שלום

along

New member
שלום

שמי אלון ואני בן 24. לפני כחודשיים סיימתי טיפולים כימותרפיים שארכו כשנה וחצי וכללו גם ניתוח והקרנות. היה לי סרטן מסוג יואינג סרקומה באגן. כול זמן הטיפולים, לא הרגשתי צורך להיכנס לכאן לפורום. אני חושב שזה די קשור לפעם אחת, די בתחילה, שכן נכנסתי לפורום, קראתי תגובות של אנשים, והרגשתי שזה לא ממש עוזר לי בהתמודדות עם המחלה. לאורך כול ההתמודדות עם המחלה, השתדלתי שלא להיקשר אל אנשים מהמחלקה - אל חולים אחרים. זה לא היה במודע. זה היה דבר שהבנתי שקרה רק לאחר תקופה די ארוכה, שהייתי כבר בשלהי הטיפולים. היום, שאני לאחר סיום הטיפולים, וחוזר אט אט לחיים : בין אם זה לחזור ללימודים שנקטעו באמצע, לחזור לעצמאות( אחרי הניתוח כמעט שלא יכולתי לזוז, אח"כ הייתי עם קביים ועכשיו עם מקל הליכה). אני פתאום מתחיל לשחזר את כול מה שהיה בתקופה הזו. נראה לי לפעמים שרק עכשיו אני בעצם מעכל את כול מה שהיה - כאילו שבזמן הטיפולים לא היה לי זמן לזה! אחד הדברים שמקשים עלי הכי הרבה, זה לשמוע פתאום, על אנשים שהכרתי במחלקה ושלא שרדו את המחלה. מסתבר שכמה שלא רציתי להתקרב - התקרבתי הרבה יותר ממה שידעתי והרגשתי. ברגעים שאני עם עצמי, אני פתאום נזכר בהם. וזה קשה! בשעה הזאת של הלילה הרגשתי כי לבוא ולכתוב כאן בפורום את ההודעה זה הדבר הנכון לעשות. כנראה שעם כול התמיכה שיש לי מסביב, ויש לי הרבה תמיכה : מהחברה, שלה אני חייב עולם ומלואו, מהמשפחה ומהחברים, אני עדיין מחפש לדבר ולשתף אנשים שעברו את שעברתי - שיש להם את ההרגשות שלי ואת החששות שלי. תודה שקראתם.
אלון
 
אלון בוקר טוב

אני מאוד שמחה שספרתה לנו את הסיפור שלך.אני רק בתחילת הדרך ואני חושבת כמה שיש תמיכה מהמשפחה ומחברים זה לא אותו דבר כמו מאלה שעוברים את זה .אני מאוד שמחה שעברתה את המחלה ואתה חוזר לחיים רגילים
 

yiska11

New member
ככה גם אני בדיוק הרגשתי

החלטתי לא לדבר על זה יותר מדי , ולא להתקרב אל אנשים שעברו את זה יותר מדי . כי חשבתי שאני כבר בריאה ואין לי שום קשר לזה יותר . לך לקחו חודשיים - שזה טוב תוציא את הכל עכשיו וככה תפתח עתיד חדש וטוב יותר. לי לקח 14 שנה עד שלפני בערך חודשיים החלטתי לשתף אנשים שעברו את זה ויודעים בדיוק איך ההרגשה .עד אז לא חשבתי על זה בכלל ולא התעסקתי בזה בכלל . וגם אצלי נשארו זכרונות של ילדים שהיו איתי וההורים שלהם דיברו עם ההורים שלי בזמן ההמתנה לטיפולים - ואח"כ שמעתי שהם לא שרדו וזה השפיע עליי לא במודע אלא בתת מודע . אני מצאתי שהפורום הזה ממש טוב לשיתוף במה שעובר עלייך מבחינת רגשות והכל . אולי גם אתה תמצא שהוא יעיל !
 
