שלום!

ross87

New member
שלום!

אני תלמיד י"ב, ואני מרגיש ממש שחוק. אני בא הבייתה ולא מסוגל לפתוח את הספרים, לעיתים אני אפילו מעדיף בהייה סתמית בתקרה כמו זומבי מאשר ללכת ללמוד. עד כיתה י"ב לא נתקלתי בתופעה הזו יכלתי להצטיין בקלות ולשבת שעות למבחנים, השנה, לעומת זאת, יש לי מבחני מתכונת ואני לא מצליח ללמוד. אני מוצא את עצמי כל הזמן במחשבה הזו של: לא נורא, יהיה בסדר מקסימום תשפר את הבגרויות", ואני פשוט לא יודע איך להתמודד עם זה. אני אדם שהפן הלימודי מאוד חשוב לו אבל אני פשוט לא מצליח לשאוב כוחות ע"מ להושיב את עצמי ללמוד. גם במקרים שאני מצליח לשבת אחרי 5 דקות אני מוצא עת עצמי משחק עם משהו שיש לי על השולחן. אני ממש מיואש ואני אשמח לעיצות!

חלמית

New member
היי. אני במצב שלך ויש לי רעיון. שלח

לי מסר ברגע שאתה רואה את ההודעה הזאת.

0 flyinghippo 0

New member
גם אני ביב' ואולי יעזור לך לדעת...

שגם אני והרבה חברים שלי מרגישים את השחיקה הזאת ביב'. לחלמית אולי תפרסמי את הרעיון שלך ככה שכולם ידעו?.

חלמית

New member
הרעיון הוא כזה:

אפשר לעשות "אחריות הדדית" - כל בוקר נגיד אחד לשני בטלפון מה ומתי אנחנו לומדים היום, ומדי פעם במשך היום נתקשר אחד לשני לראות שהוא אכן לומד כרגע מה שהוא אמור ולא סתם במחשב או בוהה בתקרה. ככה לא נוכל לקחת הפסקות ארוכות יותר מהמתוכנן...

MaddyD

New member
../images/Emo45.gif

בעיקר אצל בנות, אנחנו תחרותיות מה לעשות אני מאוד אוהבת להתעדכן אצל אחרים איפה הם עומדים, זה מאוד מדרבן.

רעיון מעולה ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif כל הכבוד ../images/Emo70.gif

אוסיף את זה לאוסף האסטרטגיות שלי... תודה.

קרמלון

New member
אנשיפ גם אני רוצה

במקום ללמוד אני כל היום במחשב מבזבזת את הזמן

NerNer

New member
אני דוגלת במדיניות ההכחשה

אני אומרת לעצמי "חלאס, למדתי כל השנה, אני כבר יודעת את זה", ומתעלמת מהקולות הקטנים שאומרים לי "את לא יודעת כלום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" וגם כשאני יודעת שאני צריכה לקחת את עצמי בידיים, לשבת ולקרוא את הספר אזרחות המעצבן, אני פשוט לא מצליחה להמשיך עם זה יותר מכמה דקות. העניין הוא שאני פשוט הולכת לישון. אני חושבת שפתרון טוב הוא לנסות ללמוד עם מישהו, ואז כל אחד מכריח את השני ללמוד.

להעביר את הלמידה למחשב

אפשר גם את חומר הלימודים להעביר למחשב, וכך תעשי את שניהם. חוצמזה, חשוב להחליט על הפסקות צ'ופר עצמי, להחליט כמה זמן את עובדת על נושא מסוים, ואחריו תהיה הפסקה שבה את משחקת, כותבת ועושה מה שרוצה, עד לגבול הזמן. אם תאמני את עצמך ותאמיני לעצמך, שתהיה הפסקה אחרי שעה של למידה, או אחרי שעה וחצי של למידה, המוח יתרגל ותוכלי בנחת לחזור וללמוד.

למעלה