שלום!

Blade2

New member
שלום!

שלום, אני בן 17 ושוחררתי מהצבא בפרופיל 21 בעקבות בעיות רפואיות. אני מתחיל לשקול את עניין ההתנדבות ורציתי לברר כמה פרטים. 1) מה משך השירות בתור מתנדב? ממישהו אחד שמעת שלוש שנים, מישהו אחר אמר שנתיים, ובמקום אחר קראתי שנה וחצי, אז אני די מבולבל. 2) מה בנוגע לשירות ביחידות שדורשות קורסים, או הכשרה? האם ההכשרה נחשבת כחלק מתקופת ההתנדבות או שהיא מתווספת אליה? 3) מה בנוגע ליחידות שבהן חיילים רגילים צריכים לחתום קבע? האם אני מחויב לחתום קבע גם כן? האם אני חייב להתנדב יותר זמן ביחידות מסוימות? 4) נניח והתנדבתי, ולאחר כמה זמן, אני מוצא שקשה לי להסתדר במערכת הצבאית, או שבעיה הרפואית מעיקה עליי יותר מדי, האם אני יכול לצאת מהצבא באמצע? 5) איך מתבצע השיבוץ ליחידות, האם אני יכול לבקש מיונים לכל מקום? האם אני יכול להתנות את ההתנדבות בשירות בתפקיד מסוים (או בתפקידים בעלי אופי מסוים, נניח תפקידי פיתוח תוכנה)? הרבה שאלות, אני יודע, אבל מאוד אשמח לקבל תשובות לכולן. תודה! :)

TRANSFER

New member
שלום לך../images/Emo13.gif, וברוך הבא../images/Emo70.gif

אנסה לענות על השאלות: 1. משך השירות למתנדב שנה וחצי אך כמובן אפשר לחתום שס"ן עד 3 שנים. 2. ההכשרה נחשבת כחלק מתקופת ההתנדבות, כלומר הפז"ם[פרק זמן מינמילי] ממשיך לרוץ. לכן, אם תתקבל למיונים לקורס נחשב ומשך ההכשרה שלו גבוהה תידרש ברוב המקרים לחתום שירות ליותר משנה וחצי[בד"כ ל3 שנים], כי לצבא לא כדאי להשקיע בחייל רק לשנה וחצי. 3. כן, אם תלך לקורס יוקרתי, שמשך ההכשרה שלו גבוהה במיוחד,למשל "שחקים", "גמא" וכדומה. הצבא יכול לחייב אותך לחתום קבע כלומר שירות מעבר ל3 השנים הראשונות. 4. במקרה של בעיה רפואית שמונעת ממך להמשיך בשירות אז ברוב המקרים לא תהיה בעיה להשתחרר. אבל אם עברת קורס "נחשב" ופתאום באמצע השירות שלך לא "מתחשק" לך להמשיך לשרת בגלל שאתה לא מחויב ואתה מתנדב, אז יהיה לך הרבה יותר קשה לצאת. הכל תלוי בסיבה שאתה מעוניין לצאת מהצבא. 5. כן אתה יכול לבקש לעשות מיונים לכל מקום ובתנאי שהפרופיל הנדרש לתפקיד הוא מתחת לפרופיל 64. באתר הבא תוכל למצוא את כל רשימת הקורס שיש לצבא להציע: http://www.aka.idf.il/giyus/kadatz/?CatID=12944&DocID=30481&sideScroll=0 וכן, אתה יכול להתנות את ההתנדבות שלך בתפקיד מסוים, לא רק שאתה יכול לעשות את אלא אף רצוי! חכמים לומדים מטעויות של אחרים, אז בוא ותלמד מהטעות שלי. לא הייתי כל כך מודע לקורס שיש לפני שהתגייסתי, ולכן אני משרת כרגע בתפקיד שהוא טוב והתנאים מצוינים אבל לא זה מה שחיפשתי, כרגע אני עסוק הרבה בבירוקרטיה הצה"לית כדי לעבור לתפקיד שאני מעוניין, ככל הנראה אני לא אצליח, אז מאוד מאוד חשוב שתסגור את עניין התפקיד שלך עוד בטרם גיוסך! מקווה שעזרתי לך, ובהצלחה!!!

ny22

New member
מנהל
קורס הצילום של חיל האויר...

נחשב יוקרתי? אני אצטרך לחתום על קבע אחרי שאסיים אותו, או שאני יכול לעשות את הקורס ואחרי שנה וחצי להשתחרר (כרגיל)? תודה.

למעלה