שלום

liat y17

New member
שלום

קוראים לי ליאת ואני בת 17, ואני מעוניינת ללמוד על תלת מימד אני לי רקע קודם בזה, ואף פעם לא למדתי ורציתי לדעת אם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו מאד תודה

izackv

New member
ליאת

יש כאן כמה מדריכים למתחילים. התחום של תלת ממד מורכב בעצם מהרבה תחומים שונים מאוד. בדרך כלל מתחילים במידול שזה יצירת ההגדרה הפיסית של המודל - מקביל גם לפיסול אחר כך ממשיכים לטיקסטור שזה כמו צביעה של המודל, הגדרת מאפייני החומר שלו. יש את התחום של תאורה - שזה בדיוק כמו שצלם סטודיו משחק עם הרבה מנורות מיוחדות כדי לקבל תמונות איכותיות... יש את התחום של אנימציה, אפקטים מיוחדים (כמו פיצוצים), שילוב בתוך סרט וידאו אמיתי, עריכת וידאו (מעברים, שילובים, כתוביות), פס-קול, בימוי ועוד הרבה תחומים שונים. הכי חשוב לדעתי שתחשבי למה בדיוק את רוצה ללמוד תלת. מה מעניין אותך בזה? מה הרקע שלך בציור? במשחק? אחרי זה תקראי קצת מאמרים. לדעתי כדאי לך להתחיל עם מאיה או מאקס - פשוט בשתי התוכנות האלה יש קהל משתמשים דוברי עברית בגודל סביר. כלומר - תוכלי לקבל עזרה יותר בקלות מאשר אם תבחרי תוכנה כמו סינמה 4D. אחרי שעברת את המשוכה של התקנת התוכנה, תתחילי ללמוד את הממשק עבודה שלה. נראה מיותר, אבל הממשקים מאוד מורכבים וחשוב לדעת איך מסובבים, מזיזים מרחיקים ומקרבים דברים לפני שמתחילים לקפוץ למיים העמוקים. אחרי שאת שולטת בבסיס של הממשק, תתחילי עם מידול פשוט ביותר - חשוב לעבוד לפי המדריכים שמגיעים עם התוכנה ולפי מדריכים שאפשר למצוא בקלות ברשת. חשוב גם לא להתחיל בלנסות לבנות סצינה מורכבת באיכות של תמונה ריאליסטית. זה מתכון בטוח להתיאשות מהתוכנה. זמן הלימוד ארוך. זה בסדר, ככה זה היה אצל רובנו. צריך די הרבה שעות כדי לגרום לדברים להראות בצורה סבירה. צריך הרבה יותר זמן בשביל לגרום להם להראות כמו שאנחנו באמת רוצים :) חשוב להבין שאי אפשר ללמוד את זה בקורס מזורז של שבוע. צריך לתת לזה את הזמן ולהנות מהדרך. גם כשהיא נראית אין סופית. אם מבינים את כל זה, המשפט "השמיים הם הגבול" מקבל משמעות חדשה לגמרי.

eldarinn

New member
איזק תודה על התשובה המקיפה

גם הוספתי אותה בתור הודעה מומלצת בפתח הפורום למתעניינים נוספים.

למעלה