שלום

שלום

אני כותבת את ההודעה בדאגה לאבי. הוא אלכוהוליסט כבר אני לא יודעת כמה זמן... ואין לי מושג מה לעשות. אמא שלי חסרת אונים והחיים בבית כשהוא שיכור פשוט בלתי נסבלים. כשהוא שיכור הוא מאבד שליטה, חסר רסן לחלוטין, הוא לא אלים או משהו כזה, הוא פשוט אדיוט וזה בלתי נסבל. הוא כבר הרס אינספור אירועים משפחתיים, למרות שמבקשים ממנו, בבקשה, לא הפעם, והוא אומר כן כן. היו פעמים שהוא השתכר בצורה חמורה ובפעמים הבודדות האלו הוא מבטיח שהוא יטפל בזה, אבל כמובן שהוא לא. הוא איש טוב ואוהב, באמת, אבל אני מרגישה שהוא הורס לעצמו, לי ולכל המשפחה את החיים. בבקשה, אני לא יודעת מה לעשות. איך אני יוכל לשכנע אותו שיטפל בזה? תודה.

shanhen

New member
משימה בעייתית

התיאור שלך לא משאיר מקום לספק - אביך כנראה מכור לאלכוהול. מי שמרבה לשתות על אף שזה פוגע בו ובאחרים, מי שהשתייה נמצאת אצלו במקום הראשון, אפילו לפני בני משפחתו, מי שמסוגל לאבד שליטה על האלכוהול גם כשהוא מחוייב לאיפוק - הוא מן הסתם אלכוהוליסט. לכאורה, הטיפול במחלת אלכוהוליזם הוא מאד פשוט - צריך רק להפסיק לשתות. בפועל מדובר ב"חתיכת" משימה, שלא כל אחד יכול לעמוד בה. כדי להפסיק לשתות צריך לדעת לוותר, צריך ממלוד איך להתמודד בלי לברוח, צריך לקחת אחריות ועוד, זה לא כל כך פשוט. ההכחשה היא לחם חוקם של המכורים, אלא שלא כל ההכחשות דומות. במקרה שציינת אביך לא ממש מכחיש שיש לו בעיה, אבל הוא לא ממש רוצה או מוכן לפתור אותה. השלב הראשון בדרך השכנוע הוא לשים את כל הקלפים על השולחן. לערוך עימות משפחתי, בו יקחו כל בני המשפחה חלק ויאמרו לאב את מה שיש להם לומר. חשוב להדגיש שזה נעשה רק כדי לעזור ולא כדי לפגוע בו. כל ניסיון התחמקות של האב כמו הבטחה שיעשה כך או אחרת, לא לקבל. הדרך היחידה להתמודד זה לפנות לעזרה. לא ציינת מהיכן אתם בארץ, אבל ניתן למצוא מסגרת טיפולית קרובה בכל מקום (תכנסי לאתר "אפשר" efshar.org.il ותמצאי את רשימת המרכזים). כדאי לשלב דמויות משמעותיות בעיני האב כמו אנשים ממקום עבודה, אנשי דת או כל מי שנחשב בעיני אביך. אם שום דבר לא עוזר, חשוב להבהיר לו שהמשפחה לא תהיה מוכנה להרוס עצמה בגלל הסירוב שלו, ובלית ברירה המשפחה תפעל כדי להציל עצמה. זה מהלך קשה שכן בסופו של דבר מדובר באדם חיובי אבל מה שלא הולך בטוב ילך אולי בדרך הקשה. אני ממליץ בכל מקרה לך או לבני משפחתך האחרים לפנות לאחד ממרכזי הטיפול הקרובים, גם בלי האב, כדי לשמוע על המסגרת הטיפולית, ואולי אף לקבל סיוע עבור עצמכם. אני מקווה שתצליחו, נחום

למעלה