שלום!

solola

New member
שלום!

אני לא מצליחה לרדת במשקל (כתבתי פה מספר פעמים), למרות מאמצים רבים שאני משקיעה (ואובססייה קלה לנושא שמעיקה עליי כבר..), אז פניתי לדיאטנית, כי לא ראיתי כבר עוד ברירה. לפני הפנייה, נהגתי לאכול 1000-1200 קלוריות ביום - מוצרי חלב רזים, לחם קל, כמויות של אספרטיים, הרבה ירקות, פרי אחד ביום, 5 הליכות בשבוע (שעה כל פעם, הכי מהר שאני יכולה). אני שוקלת כרגע 62, 1.65 . אבל זה עם תוספת של שני קילו תוך שבוע, אחרי שהתחלתי לאכול לפי עצת הדיאטנית - לאכול כל שלוש שעות, ארוחת בוקר מלאה, ארוחת ערב מלאה (מרק, פחמימות, חלבונים, ירקות) ובאמצע עוד 3 סנדוויצ'ים עם פרי וירק כל פעם (כי אני לומדת ולא נמצאת בבית במהלך היום). היא אמרה שלא צריך שומדבר דל ולא צריך לחם קל, אבל נשארתי עם הדלים, כי זה נראה לי ממש מוגזם, ואני גם אוכלת 1-2 סנדוויצ'ים כאלה (במקום 3). בנוסף אמרה שאפשר לרדת ל 3 הליכות בשבוע, נשארתי עם 4. שמחתי מאוד שמרשים לי לאכול ובאופן כללי לחיות בצורה יותר נורמלית, אבל העלתי במשקל. שאלתי אותה, את בטוחה? בטוחה שלהוריד ספורט ולהוסיף קלוריות, זה טוב? קראתי כבר כל כתבה אפשרית ואני יודעת שצריך חילוף חומרים ובשביל זה צריך לאכול וכן הלאה.. אבל זה מדכא נורא. יש לי תת פעילות בלוטת תריס, יש לציין. אני כבר לא יודעת מה לעשות כדי לרדת , אם דיאטנית אומרת לי להפסיק דיאטה ולא מוכנה לראות אותי יותר מפעמיים כי אני לא שמנה מספיק.. מה אתם אומרים?

שלום

לפי נתוני הגובה והמשקל שלך את אכן לא צריכה דיאטה ואינך צריכה להגזים בהגבלה קלורית ובפעילות גופנית , ובמקרה זה אני כמו הדיאטנית שלך,בהנחה שאת "מאוזנת" מבחינת תפקודי בלוטת התריס, הייתי מציעה לך גם לאכול יותר קלוריות. מאחר שאת מציינת כי את עסוקה בנושא זה מידי ואפילו עד כדיי אובססיה קלה אולי יש מקום לשקול פניה לאיש מקצוע אחר, פסיכולוג/ית ולברר איתם את פשר ההתעסקות וההשקעה בדיאטה כשבעצם את לא בעודף משקל.

למעלה