קטנה וזולה יחסית שנקראת "הכל לאופה וגם בית קפה" היא אמנם ממוקמת בשוק 0החלק המכורה, רח' השזיף 12) אבל האוירה בה מאד שונה, והיא מאד קונטרסטית לשוק (ישן חדש)- בקיצור- שווה ביקור. קילו בצק סוכר עולה שם 24 ש"ח (סטנדרטי לחלוטין) וכל ג'ל למאכל עולה 14 ש"ח. בקשר למה את צריכה בעוגה ראשונה מצויירת- יש מאמר על זה בפורום "אומנות בעוגות" (לא מתחילים! ובעצם- אולי טל הכניסה את המאמר כבר גם לפה) הקניה הראשונה שלי הייתה בסביבות ה70 ש"ח וכללה קילו בצק סוכר וג'לים: כחול אדום צהוב ושחור.

תודה רבה רבה רבה!!

לגבי החנות "הכל לאופה וגם בית קפה" היכן היא ממוקמת? כתבת "בשוק 0החלק המכורה ר'ח השזיף 12"מה שם השוק בו בחנות מצויה? וליד איזה מקום מוכר נמצא רחוב השזיף? ועוד שאלה.. אם אני רוצה להכין עוגה אחת בינונית.. כמה קילו בצק אני צריכה?

t a l talim

New member
טל, ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

רשימת חנויות תמצאי במאמרי הפורום, וכן מאמר מצוין המסביר בפירוט כיצד לצייר על עוגה. כדאי להשקיע במכחולים סבירים (10-20 ש"ח למכחול)- הטובים ביותר הם סייבל, אך גם תחליפים מסוג טוב יעשו את העבודה. "רשימת קניות" לעוגה מצוירת- - 1 ק"ג בצק סוכר (תשתמשי ב- 600 גר' פחות או יותר) - קורנפלור - מערוך - משטח קרטון לשים עליו את העוגה (אם אין לך משהו בבית) - טוש שחור (קצת קשה להשיג היום, בינתיים תוכלי לצייר בצבע מאכל ומכחול) - עפרון 6B - נייר אפיה או נייר פרגמנט - מכחולים- דק ועבה (מספר 1 ו-3, ואם אפשר גם אחד שטוח רחב יותר לרקעים) - צבעי מאכל- אדול, כחול, צהוב, שחור ולבן. בהצלחה, ומחכה לתמונות!

DOLPHINREEF

New member
לא, בעבודה עם בצק סוכר משתמשים

הצבעי מאכל מיוחדים , ג'ל, שהוא צבע מאכל מרוכז מאוד, צבעי המאכל הרגילים אינם טובים לבצק סוכר מאחר והם מדוללים עם מים...

סליחה?? למה רק ג"ל ? מה רע בנוזל?

זה שאצל מר קייק אין סוגים אחרים של צבעים זה לא אומר שהם לא טובים לי יש צבעים נוזל מעולים והרבה יותר טובים לציור וגם לצביעת של הבצק

למעלה