שלום

נחמה פ

New member
שלום

בת זוגתי חשה כבר מס' שנים שהיא למעשה גבר, היא מתלבשת בצורה גברית ומאמצת לעצמה התנהגויות גבריות יש לי מס ' שאלות בנושא ואשמח אם תוכלו לענות לי בנושא: 1. האם מישהו/י מביניכם יודע מהי הפרוצדורה לשינוי מין מנקבה לזכר? והאם נעשה דבר כזה בארץ? 2. האם זהו ניתוח מוצלח מבחינת התיפקוד המיני לאחר הניתוח? 3. משפחתה של בת זוגתי איננה כלל בעד שינוי שכזה האם יש לכם איזו שהיא עצה כיצד ניתן לרכך את "המכה" וכיצד ניתן לתת להם מידע בנושא כך שיבינו עד כמה בת זוגתי סובלת וכי הניתוח הוא הדבר הטוב ביותר עבורה? 4.אילו אתרים ישראליים קיימים בנושא? אני אודה לכל מי שיוכל לענות לי על שאלות אלו או סתם להגיב ולהסביר לי קצת יותר בנושא בתודה מראש נחמה

שלום גם לך,

קודם כל, אם בת זוגתך חשה שהיא למעשה גבר, יכול להיות שהיא תרצה שתדברי אליה/עליה בלשון זכר. מאחר שאת מדברת עליה בלשון נקבה אני אאמץ את זה, אלא אם כן תאמרי אחרת. אני ממליץ בכל לב לדפדף מעט אחורה בפורום, יש מידע רב שאצור בדפיו. [המידע הבא יהיה רובו ככולו בלשון זכר, כולל בעלי המקצוע, אבל אני עדיין פמיניסט!] 1. טכנית הפרוצדורה לשינוי מין מנקבה לזכר מורכבת משלושה שלבים ו/או שלוש אפשרויות (לא כל הטרנסים בוחרים לעשות את כל השלבים): א. הורמונים (פירוט על הורמונים בהודעה הזו שכתבתי). ב. ניתוח להסרת חזה ועיצוב חזה גברי (מומלץ להסתכל ב- www.transster.com, צריך להירשם אבל זה בחינם ושפע אינפורמציה בתמורה). ג. ניתוח תחתון לעיצוב פאלוס (יש כל מיני טכניקות, ניתן לראות באותו אתר). האם זה נעשה בארץ? כן. א. הורמונים- בעיקרון, על מנת להשיג הורמונים, צריך ללכת לאנדוקרינולוג ולקבל מרשם. רוב האנדוקרינולוגים לא ירשמו מרשם בלי לראות איזשהו מסמך מפסיכולוג/פסיכותרפיסט ש"מאשר" שאתה סובל מג'נדר דיספוריה כלשהי ושאתה זקוק להורמונים. עדיף ללכת לפסיכולוג שמתמחה במגדר, יש כמה כאלו בארץ, בתל אביב, בחיפה וכו'. מבחינה כלכלית משתלם יותר לעשות את התהליך הזה דרך קופת חולים, אבל מבחינה בירוקרטית ומבחינת רגישות, עדיף לעשות את זה בצורה פרטית. ב. ניתוח להסרת חזה ועיצוב חזה גברי- בסקטור הפרטי יש מספר זעום של מנתחים פלסטיים שמבצע את הניתוח הזה. התחום מאוד לא מפותח, הם לא בקיאים כל כך בשיטות השונות ואין להם מספיק ניסיון (הכי הרבה זה 4-5 מנותחים). בדף זה ממש יש הודעה של מישהו שהתנתח לאחרונה אצל ד"ר וולף, אני עצמי הייתי אצלו בפגישת היכרות והוא נראה בסדר גמור. בסקטור הציבורי (על חשבון המדינה) יש תוכנית לשינוי מין בבית חולים תל השומר, הם מתמקדים יותר בניתוח התחתון אבל מבצעים גם את הניתוח העליון. אני לא יכול לדווח כלום על נסיון או תוצאות, כי אין לי מושג. יש אפשרות לבצע את הניתוח בחו"ל: בארה"ב התחום הרבה יותר מפותח, בסדר גודל של מאות ואולי אלפי ניתוחים, יותר אפשרויות מבחינת פרוצדורות הניתוח וכו', הבעיה היא רק המחיר. בגרמניה נראה שניתן לעשות את הניתוח יחסית בזול ואצל מנתחים עם נסיון עשיר. ג. ניתוח תחתון לעיצוב פאלוס- עד כמה שאני יודע, את הניתוח הזה מבצעים בארץ רק במסגרת התוכנית של תל