שלום...

שלום...

קוראים לי עדי, אני בת 17.5 ולפני כמה שעות גיליתי שלאבא שלי (שהוא בן 65) יש מחלה שקוראים לה דימנסיה. אי עדיין בשוק מזה שהוא חולה...כבר כמה שנים הוא בדיכאון ובשנה האחרונה הוא נפל הרבה פעמים, בעיות של זכרון, קושי בראייה וכו... אבל כל הזמן חשבתי ששהוא מרחם על עצמו ומחפש בעיות שלא קיימות... בקושי דיברתי איתו בתקופה הזאת, לא הייתי יותר מדי סבלנית ומתחשבת...אוף...אני שונאת את עצמי עכשיו... קודם אמא שלי סיפרה לי שהם היו אתמול אצל פסיכיאטר והוא אבחן את המחלה אבל כדי להיות בטוחים יש לאבא תור לנוירולוג בימים הקרובים...והוא לא יודע עדיין שהוא חולה אז אסור לי לדבר איתו על זה.. אני פשוט לא קולטת את זה...הבנתי שההדרדרות יכולה לקחת הרבה זמן...אבל לחשוב שיש סיכוי שעוד כמה חודשים הוא לא יכיר אותי? זה לא נתפס... חיפשתי עכשיו מידע על המחלה שרק שמעתי עליה והגעתי לפורום הזה...אז אם תוכלו להפנות אותי למידע על המחלה זה יעזור לי מאוד.. תודה, עדי.

ענתי44

New member
שלום לך עדי../images/Emo45.gif

ליבי נחמץ בקירבי שאת בגילך צריכה להתמודד עם דימנציה. במקום לדאוג לבגרות במתמטיקה, לאהבה ראשונה או כיצד להגיע לכפר המוסיקה בניצנים להופעה של ה"יהודים" ולרקוד את החיים את מתייסרת כל- כך. אז קודם כל חיבוק חזק לך מכולנו. ואם נגזר עליך לעבור את הסבל הזה ולהצטרף למשפחת האלצהיימר אז הגעת למקום הנכון. כל שאלה שעולה או כל מחשבה שאת רוצה לחלוק- אל תהססי!!!! ובכן, עלפי מה שאני למדתי דמנציה הינה תסמונתאשר באה לידי ביטוי בהפרעות בתפקודיים של השכל. הדבר הכי פגוע הענו הזיכרון. וכמובן שיש שינויים בולטים באישיות ובתפקוד היומיומי. הגורם העיקרי לדמנציה (שיטיון)הינו מחלת האלצהיימר, שמכונה על שם פסיכיאטר גרמני שציין לראשונה את סימני המחלה. דמנציה היא תסמונת הפוגעת בעיקר בקשישים, וככל שהגיל עולה, עולה רמת השכיחות של המחלה. יותר חומר על דמנציה ואלצהיימר תוכלי לקרוא בחוברות וספרים. מקור מידע מצויין הוא אתר זה. אני לפני שהייתי מעורבת רק קראתי את מה שכתוב פה כולל ארכיון. גם למדתי מידע חשוב על " האוייב" וגם גיליתי דברים משותפים לי ולחברים אחרים בפורום. כאן מצאתי אוזן קשבת. אנשים הבינו אותי יותר מחברים בבית. ובעיקר לא שפטו אותי. מקווה שתמצאי גם את בפורום כלי שישרת אותך בהתמודדות שלך עם מחלת אביך היקר. מידע יותר ספציפי על המחלה לבטח תקבלי מאיריליה, עורך האתר שיפנה אותך לקישורים. אל תכעסי על עצמך ועל תגובתך לסימנים הראשונים למחלה אצל אביך. זה טבעי ביותר שתגיבי איך שהגבת ותחשבי מה שחשבת. כשהחלו סימנים אצל אמא שלי אנחנו התכסחנו רצח עד שאחותי נאלצה לבוא להפריד כוחות, והיא גרה רחוק. אני כעסתי על אמא שלי שחלו בה שינויים התנהגותיים כמו אדישות ותוקפנות מילולית, והאשמתי אותה. ואני הייתי בגיל הרבה יותר מבוגר ממך. מבוגר מספיק להיות אמא שלך. הייתי אמורה ממרום גילי לדעת יותר ולא. לא הבנתי. לפחות לא בהתחלה. לקח זמן עד שירד האסימון. אז עכשיו בבקשה תסלחי לעצמך ותזרקי את רגשות האשם לפח. שם מקומם. החשוב מה תעשי הלאה ולא מה עשית. אביך ואימך אוהבים אותך מאוד. תזכרי את זה תמיד. ראשית את יכולה עכשיו להרעיף על אבא ועל אמא גם הרבה אהבה וחיבוקים. ולא להגיב אם אבא מתפרץ. תראי לא קל לחיות עם מי שחולה, ואנו הבוגרים, גם כשאנו מבינים יותר , לא תמיד שולטים בעצמנו ומתפרצים לעיתים על החולה. אבל בדרך כלל משתדלים לעשות את הכי טוב בשבילו. תני לאמא שלך למצות את ההליכים כמו ללכת לרופא, לטפל בסידורים או להחליט מה ואיך אומרים לאבא. את תהיי שם בשבילה והיא תהייה בשבילך. את יכולה לשאול את אמא איך את יכולה לעזור. למשל את יכולה לקרוא חומר פה ולהעביר לאמא או כל מה שהיא תבקש. גם לך לא קל. את עומדת בפני תקופה מיוחדת בחייך, סיום תיכון וגיוס, שזה התמודדות בפני עצמה. את תחווי עכשיו הרבה משברים וכאב על מה שקורה לאבא האהוב. חשוב שתשתפי בזה יקרים לך כמו בני משפחה, יועצת או אפילו חברים שלך. חשוב שלא תשמרי בבטן. ועוד משהו חשוב שתמשיכי גם לחיות את חייך. ואחרון תזכרי שאנחנו פה בשבילך - תמיד! 24 שעות ביממה. בהצלחה!

