שלום...

ToTos KiD

New member
שלום...

מה נשמע? יש לי בעיה די גדולה... למעשה, זו בעיה של אבא שלי. אבא שלי גר לבד המון שנים. הוא אדם אמיץ, אינטיליגנטי ומנוסה מאוד, אבל בשנים האחרונות יש לו בעיות פרנסה. הוא לא עובד כבר 3 חודשים, וכל היום יושב בבית ומשתכר (הוא נורא מתוסכל). הוא שותה, ישן, קם, משתכר שוב ושוב הולך לישון. גם כשעבד הוא היה שותה, לרוב לשוכרה, אבל פחות. מאז שהפסיק לעבוד הוא לא עושה שום דבר פרט לזה. אני צורחת עליו, שופכת לו את המשקה, מגדפת וכועסת עליו, הוא מסכים איתי אך לא מסכים לעשות דבר. כבר נואשתי. מה אני יכולה לעשות? אני רואה את המשקה השטני הזה מכלה את כל כולו. הוא רזה מאוד בזמן בו עבד, ועכשיו הוא השמין הכל בחזרה. הוא מתבטל, כואב ומתענה, ומוצא נחמה רק באלכוהול. הוא לא מוכן לעשות דבר בשביל להיגמל. לדעתי, הוא לא מודה בפני עצמו שיש לו בעיה. מה אתם מציעים? מה ביכולתי לעשות עבור האיש הנהדר הזה, שמשחית עצמו במו ידיו? תודה על תשומת לבכם!

shanhen

New member
לבת הדואגת

מצבו של אביך אכן לא טוב. לפי התיאור שלך הוא משקיע את יגונו בבקבוק. זה משפט יפה כשזה מופיע בספרות או בשירה, אבל כשזה במציאות, בעיקר למי שיקר לנו, זה נראה אחרת. לפי התיאור שלך אביך סובל ממה שנקרא "שתייה תגובתית". אנשים שהשתייה מוכרת להם כמשהו טוב אפילו שאינם מרבים בשתייה. עד שעוברים משבר כלשהו, שמתקשים להתמודד עמו, ואז פונים למה ש"עושה להם הכי טוב", במקרה זה לאלכוהול. ברדך כלל מדובר באנשים מבוגרים שפתאום פורצים בהתקפת שתייה ומדרדרים בתקופה קצרה. קשה להעריך, בלי להכיר את אביך, מה יחזיר לו את ניצוץ החיים, את התקווה והרצון, אבל ברור שאסור להרפות. לא ברור בת כמה את, האם את היחידה המוטרדת ממצבו של אביך? האם ישנה גם אמא בתמונה או אחים/יות נוספים? העניין צריך להיות של כולם, מעין קואליציה למטרה אחת. אני מציע לך לפנות לייעוץ לאחד ממרכזי הטיפול הקרובים למקום מגוריך (הרשימה באתר המצורף), ניתן לפנות גם ללא אביך כדי להתייעץ פנים מול פנים ולקבל הכוונה מתאימה. שיהיה לך בהצלחה. נחום

shanhen

New member
כתובת מדוייקת

נדמה לי שההפניה שציינתי לא נכונה. כתובת עמתת "אפשר": www.efshar.org.il

למעלה