השומר, מאחר שקיים איסור לבצע ניתוחים כאלו בצורה פרטית. אין לי עדיין את כל האינפורמציה על תל השומר, אבל האמת היא שבעוד כשבוע אני אדע קצת יותר. שוב, גם כאן אין הרבה אפשרויות, אתה לא יכול לבחור בין הפרוצדורות השונות (בסגנון take it or leave it) ולדעתי לרופאים אין מספיק ניסיון פרקטי בתחום. גם כאן, בחו"ל הנושא יותר מפותח ומנוסה, אפשר לברר את הדברים האלו באינטרנט, אז אני לא אפרט. *חשוב לציין- את הניתוח העליון ניתן לעשות בלי לקחת הורמונים, כפרוצדורה קוסמטית. את הניתוח התחתון לא ניתן לעשות בלי לקחת הורמונים, משום שזה כרוך בהוצאת כל המערכת הנקבית שבין השאר מייצרת את האסטרוגן ואי אפשר לחיות בלי שום הורמונים. **יש טרנסים שבוחרים לעשות עוד הליך והוא אותה הוצאת המערכת הנקבית (hysterectomy). זהו הליך חובה במקרה של ניתוח תחתון, אולם יש שבוחרים לעשות אותו גם בלי לעשות את הניתוח התחתון, על מנת למנוע סיבוכים עם ההורמונים וגם על מנת להוציא את החלק הזה בגופם שמייצר אסטרוגן. 2. השאלה היא איך את מגדירה תיפקוד מיני מוצלח. מאחר שאין את המערכת הזכרית הפנימית, אבר מין גברי "משוחזר" לא יוכל להגיע לאורגזמה עם נוזל זרע וכו'. יש כל מיני שיטות בהן אפשר להגיע לזיקפה (למשל, השתלת משאבה בשק האשכים), אבל לפי מה ששמעתי זה לא מגיע לזיקפה מלאה ו"חזקה" כמו אבר מין ביולוגי. מבחינת תחושה, שוב, זה מאוד תלוי בפרוצדורה שבוחרים וכמובן, אם הניתוח מצליח או לא. כיום ברוב הפרוצדורות משתמשים בכל או בחלק מהדגדגן ומהעצבים באיזור כדי למקסם את התחושה. 3. האינטרנט הוא מקור נפלא: http://www.transfamily.org/ http://www.tsfaq.info/ תריצי בגוגל: transgender family ותקבלי עשרות אתרים. מעבר לזה, אני חושב שמילת המפתח היא תהליך, הדרגתיות והבנה. זה מאוד תלוי באישיויות ובדינמיקות במשפחה, אבל לדעתי חשוב לא "לזרוק פצצה" ולתת להם להתמודד עם זה לבד, אלא לשבת ולהסביר שוב ושוב. הרבה אנשים בוחרים לכתוב מכתבים לבני משפחתם ולצרף מאמרי מפתח או כמה דפי הסבר. יכול להיות שככל שיעבור הזמן, יתחוללו השינויים הפיזיים והנפשיים, ובני משפחתה יראו שהיא מאושרת ושזה עושה לה טוב, כך הם גם יקבלו את זה יותר. מצד שני, יכול להיות שזה לא יעבוד, יש משפחות שמתנכרות לילדיהם במצבים כאלו, זו סיטואציה מאוד בעייתית וחשוב להכין רשת ביטחון רגשית וכלכלית, משום שזה תהליך מטלטל. 4. כרגע אין ממש אתרים ישראליים בנושא, עוד כמה חודשים יהיה אחד שלי, אבל זה עדיין לא רלוונטי. אם בכל זאת את מתעקשת: טרנסיוּת באתר הבריאות של הבית הפתוח, וזהו, אין עוד. מומלץ ביותר להסתכל באתרים אישיים של טרנסים, אפילו אם הם באנגלית. אני מצרף קישורים להודעות עם קישורים שהצבתי בעבר.

נחמה פ

New member
../images/Emo140.gifתודה על התגובה הנרחבת

כן בת זוגתי מעדיפה שימוש בלשון זכר אך על מנת שלא ליצור בלבול בקרב הקוראים השתמשתי בלשון נקבה. אנ אחזור מאוחר יותר לאחר שאקרא את כל הלינקים תודה רבה והמשך יום נעים נחמה

כאן רובנו מבינים/ות,

אבל אפשר להשתמש בסימון של FTM או כל הגדרה מתאימה אחרת ("בן זוגי הוא טרנסג'נדר FTM" וכו'). בהצלחה

למעלה