שלום.

שלום.

טוב לראות שיש פורום כזה
. אני אמא של שקד שסבלה במשך שנים ארוכות מבולימיה ואנורקסיה.לאחרונה השתחררה מהאישפוז לאחר תהליך החלמה. בחיי היום יום שקד מתפקדת,נצמדת לתפריט ואנו כהסכמתה נועלים את השירותים לאחר כל ארוחה.כמו כן אנו עדיין יחד איתה בטיפול משפחתי מנסים להבין מדוע בחרה בה"א כדרך התמודדות עם המצב בבית (הבן האמצעי שלנו מאובין כבעל אוטיזם+פיגור שכלי+פסיכוזה)תקופת האיבחון ואחריה הייתה קשה עבורנו ושקדי כנראה לקחה את זה קשה מכולם. אבל הפחד ממשיך לכרסם בי אם נעם יעבור שוב תקופה קשה (ונעם עובר תקופה קשה כל שבועיים לערך)מהרגיל שקד תבחר שוב בדרך של הרס עצמי? איך להיות בטוחים שהיא לא תחזור לשם?כי זה הפחד הגדול שלי לאבד אותה שוב לבור הזה אחרי שהוצאנו אותה משם.היא כמעט ואינה מדברת על המחלה אגב ומעדיפה לסגור את זה בתיבת פנדורה ואני לא רוצה ללחוץ עליה לדבר. השאלה שלי היא להורים שמתמודדים או התמודדו עם ה"א של ילדיהם איך אפשר לוודא שהמחלה לא תחזור? תודה רבה וחג פסח שמח.

rolan

New member
אמא מודאגת../images/Emo20.gif

ברוכה הבאה אלינו, חיכינו לך
אני קוראת את מה שכתבת וחושבת לעצמי, איפה ואיך אפשר לעזור לך... ובמחשבה שניה, נדמה לי שאת זו שיכולה לעזור לאחרים! את מספרת שבתך השתחררה מאשפוז לאחר תהליך החלמה, שהיא מתפקדת בחיי היום יום, נצמדת לתפריט ולבקשתה אתם נועלים את השירותים לאחר כל ארוחה, את מטופלים יחד איתה בטיפול משפחתי... מה עוד אפשר לבקש?!... אני רואה שבשלב זה אתם עושים את כל מה שניתן לעשות ויותר מזה... תמשיכו בדרך הזאת. לגבי שאלתך - איך אפשר לוודא שהמחלה לא תחזור... באמת שאין לי תשובה. הדבר היחיד שלדעתי כדאי לעשות הוא להמשיך בטיפול המשפחתי ובעיקר, כל הזמן להיות קשובים לצרכיה. הרבה בנות כאן היו שמחות למשפחה כמו שלכם! בקשה לי אלייך - השארי כאן איתנו אני מקווה שיצטרפו אלינו עוד הורים וכך תוכלי להיעזר ולהיות לעזר
חג שמח

דניש21

New member
לדעתי

דרך הטיפול ניתן להגיע וללמוד דרכים חדשות להתמודדות עם קשיים ולא לחזור לדפוסים הישנים של המחלה... בדרך זו כשקשה ברירת המחדל לא תיהיה נפילה למחלה אלא שימוש בכלי ההתמודדות אשר הגדרנו לעצמנו... בהצלחה

למעלה