שלום

קלאו11

New member
שלום

מצטרפת לחולים. גילו אצלי סרטן בריאות עם גרורות בשתי הריאות. התחלתי טיפולים כימותרפיים, ומאד מאד קשה לי עם הבחילות וכאבי הבטן. מנסה לחשוב בצורה חיובית. למשל חושבת שעדיף חיים בחרא מאשר הכלום. ככה חשבתי בטיפול הראשון, אבל בשני היו לי כאבי בטן כל כך חזקים שכמעט התחלתי להתחרט. איך עוד לנסות לחשוב חיובי? אולי להיות מזוכיסטים ולהנות מהכאב? ובעיקר לחיות את הרגע, וכשמרגישים טוב לנסות לעשות כייף. אשמח לכל הצעה איך להתגבר על בחילות, כל טיפ מה אפשר לאכול. אני עוברת טיפולים חזקים במיוחד, כי חושבים שאני מספיק חזקה להתמודד... נראה... וקראתי לאחרונה לפני שהצטרפתי כל מיני דברים שכתבתם. לא זוכרת שמות אבל מישהי כתבה על איך שהיא מסתירה מחלק מחבריה את הסיפור שלה, ונראה שזה מאד מקשה עליה. אני מיד החלטתי שכולם צריכים לדעת, וביקשתי מאנשים שיספרו הלאה, ממילא אנשים עושים את זה, אז שירגישו טוב עם זה שהם מספרים עלי. וככה נוח לי, שכולם יודעים, ואני ממשיכה לעשות את המקסימום שאני יכולה.

מיליתו

New member
הי קלאו

ברוכה הבאה לפורום. האמת היא ששיטת ה"ספרו לאחרים" די נוחה - גם אני השתמשתי בה לאחר שאיבדתי את ההריון בגלל הכימו... זה חסך ממני לחזור שוב ושוב על הסיפור הכואב וחסך (לא לגמרי מנע, כי יש אנשים שבכל זאת השמועה לא הגיעה אליהם) ממני לבכות כל פעם שנתקלתי במישהו. לגבי הבחילות - אני חושבת שדיקור סיני עוזר מאוד, ובטח גם נותנים לך בבית החולים משהו נגד בחילות וכאבים, אולי אפשר לתת לך עוד? לחשוב חיובי מאוד קשה, וברור שלפעמים עולות מחשבות ששוקלות האם שווה לחיות באיכות חיים כזו. אלו מחשבות טבעיות ולגיטימיות (והאמת היא שלפעמים התשובה היא שאולי עדיף לא לחיות מאשר לחיות ככה, אבל זה תלוי בהמון דברים, וזה בטח לא החלטה רגעית). תנסי להינות ממה שקורה בין הטיפולים - לחיות כמה שיותר. חוץ מזה, נראה לי שיש סיבה לכך שחושבים שאת חזקה ויכולה להתמודד ולהבריא, אחרת לא היו נותנים לך טיפולים חזקים. את פשוט צריכה להאמין בזה גם בעצמך. המון בהצלחה בהמשך הטיפול ותרגישי טוב

נמלולה

New member
../images/Emo20.gif

הי לפי דעתי את צריכה כל הזמן לחשוב שיש בשביל מה לחיות, ילדים, אחים , משפחה, אהבה, בראד פיט בקיצור think pozitive!!! |

ihovav

New member
בראד פיט

צריך לחשוב שיש בשביל מה לחיות - בשבילה!

משהו נגד בחילות

אחותי גם אובחנה באותה אבחנה סרטן ששלח גרורות לשתי הריאות. היא מטופלת בחומרים מאד קשים והטיפול הראשון היה קשה כי לא ידעו איך תגיב! היא הקיאה והתייבשה. מזל שיש לנו חבר רופא שיכול להציע מה שלא מציעים ברוטינה של קופות החולים (חבל!) יש כדור מיוחד שהיא לוקחת שלושה ימים אחד לפני הטיפול ושניים אחריו. לא יודעת מה שם הכדור אך אוכל לברר לך אם תרצי. אני מניחה שאם תשאלי את הרופאים על זה הם יבינו במה מדובר. שיהיה בהצלחה לכולם!