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

אני מאד מבינה מה עבר ועובר עליך. בתור בוגרת הודג'קינס בגיל 23, כאילו פתאום כשהחיים התחילו - הם נעצרו. וכל תקופת הטיפולים נשארה כמו חלל אפל שפעם היה לי חשש גדול מפניו אבל היום אחרי שהזמן עבר, והיה לי זמן לחשוב על מה היה שם, כי כשהייתי "שם" לא היה לי מושג בעצם מה עובר עליי, זה כאילו שמישהו אחר בא וקיבל טיפולים והלך הביתה. ובאמת רק אחרי שנגמרו הטיפולים היה זמן לחשוב ולעכל את מלוא עוצמת הרעיון - היה לי סרטן. ומשם דרך הפחדים שלפני כל ביקורת ובדיקה, ודרך החשש התמידי של - איך אני מספרת ל.. לכל אדם חדש שאני פוגשת בעצם, ודרך העצב, לאט לאט, התחלתי בעצם את החיים מחדש, כי בעצם המחלה והתמודדות עשו אותי לאדם קצת שונה ממה שהייתי לפני כן, ומבחינתי - שונה לטובה. אני מאד שמחה שבחרת לכתוב כאן, אני חושבת שלגלות שאתה לא לבד ולא שונה בתחושות ובמחשבות מאד עוזר לקבל את הדברים, מאשר לחשוב כל הזמן שאתה לא בסדר. אני חושבת שלתת לגיטימציה לרגשות שלך ולחוויה שעברת כמו שעברת אותה היא צעד גדול לקראת ריפוי הנפש. ממליצה לך לקרוא את הקישור המצורף, אולי זה יעניין אותך.. :) יום טוב גלי
 

along

New member
תודה לכולכם!!!

תודה על התגובות. אני חייב לציין שאחרי שכתבתי כאן, וקראתי את התגובות, ההרגשה שלי השתפרה בהרבה. שיהיה לכולנו סוף שבוע נעים :) נ.ב למישהו יש מתכון לקדירת בשר עם ירקות ??? אלון
 

מיליתו

New member
קדירת בשר עם ירקות

ברוך הבא לפורום, קודם כל. טוב שסיימת את הטיפולים, ועכשיו אתה כאן. מה התוכניות שלך לעתיד (חוץ מלהכין בשר עם ירקות, והאם זה לכבוד ארוחה רומנטית לאורחת מיוחדת?). אני אגיד לך איך אני מבשלת. אני לא משתמשת במתכונים, רק בכמה עקרונות, וכמעט תמיד יוצא לי מצויין, אם אני לא שוכחת להוריד מהאש או משהו כזה. מתחילים בטיגון בצל ושום (בצל אחד גדול וכמה שיני שום - קודם הבצל על אש בינונית ותוך כדי ערבוב כדי שלא ישרף). אני לא יודעת איזה בשר אתה רוצה להכין, אבל הכמויות בהתאם. אח"כ מטגנים בתוך הבצל והשום את העוף או הבשר. כשהעוף מתחיל להלבין או הבשר להשחים טיפה, מוסיפים מים בגובה שבדיוק מכסה את הבשר / עוף. בשלב הזה אפשר להוסיף תבלינים - מלח ופלפל - אני אוהבת גם כורכום (זה מצויין לניקוי הכבד) וקרי, אבל אפשר גם ללכת על טיבול "אדום" עם פפריקה מתוקה וחריפה (תלוי במוצא שלך), ולהוסיף קופסת רסק עגבניות. בשלב הזה מוסיפים את הירקות (קודם הקשים) גזר, בטטה, תפו"א, אפפונה, שעועית, ברוקולי, כרובית קישוא (לא חייבים הכל, מה שיש בבית, רק להקפיד לשים קודם את הירקות הקשים). אני אוהבת להוסיף גם קצת אורז / גריסים / כוסמת. עבור כל כוס של "תוספת" שמים 2 כוסות מים. מבשלים עד שמוכן - לפי הריח, המראה והטעם - חשוב לטעום מדי פעם...
 

yiska11

New member
היי תגידי.......

1) יש לך מתכון לפיצה טובה ? אני חולת פיצות ומחפשת לנסות את כל המתכונים האפשריים .
 
למעלה