דמנציה=שטיון הנה המעט שאני יודע

אני לא רופא אפילו לא יודע לשים פלסטר אבל קראתי ספרון של כמאה עמודים על אלצהיימר והנה הדברים שלמדתי משם: דמנציה או שטיון בעברית, זו תופעה של ניוון תאי המוח. יכולות לכך סיבות רבות ורק אחת מהן היא האלצהיימר. באנשים בגיל כזה השכיכות לאלצהיימר היא נמוכה יחסית. מקרים אחרים שיכולים לגרום לניוון תאי המוח הם רבים והאופטימיים שבהם הם ברי טיפול, כלומר טיפול תרופתי או כירורגי שעוצר, מעכב ואפילו מבטל את התופעה. למשל, גידול לא ממאיר, תפקוד כימי לקוי בגוף, כלי דם מורחבים בראש. בקיצור לקוות לטוב, ללכת למיטב הרופאים כי יש סיכוי טוב להחלמה. יש בבית חולים הדסה עין כרם נויירולוג בשם אבינועם רכס, שם דבר בתחום הזה בארץ. בנוסף, ישנו בבני ברק אדם מיוחד ששמו הרב פירר (דתי, אבל עוסק ביעוץ והכוונה רפואית פרופר, לא מערב דת ומיסטיקה לחלוטין, מומחה למקרים קשים ומוזרים - שווה עד חובה לבקר אצלו לייעוץ, בן אדם עסוק שחבל על הזמן אבל לא לוותר, זה יכול לשנות את כל התמונה בכל מקרה אני מציע להתעקש על בדיקת CT למוח לבדוק שאין גידול, כלי דם מורחבים או כל דבר אחר כירורגי. שתהיה רפואה שלמה מכל הלב אבי

למעלה