שלום

summers rain

New member
שלום

לך דוקטור, אני בן 20 אני משרת בצבא, ויש לי מספר בעיות שמאוד מציקות לי ואני אשמח אם תוכל לעזור לי בהן. קודם כל רציתי לדעת האם יש לי אפשרות בתור חייל ללכת לאורולוג אזרחי-הכוונה באופן פרטי?- האם הצבא אמור לדעת מזה?- אני יודע שאם אני אצטרך לעבור בדיקות הצבא חייב לדעת על זה, אני פשוט רוצה ללכת לרופא אזרחי רק בשביל יעוץ... הבעיות כאלה: תאמיד אחרי שאני משתין, אחרי שאני מסיים יש עוד "שתן" שצריך להוציא אותו "בכוח", כלומר זה לא הטיפות האחרונות(כמו שאומרים) אולי זה כן, ואני צריך ממש ללחוץ בשביל שזה יצא, אתה מבין?.. אותו דבר גם אחרי אוננות, אני צריך ללחוץ בשביל שזה יצא(הטיפות האחרונות) זה מאוד מציק, כי זה מפריע כול פעם לעשות את זה. זה התחיל בשנה האחרונה, מה זה לדעתך, ואיך מטפלים בזה.? האם בדיקת זרע יכולה להראות משהו? ובכלל אלו בדיקות צריך לעשות? בעיה נוספת : יש אצלי גוש בפטמה השמאלית, רופא הבסיס רשם שזה "גינקומסטיה" ושניתוח קוסמטי מפטל בבעיה- אני אמור לבצע בדיקת זרע, וusואשכיים. חשוב לציין שלפני כמעט שנה וחצי עברתי ניתוח וריקוצלה דרגה 3- עכשיו לא הבנתי כולכך איך זה קשור ? תוכל להסביר לי מזה הגוש הזה בכלל? איך הוא פתאום הופיע? תודה

חייל

שלום רב כעיקרון בתקופת היותך חייל אינך יכול לבקר אצל רופאים אזרחיים. אולם כאשר יש בעייה והבעייה אינה מגיעה לכלל פיתרון רבים הם החיילים הפונים לסיוע רפואי באופן פרטי. קושי במתן שתן כמו שהינך מתאר יכול להיות בשל מגוון סיבות צריך להבדק ואז להחליט באיזה בדיקות להמשיך גוש בפיטמה יכול להיות גניקומסטיה שהדבר הינו שפיר אם כי המצב בד"כ מופיע דו צדדית ויכול להיות גם דברים אחרים. בהקשר לבדיקת זרע כדאי לעשות בדיקה לאחר תיקון ווריקוצלה וזאת בכדי להשוות לבדיקה מלפני הניתוח ולאמוד את מידת השיפור בהצלחה כל טוב ד"ר יוסי בנימיני

למעלה