שלום

שלום

שלום לכולם שמי נועם, אני בחור בן 26 כל חיי הוריי רצו שאהיה איש רגיל והתכחשו ליכולות מולדות שלי. רק כיום בגיל 26 עשיתי מבחן IQ ומצאו שאני אדם מחונן עם מנת משכל של 130. אני אמנם אדם בעל יכולות אך כל חיי חשתי ניכור ואף לעתים כעוף מוזר בעיני החברה, מעולם לא התאמתי לשום מקום אלא לקבוצה מסויימת של אנשים. רציתי לשתף זאת ולשאול האם יש פה עוד כאלה כמותי?
 
הי נעם, ברוך הבא ../images/Emo24.gif

בקשר לכך שהרגשת עוף מוזר, האם אתה משוכנע שזה בגלל מנת משכלך? כשהייתי בפרויקט המחוננים הגיעו חוקרים על מנת לשאול אותנו איך אנחנו משתלבים בחברה. ישנה סברה רווחת שמחוננים אינם משתלבים בקלות כמו "ממוצעים", אבל לפי התשובות (הכנות, בדיעבד) בקבוצה שלנו, נראה שלא רק שהסברה אינה נכונה אלא אפילו שההפך נכון (שוב, במדגם הקטן והלא מייצג שלנו), כיון שרוב התלמידים השתלבו אף יותר מתלמיד ממוצע. לדעתי, אם מנת המשכל משתלבת בשלב מסוים בכישורינו והשתלבותינו החברתית זה מאוחר יותר, ודוקא מבחירתנו. בכל מקרה, בהחלט חבל שהוריך דיכאו את היכולות שלך במקום לטפח אותן, אבל אתה איש רגיל בין כה וכה :)
 
אני מגיע משכונת מצוקה

במקום שבו גדלתי, קשה להתבלט עם יכולות שכליות אלא רק בדברים אחרים.
 

lil jello

New member
צר לי לאכזב אבלל

130 כיום זוהי לא מנת משכל עילאית. אתה רחוק עוד כמה עשרות יחידות משכל מאינשטיין אז אתה יכול להיות רגוע. ככל הידוע לי 130 במבחן אי קיו זה רק קצת יותר מהממוצע ולא יותר. וחוץ מזה לא נריאה לי שאינטליגנציה תגרום ממך להתרחק מהחברה או לחברה לדחות אותך, נהפוכו :)
 
גבול הממוצע העליון

(אם כי תלוי בסטיית התקן, במקרה זה בסטיית תקן 15) הוא 115. 130 זה הסף התחתון למחוננות. איינשטיין לא באמת עשה מבחן אינטיליגנציה.
 
גבול הממוצע העליון

(אם כי תלוי בסטיית התקן, במקרה זה בסטיית תקן 15) הוא 115. 130 זה הסף התחתון למחוננות. איינשטיין לא באמת עשה מבחן אינטיליגנציה.
 
צר לי לאכזב גם אותך, אבל בפורום הזה

רובנו מספיק בטוחים בעצמנו ובוגרים כדי לא לחפש דרכים לגרום למישהו להרגיש נחות ועל-ידי כך להתרומם ולהתעלות מעליו.
 

theXequation

New member
שלום איש החידה, יש כמוך ולא מעט

קבלת מתנה - מנת משכל גבוהה! דע להשתמש בה בחוכמה. בהצלחה.
 
למעלה