שלום לכולם! כרגיל, יש לי שאלה קטנה... אתמול הייתי באזריעלי וראיתי שיש גשר קטן בין ביניין הקריה לקניון. אבל אז ראיתי שיש עוד ביניין שכתוב עליו קיריה. איך זה, יש לקיריה מס' ביניינם או זה עם הגשר לא חלק מהקיריה?? ואם הוא כן, אז איך קוראים לביניין הזה?
אם כן - זהו בניין חדיש שאוכלס לא מזמן ושייך לירוקים (מז"י,דו"צ ועוד..) ואפילו הרמטכ"ל והסגן שלו עברו לשבת שם..קיבלו קומה שלמה פרטית. אין לי מושג איך קוראים לבניין הזה. אם את מדברת על בניין אחר שהוא מחוץ לקריה, אז אני לא מכיר.
מז"י- מפקדת זרועות היבשה. יענו- ההפך מחיל הים וחיל האויר. (יבשה, אויר, וים, יש מבין?) דו"צ- זה דובר צה"ל, אבל אנחנו עדיין יושבים בבית סוקולוב, והלשכה עדיין מחוץ לבסיס. הלשכה תעבור (הלשכה זה הדוברת עצמה, ועוד מעט אנשים) רק בהמשך.
הקריה, כינוי לכל האזור המאכלס בנייני ממשל בת"א. הקריה, היא לא רק המבנים הנמצאים בתוך החומה עם השערים, אלא גם הרבה בניינים מסביב. למשל, ברח' הארבעה, ברחוב קפלן, והרחובות המובילים אליהם, ישנם משרדי ממשלה כדוגמת, משרד השיכון, יחידת הבינוי, לשכת שיקום נכים בת"א, רשות השידור ועוד. 2 הבניינים המחוברים בגשר אל הקניון, משרתים יחידות שלא כדאי ולא ראוי לפרט את תפקידן או מטרתן, או מיקומן מעל גבי האינטרנט אפילו ש"כולם יודעים". ובכלל בתוך שלל כללי בט"ש ישנו כלל האומר בעברית פשוטה "יש להמנע מפטפטת יתר"
ראוי כי נשמר ונזהר מלדבר יותר מדי על מקומות מאובטחים יותר ופחות.