שלום

adiville

New member
שלום

שלום לכולם. הייתי מעוניינת לספר לכם משהו שעובד עליי בימים אלה ואולי מישהו יוכל לייעץ לי בנושא... סבא שלי אושפז במחלקה האורולוגית באיכילוב לפני כ-3 שבועות על מנת לעבור כריתה של שלפוחית השתן. יש לו גידול חמור ואין אפשרות טיפול אחרת. בהתחלה אמרו לנו שצריך לעשות לו שטיפות כדי לנקות את השלפוחית מדימומים. כעבור שבוע כששאלנו מה קורה עם הניתוח אמרו לנו שצריך לחכות לסגן מנהל המחלקה כדי לקבל החלטה... שבוע אחרי זה, כבוד סגן מנהל המחלקה חזר מחו"ל ואמר שעוד שבוע יהיה ניתוח. אבל...בשבוע הזה סבא שלי חטף שם איזה זיהום שהם הגדירו כ"חיידק בדם" וכבר כמה ימים הוא עם אנטיביוטיקה. אתמול בערב ברוב חוצפתם הם הודיעו לנו שבעוד מספר ימים כאשר הוא יסיים עם האנטיביוטיקה, הם שולחים אותו הביתה עד הניתוח שיהיה אחרי פסח !!! מדובר בבנאדם בן 74, חלש ומדמם שרוצים לשלוח אותו הביתה עם קטטר ! או שהאופציה השנייה היא שהוא יבלה את 3 השבועות הקרובים במוסד ליד איכילוב בעלות של 450 ש"ח ליום ! תגידו, אני היחידה שזה נראה לה לא הגיוני ?? אני היחידה שחושבת שביה"ח צריך לקחת אחריות על מה שקרה ?? לבנאדם יש סרטן בגוף והם משחקים עם הזמן !!!!!!!! מה הם עשו ב-3 שבועות האחרונים ולמה אנחנו צריכים לשלם על זה ב-3 שבועות הקרובים ?? אשמח לקבל תגובות, עדי.

היי עדי

אני חושבת שאת כל התשובות לשאלות האלה הייתם אמורים לקבל מהרופאים שמטפלים בסבא שלך. אני מניחה שיש להם את השיקולים שלהם למה הם מחליטים כן לשלוח הביתה ולא לנתח עד אחרי פסח וכן לתת אנטיביוטיקה. אבל אני בהחלט מסכימה איתך שמגיע לכם הסבר. אני מציעה לך לרשום את כל השאלות האלה ולפנות לרופא המטפל ולדרוש ממנו תשובות. יכול להיות שהם מחכים שמצב פיזיולוגי מסויים יסתדר כדי שיוכלו לנתח, כי אולי לאחר האנטיביוטיקה סבא שלך חלש מדי לעבור ניתוח בהרדמה מלאה. אבל עדיין - אני בהחלט חושבת שאם אתם רוצים לדעת, יש לכם את כל הזכויות לדרוש את המידע הרפואי הזה. בהצלחה גלי

yaldasukar

New member
לעדי ../images/Emo24.gif

בס"ד עדי, יכול להיות שכדאי לנסות שר"פ (רופא פרטי)- לפעמים כשהרופאים שומעים את זה- הם עומדים דום ויעשו את זה יותר מהר כדי לקבל יותר כסף...
לא יודעת אם זה באמת יצליח- אבל אפשר לנסות. (נכון שזה יקר, אבל גם החיים יקרים..
שווה לבדוק את זה) ואולי כדאי לנסות חוות דעת נוספת בבי"ח אחר (כמובן כמה שיותר מהר)- אולי שם יהיו יותר זריזים בטיפול ויחליטו החלטות מהירות/אחרות ואולי גם יותר נכונות.. שווה לנסות (אם במילא אתם מחכים- זה לא יזיק לנסות את זה, אלא יכול רק להועיל. לי למשל, כשגילינו שאני חולה- חשבו לעשות טיפול מסויים, אבל בסוף אצל פרופ' אחרת מבי"ח אחר- פרופ' שנחשבת מומחית בקנה מידה עולמי- החליטו על טיפול אחר ועשו אותו ממש מיד). בכל מקרה, אני מאחלת לכם המון המון בריאות ואושר! רפואה שלמה!!!
תהיו חזקים כי-

נאן

New member
היי עדי../images/Emo24.gif

אהלן עדי אני לא מעורה בפרטים אבל אשמח להגיד כמה דברים. מתוך ניסיוני כמובן.והיתי שואלת את השאלו האלו. מנתחים מישהו במצב חירום זה בטוח אבל לא כשיש זיהום. לפני שמזמינים משטרה לבדוק איך הוא חטף את הזיהום ומי אשם בזה שהוא חטף זיהום ולמה הטיפול בזיהום מתעכב ולמה חשוב לנקות את הגוף שלו מזיהום. אדם שעובר ניתוח ויש לו זיהום ועושים פתיחה כלומר ניתוח יכול להזדהם יותר ולא רק מהסרטן שיש לו. לפעמים מנסים לצמק את הסרטן ואחר כך לנסות לכרות את מה שנשאר ממנו. לכן חשוב להיות מעורה בכל הפרטים. זה לא מעודד אבל בסוגי סרטן בגיל מבוגר הכפלת תאי הסרטן איטית יותר ולא כמו אצל צעירים ואולי בגלל זה לא ממהרים איתו אלא שוקלים כל דבר לגופו של ענין. על שאלת איפה יאשפזו אותו ומי יספוג את המחיר של האישפוז במוסד ולא בבית חולים זה שאלה של הדברות. סבתא שלי בת 78 וגם עם סרטן בשד בפעם השלישית ואודה שאני מסתירה את זה ממנה כי לא אתן לה לעבור כימו ולא הקרנות בגיל שלה כי תמות איתם יותר מהר ואני רוצה להנות ממנה כמה שיותר. היא מקור הכח שלי במלחמה בסרטן והנזקים שהוא משאיר בגוף.אבל זה השיקול שלי ושל המשפחה הסובבת אותה. אני מבינה את דאגתך ואת החום והמסירות שיש לך ואת אהבתך לסבא שלך תחזיקי מעמד נאנוש(שסוף סוף המחשב שלה עובד)

למעלה