שלום

nepthys

New member
שלום

כתבתי הודעה ביום חמישי בערב ולצערי במהלך הסוף שבוע לא קיבלתי תגובות ולכן ההודעה נאבדה בנבכי ההסטוריה... ולכן אכתוב אותה שוב. אני מחלימה מהליקובקטר פילורי, חיידק בקיבה שגרם לי לצרבות, חוסר תאבון וכאבי בטן. הייתי חולה שלושה חודשים בהם אכלתי מעט מאוד, בעיקר לחם, אורז ותפוחי אדמה, בגלל תופעות המחלה. לקראת השבועיים האחרונים שלפני הטיפול, הגעתי למצב בו אכלתי שתי פרוסות לחם ביום בקושי. במהלך הטיפול האנטיביוטי סבלתי מבחילות (תופעת לוואי של האנטיביוטיקה) ואכלתי מעט מאוד, קצת עוגיות עם לקיחת האנטיביוטיקה בבוקר ובערב וזהו. בקיצור, הקיבה שלי עברה הרבה מאוד בשלושה חודשים האחרונים ובמיוחד בחודש האחרון. בקושי אכלתי, והייתה לי דלקת שנגרמה מהחיידק. כמו כן עברתי הרבה בדיקות שהראו שחוץ מהחיידק, הכל אצלי תקין. אחרי הטיפול האנטיביוטי הרגשתי שיפור משמעותי, אני אוכלת בהדרכת דיאטנית דברים קלים לעיכול (ללא מוצרי חלב או ירקות ופירות בינתיים). הצרבות והבחילות נמוגות בתהליך מאוד איטי, אך עדיין יש לי כאבי בטן. השאלה שלי היא כזו, האם זה הגיוני ונורמלי שבגלל הטראומה שהקיבה שלי עברה, אני אמשיך לסבול מצרבות וכאבי בטן גם שבועיים לאחר הטיפול? זה פשוט שהכאבים כל הזמן גורמים לי לפחד שהחיידק לא עבר לי, ושאני אאלץ טיפול מחודש. ולכן רציתי לדעת אם יש לצפות לתקופת החלמה ארוכה כמו שעוברת עלי.

הליקובקטר פילורי

להערכתי את חרדה מאד ובגלל זה את ממשיכה לסבול מכל התופעות שאת מתארת. תשתדלי לחזור לשגרה ולהפסיק כל הזמן לפחד כי אין ממה. הסיפור הוא לא כ"כ מאיים , שוחחי עם הרופא שלך על כך ותשתדלי להרגע התופעות תחלופנה.

למעלה