נגד בחילות

שם הכדור הוא emend עלות של שלושה כדורים לטיפול היא 540 ש"ח לא כלול בסל התרופות. אחותי גם מקבלת משהו לחיזוק הלב ושני הטיפולים הללו מקלים עליה באופן משמעותי. היא לוקחת כדור אחד לפני הטיפול ושניים ביומיים שאחרי. בריאות לכולם נורית

קלאו11

New member
הנה אתר על התרופה

נשמע משהו עם סיכוי לעזור http://www.emend.com/aprepitant/emend/consumer/index.jsp

ihovav

New member
שלום לך,

אני מניחה שזה לא לעניין לפתוח בברכה: "ברוכה הבאה"... קליאו, אם הרופאים חושבים שאת מספיק חזקה לקבל טיפול חזק, סימן שאכן את מספיק חזקה!!! אני מאמינה גם שבאמת עדיף לא להסתיר את המחלה וכמו שכבר כתבת - זה מילא יעבור מאחד לשני, אז עדיף שזה יהיה לפי בקשתך ולא שתרגישי כל הזמן שמדברים עלייך מאחורי הגב. טוב שאנשים יוכלו לדבר איתך על זה חופשי ולשאול שאלות במקום להסתכל במטבים מרחמים... (כי רוב הסיכויים שגם אם לא תספרי, הם ידעו...) לא יכולה לעזור לך בקשר לכאבי הבטן והבחילות, אבל במקרה של אבא שלי, היו לו (ועדיין לפעמים יש) עצירויות בלתי נסבלות. אם את סובלת גם מזה, אני ממליצה בשמו על המיץ שזיפים המרוכז - ניתן לקנות בכל הסופרים. תרגישי טוב ותעדכני...

yaldasukar

New member
כנ"ל... ../images/Emo9.gif ------------------->

בס"ד מסכימה עם כל מילה...
קליאו נשמה, שיהיה לך בהצלחה רבה רבה בטיפולים.
אמן שהכל יעבור מהר ובקלות- עד כמה שאפשר..
נכון שקשה ולפעמים בטיפולים איכות החיים היא באמת על הפנים...
אבל!
חייבים לזכור שיש אור בקצה המנהרה
. שתדעי שאחרי הטיפולים- בעזרת ה'(!) תהיי בריאה, הכול יהיה בסדר, תקבלי בחזרה את חייך והם יהיו אפילו עוד יותר יפים ומדהימים ממה שהם היו לפני המחלה!
(ואני אומרת את זה מנסיון)
הכל משמים. תזכרי תמיד שה' לא מעמיד בנסיון אנשים חלשים, אלא רק אנשים חזקים שיכולים לעמוד בזה. אז את יכולה לעמוד בזה ואל תחשבי אחרת אפילו לא לרגע אחד!!!
כולנו פה בשבילך לכל שאלה, תהייה, התלבטות או סתם אם בא לך לשפוך את הלב
ואת רוצה תמיכה. שולחת לך
המון אנרגיות חיוביות
חיזוקים
חיבוקים
כוחות
נשיקות
והמון
אהבה
ממני...
ילדה סוכר

דגנילי

New member
קלאו יקרה ..../images/Emo24.gif

נכון שאת עוברת תקופה קשה מאוד... אני יודעת כמה שזה בלתי נסבל.. אני כל כך מבינה אותך ומזדהה איתך, אני גם עברתי טיפולים קשים מאוד.. ובחילות קשות והקאות כל כמה דקות במשך שעות.. וחולשה וכאב.. אני הייתי נערה והחיים לא היו משמעותיים בשבילי.. לא הייתי מוכנה לעבור ולו עוד טיפול אחד... בבקר שלפני הטיפול הסתגרתי בחדר וניסיתי להיפתר מהמחלה והטיפולים ומהחיים שלי... אבל כנראה שלא היה לי אומץ כי לא לקחתי מספיק כדורים בשביל למות, רק עברתי שטיפת כיבה. לאחר מכן הבנתי כמה שהחיים חשובים, והבטחתי לעצמי שאני אעשה הכל כדי להישאר בחיים - וסיימתי את הטיפולים וגם הקרנות ואני כבר 16 שנים אחרי. אני נשואה עם ילדים ומאושרת. אין דבר יותר טוב מהחיים! התקופה קשה מאוד, אבל תהיי חזקה, תתמכי באוהבים אותך, תני לרופאים לעזור לך, ויש אמצעים ליכולים להקל.. ואני רוצה לשמוע בעוד כמה זמן שאת מבשרת לנו כמו אחים ואחיות אחרים פה, שקיבלת תוצאות טובות, והכל כבר מאחורייך.. מחכה לשמוע ממך.

למעלה